Mit gondolnak a normális buddhisták a Sátánizmusról?
miket hordassz itt össze? te buddhista vagy hol mondott ilyet buddha?
a Sátánnak nem kell újjászületni!!! ő egy isten!
mi bajod van az élet élvezésével?? megköszönném ha kifejtened! ti nem akartok istenek lenni?
Buddha szekere nagy, azaz rengeteg vallást és irányzatot felvett. Ez a Nirvánás is csak egy távoli szegletében ül a szekérnek.
"Mit gondolnak a normális buddhisták a Sátánizmusról?" - semmi jót, de szinte egyik sem különösebben rosszat. - nem férne össze a buddhizmus kontinentális ágával sem. De ha az illető buddhista Jáva szigetéről jött, akkor inkább ne akard meg tudni a véleményét.
Más a tibeti lámaizmus a buddhizmus egy ága, de az ő nyilvános vélemény formálásuk elég bölcsen a ->nyugat barát kicsengésű<-. Tehát azt mondják el ami a zsidó-keresztény-muszlim világban szimpátiát vált ki a többiről bölcsen hallgatnak. Tiszta újkeresztény töltetűnek tűnnek, pedig nem azok.
nem férne össze a buddhizmus kontinentális ágával sem. *
nem férne össze a buddhizmus egy kontinentális ágával sem.
Kérdező, te itt mások véleményére vagy kíváncsi. Ne háborodj fel azon, hogy most elmondják!
A kérdésre válaszolva, nem férnek össze. A buddhizmus a vágyak legyőzését tűzi ki célul, míg a sátánizmusban erős a vágyak élvezete.
Sátán bosszúállást képvisel, ahelyett, hogy odafordítanánk a másik orcánkat.
Buddha:
"Harag nem old fel haragot – a szeretet mindent felold." "Szerzetesek, még hogyha rablók és útonállók kétélű fűrésszel fűrészelnék is le egyik tagotokat a másik után; amelyikőtök ettől haragra gerjedne lelkében, az nem követi az én tanításomat. Még ebben az esetben is ezt kell erősítgetnetek magatokban: "Elménk nem fog helytelen irányba tévedni, egyetlen rossz szót sem fogunk kiejteni, jóindulatúak és együttérzők maradunk, nem táplálunk gyűlöletet szívünkben. Ezt a személyt barátságos érzülettel fogjuk áthatni, s tőle kiindulva az egész világot barátságos érzülettel, végtelen, határtalan, mérhetetlen barátság és szelídség érzületével fogjuk áthatni."
"A gyűlöletnek sohasem a gyűlölet, hanem a szeretet vet véget."
Sátán élvezetet képvisel az önmegtartóztatással szemben.
Ide nem találtam kapcsolódó idézetet hirtelen, de Buddha minden élvezetről lemondott, és azt tanította, hogy a földi élvezetek okozzák az emberek szenvedéseit.
"Győzd le haragod, add fel büszkeséged. Nem érheti szenvedés azt, akit semmi sem béklyóz, akinek semmije sincs."
Többet nem tudok írni, mert én sem vagyok buddhista, csak utána jártam a dolgoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!