Vallásosok! Ezzel az elképzeléssel mi bajotok van?
5 milliárd éve,az akréciós korong anyaga elkezdett sűrűsödni és kisebb nagyobb kavicsokká állt össze.A kavicsok nagyobb gravitációs vonzóerejük miatt még több anyagot építettek magukba. És így növekedtek.Ez így ment tovább évmillókon át mígnem kisebb bolygók ki nem alakultak.Ezekből rengeteg volt így alkamakkor keresztezték egymás pályáját.Ilyenkor a két égitest egymásbaolvadt vagy csak egymásnak ütközött.A Föld Végül kialakult és nagyából 4,6 milliárd éve ő is átélt egy nagyából Mars méretű égitestel való ütközést.Az ütközés miatt a bolygónk forgástengelye megdőlt a merőlegeshez képest és a kirepülő törmelékből kialakult a Hold.Ezt bizonyítják a holdi kőzetek oxigén izotópos kormeghatározásából származó adatok.A Föld ekkor még forró és oxigénben szegény légkörrel rendelkezett.A földi víz csak év tízmilliók múltán jelent meg.A legvalószínűbb elképzelés hogy meteor becsapódások szállították ide a vizet.Erre szintén bizonyíték a földi és a meteorok vizsgálata.Kiderült hogy a földi víz hidrogénjének prótium és deutérium aránya egyenlő a meteorok vízével. Aztán megkezdődött a kőzetek és gázok oldódása.A víz akkoriban telített lehetett egyszerűbb molekulákkal és köztük aminósavakkal.A légkör pedig nitrogént , vízgőzt és más szerves anyagokat tartalmazott.Ezek évmilliókon át keveredtek , bomlottak és minden lehetséges módon kapcsolódtak egymással.
Ezt részletesebben leírom.
A komplexitás növekedéséhez szükséges valami energiaforrás.Ezt az energiaforrást a Nap képviselte.Mellette voltak még kisebb energiájú energiaforrások is amilyenek például a geotermikus kürtők de a Nap volt a legfőbb.A molekulák ezt az energiát használták fel.De a történet korántse ilyen egyszerű.A légkör oxigénben szegény volt.Ez pedig azt jelenti hogy nem volt ózon ami megvédje a talajt és a molekulákat a sugárzástól(röntgen,UV)Emiatt a molekulák folyton kivoltak téve a sugárzásnak,minek hatására felbomlottak és lesüllyedtek a mélyebb vízrétegekbe.A mélyebb vízben már nem volt jelentős a molekulák növekedését gátló Uv sugárzás.Mikor lesüllyedtek már szabadon növekedhettek ugyanis
1.nem rombolta szét a sugárzás
2.A felső rétegben elbomlott molekulák alkotóelemei lesüllyedtek és állandó építőanyag forrással látták el a mély rétegben fekvőket.Aztán még ott volt az agyag is.Az agyag szerkezete nagyon bonyolult ezért egy mintát adott a molekuláknak a komlexitás növekedéséhez.Az agyag a molekulák növekedéséhez katalizátorként szolgált.
Ezeknek a folyamatoknak a millió ébves menete után 3,5-3,8 milliárd éve létrejöttek az első élő szervezetek.
Kedves kérdező!
A felhozott felvetésedhez a következők a problémák.
Azon túl, hogy ennek a vallásnak a tanait én magam is nem egyszer bemagoltam, és hallgattam, tehát nem újdonság az általad felvetett teóriák ismertsége.
Alapvetően az elején felvázolt univerzum-keletkezés pusztán teória, köze nincs a tudományhoz. Szimpla hipotézis.
Amit utána közöltél, miszerint a Föld kapott egy pofont egy szép kis égitesttől, innen a tengelyferdeség, merő csúsztatás.
A körültekintő felvázoláshoz hozzátartozik a többi ismert (alig ismert) bolygó tengelyferdesége:
Merkúr: 7,0°
Vénusz: 177,4°
Föld: 23,45°
Mars: 23,98°
Jupiter: 3,08°
Szaturnusz: 26,75°
Uránusz: 97,92°
Neptunusz: 28,8°
Pluto: 119,59°
Ez mind kapott volna kivétel nélkül egy-egy pofont? Nem más a felvetésed, mint hipotézis. Gondolom, ezzel egyetértesz. Vagy van valami bizonyítékod is e mellé?
Azt írod, hogy 4,6 milliárd évvel ezelőtt vált ki a Hold a Földből. Számolj utána, hogy ha a Hold 3,8 cm-es sebességgel szökik el a Földtől, ami anno csak gyorsabb lehetett, mivel nincs semmi hajtóerő, mely ezt a mozgását gyorsítaná, sokkal inkább lassulnia kell, és a Föld- Hold távolság ~380.000 km, és még bele sem számítom az inverz négyzetszámítást is, miszerint minél közelebb van, négyzetesen hatnak egymásra, akkor sem szöknie, hanem anno visszaesnie kellett volna. Ha viszont beleszámolom mind a lassulást, mind a közeli kölcsönhatást, ez az elmélet nagyon kiesett. Vagy csuda kevés időt hagytál ennek az elméletnek. De ez már ennek a vallásnak a bevált gyakorlata. 1770-es években a föld 70.000 évesre datálták, az 1800-as évek végén ez már több százmillió évesre, néhány évtizeddel később másfél milliárdra, mikor én gyerek voltam (nem is volt olyan régen, mikor még ezt a vallási prédikációt hallgattam) 3,6 milliárd évesnek, ma már 4,6 milliárd évesnek saccolják annak függvényében, hogy miképpen kell megnyújtani az időt a megcsókolt békának, hogy átváltozzon királyfivá.
A földi vizet meteor becsapódásokkal magyarázzák, mert halványlila gőzük sincs arról, hogy miképpen lehet itt egy fortyogó kőzetbolygó után ennyi víz.
Persze, hogy a világűrben lévő víz ugyan olyan, mint a földi.
1Móz 1:6 És monda Isten: Legyen mennyezet a víz között, amely elválassza a vizeket a vizektől.
1Móz 1:7 Teremté tehát Isten a mennyezetet, és elválasztá a mennyezet alatt való vizeket, a mennyezet felett való vizektől. És úgy lőn.
1Móz 1:8 És nevezé Isten a mennyezetet égnek: és lőn este, és lőn reggel, második nap.
A három menny között vizek voltak és vannak. A Föld és a világűr között jégkupola volt, mely burokként és szűrőként funkcionált, leszakadva a vízözönnél. Viszont a világűrben még mindig nagyon sok víz van, úgy gondolom.
A Nap, mint energiaforrás nagyon nem pozitívum. Jelenleg nem nagyon van más, ami a Napot, mint energiát hasznosítani tudná, ez a klorofill. Ha bármit kiteszel a Napra, az napokon belül, de masszív dolog esetében is néhány éven belül szétmorzsolódik, felörlődik.
A vizes dolog csupán abban hibázik, hogy azt írod, hogy a felszínen nem volt oxigénben gazdag légkör. Akkor a lesüllyedt molekuláknak, melyeket már nem bántott a sugárzás, nehezen viselik el hosszú ideig a vízben nem lévő oxigén hiányát Pusztán víz és por által nehezen fejlődhet bármi is.
Az „ezek után létre jött” című fantasztikumokhoz nem szeretnék reagálni, mert magába véve is tulajdonképpen az egész prédikációd nem más, mint sci-fi - mese.
Szó nincs tudomány és vallás szembeállásáról, pusztán vallás és vallás áll szemben egymással.
Az egyik azt mondja, hogy valaki létrehozta, a másik, hogy a véletlen.
Az egyik azt mondja, hogy a nagy bumm a teremtésnél volt, a másik azt, hogy a nagy bumm a végén lesz.
Az egyik azt mondja, hogy a Nap előbb lett, mint a Föld, a másik, hogy a Föld lett előbb, mint a Nap.
Az egyik azt mondja, hogy felfoghatatlan évmilliárdok lassú folyamata, hogy itt vagyunk, a másik, hogy 6 nap alatt lett minden.
Az egyik azt mondja, hogy a silányból lesz a fejlettebb (csak azt tudnám, hogy a silány miért van még mindig itt a bolygón, ha egyszer már átalakult), míg a másik, hogy kezdetben minden tökéletes volt, és ma van a silány.
Az egyik azt mondja, hogy a halál hozta az embert a világba, a másik azt, hogy az ember hozta be a halált.
Az egyik azt mondja, hogy a mi bármit csinálunk, az természetes, a másik, hogy bűnösök vagyunk, és nincs megbocsájtás, ha nincs bűnbánat.
Az egyik azt mondja, hogy nincs Isten, a másik, hogy van.
Az egyik azt mondja, hogy Isten igaz, a másik szapulja azt, kiben nem hisz, és mindent arra ken, bizonyítva, hogy Ő nincs is.
Lényegileg az egyik azt mondja, a másik azt állítja-- vagy is mind kettő a tudós is és a papok is, egy sereg hipotézist sorakoztat fel.
A tudósok egyenletekkel alkották az általuk felállított univerzum törvényeit-- a papok a hitükkel rajzolják meseszerűvé a végtelent egy nagy atyaúristennel.
Miközben nincs meghatározva a gravitációs erő, a mágneses vagy vonzás ereje, aztán az IDŐ miképpen- i keletkezése, nem ismerjük saját bolygónk belső szerkezetét, ebből kifolyólag az élet idejének lejártával se vagyunk tisztába, (hacsak nem tusolják el!) amíg a vallások azt mondják nem baj ha eljő a világvége a tiszták azok feltámadnak, a romlott ítélet után elenyészik.
Miközben szép lassan elsivatagosodik a Földünk egy része, az emberi faj eszement szaporodása, az időjárás durva megváltozása az elkövetkező 30 év múltával ínséget hozhat a világra. S meg se fordul az ember fejében hogy egy fokozatosan, alattomosan felforrósodó platnin él-- aminek a következménye először az, hogy felmelegszik az óceánok vize alattomban kiáramlik belőle az oxigén az élővilág elpusztul és mind azon népeknek amelyeknek a vízi élővilág volt a fő élelme sajnos a kipusztulás szélére sodródnak e-miatt.
Ők lesznek az első áldozatai a belülről kifelé-haladva,a felmelegedő bolygónknak.
köszönöm mami hogy elmagyaráztad (58-as vagyok) :)
amúgy neked mi a foglalkozásod vagyis hogy vagy ilyen jártas a témában?
58/ A végzettségem könyvelő és intenzív ápoló volt.a egészségügyet azért végeztem el, mert érteni akartam a képességeimet annak idején különösen az egyiket amely megrémített.honnan tudok annyit? Mert kénytelen voltam, de érdekelt is amit csak találtam elolvasni úgy a vallásokat mint a fizikát kémiát geológiát csillagászatot és aztán az egészségügyet tanultam hogy érthessem önmagam is.
A képességemről különösen az egyikről senkinek nem beszélhettem, mert ha kiderült volna annak idején elvittek volna ruszkik az többet ért volna számukra, mint korunkban a müholdas leskelődés.
Gyermekkorom óta kiléptem a testemből a lelkemmel így nagyon sok mindent másképp tapasztalhattam meg, azt hogy abban a fazonban minden csak színes részeknek ragyogása és minden átjárhatóvá vált számomra -- Bejártam a világot s legvégül a Földünk belsejébe is lementem. A klinikai munkám közben pedig megértettem mitől élő az élő, és mi az élet utáni következő lépése a természet fejlődésének Igy állt össze végül minden bennem.
Ezt elmesélem A létezés fantasztikuma blogger.hu ban mivel már 70 éves vagyok. De neked a levelező oldalra is beírom úgy hogy csak pötty-inteni kelljen,
Mami
Ha már ilyen "nagy tudás" birtokában vagy, te, aki a bolygónkat tekinted Istennek, mondd hogyan keletkezett minden? A föld megteremtette önmagát és az univerzumot? Vagy kezdetben volt a gravitáció és az megalkotott mindent? Ha már az istenkáromlásig simán eljutottál a nagy bölcsességgel?
Valaszolj mert az egyik válaszban kereszténynek vallod magad, a másikban a fiút káromlod.
Szerintem csupán hamis próféta vagy, ki a tudományt mossa össze az ezoteriával. Semmi több ebben a tekintetben. Viszlát.
65/ először is nem káromoltam Istent, igaz ami igaz, életemben egyszer valóban megtettem, de másoknak hanem közvetlenül neki küldve, becsmérlő, dühödt üvöltésemet. Alapos okom volt rá -- és Ő meg is értette, ha dühös lett volna rám miatta akkor egyetlen csapásával elpusztíthatott volna akkor és ott, miután raportra kirántotta a lelkem. S miután utána megláttam mind két teremtő Energiának miniatűr Jelenését, jöttem rá, hogy a másik okozta a sok kellemetlenséget, mert valószínűleg még sok mindent mutatni akart talán a jövőnkkel kapcsolatban is.
A másik teremtő energia is jóindulatú közelebb áll a kézzel fogható valóságunkhoz, mint a szellemi istenség és félt minden életet. Nekem tulajdonképpen háromszor mentette meg az életem-- igaz veszélyes útra is teregetett... de legalább nem féltem többé mind attól, amit akaratom ellenére oly gyakran átéltem - mint a test-elhagyása lélekkel.
De őszinte leszek először is megígértem a férjemnek hogy soha többet semmit nem teszek-- a másik hogy ha őszinte vagyok bizony őrültem hogy megúsztam azt az őrültségemet hogy megjártam a holtak útját és még vissza is tudtam térni az utolsó!! pillanatokban.
Szóval már nem volt BÁTORSÁGOM megismételni azt az őrültséget!
Jézusról csak az igazságot írtam azt a véleményemet, hogy nagy butaság volt részéről a hindu marhaságot, az aszketizmust utánozni, mert az megbetegíti a gondolkodást és tisztánlátást, mert téveszméssé válik tőle az ember!
65/ azt írod--Ha már a bolygónkat tekinted Istennek, mondd hogyan keletkezett minden? A föld megteremtette önmagát és az univerzumot? Vagy kezdetben volt a gravitáció és az megalkotott mindent? Ha már az istenkáromlásig simán eljutottál a nagy bölcsességgel?
az hogy nem vallom azt hogy Isten teremtette az univerzumot és a Földünket az még nem istenkáromlás.
Az univerzumot majd a Földünket is a megváltozott fizikai, energetikai állapotok teremtették meg spontán és fokozatosan. Semmi köze hozzá az életet teremtő isteni Energiáknak.
az isteni teremtő energiák a Földünkben születtek, vagy keletkeztek a Napunk és a kozmoszi sugárzások hatására, miután a Föld belső szerkezete fokozatosan a magfúzió hatására felforrósodott.
Azóta az egyik benne áramlik az anyagában és onnan sugárzik ki a másik a Magban tömörült és onnan záródott ki mint magnetoszféra.
Valamikor közelebb volt a mágneses plazmaréteg a felszínhez és e kisugárzó energiát keresztezve egy nagy feszültségű elektro-mágneses hatásra módosult a holt anyag és alkottak olyan molekulákat amelyek az élet sejtes alapjai.
Felesleges kirohanni Istenért a végtelen kozmoszban mert itt hajlok ránk védőn és talpunk alatt vannak.
mami
Egyik válaszban te kereszténynek vallottad magad. Neked van valami sejtésed a keresztény szó jelentésről?
Te folyamatosan tagadva Istent, ezáltal természetesen tagadva Krisztust, ócsárolva Őt nevezed magadat Krisztus követőnek?
Semmi mást nem teszel, pusztán divatos bulvár-tudományos szavakkal hülyíted magadat, remélem másokat nem.
Figyelj, hogy milyen lélek van benned, mert nem tudod. Gondolkozz el, remélem egy szikrányi fény gyúlad a szívedben.
1Jn 2,22 Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja
hogy a Jézus a Krisztus? Ez az
antikrisztus, a ki tagadja az Atyát
és a Fiút.
1Jn 4,3 És valamely lélek nem vallja Jézust
testben megjelent Krisztusnak,
nincsen az Istentől: és az az
antikrisztus lelke, a melyről
hallottátok, hogy eljő; és most e
világban van már.
2Jn 1,7 Mert sok hitető jött e világra, a kik
nem vallják a Jézust testben
megjelent Krisztusnak. Ez a hitető
és az antikrisztus.
Ezt nem vallom valóban.Számomra Jézus ember volt, intelligens volt, gyógyító képességgel rendelkezett, de sajnos túl korán született amikor még nem volt annyi tudása az embernek. A tanításai a jóra, a becsületre, azok nekem is tanulságosak, de egyebekben borzasztó sokat tévedett.
az ember mindig csak ember, senki nem Istennek egyetlen leánya vagy épp fia. Minden életnek ősei az isteni Teremtők alkotása ilyen alapon minden élet isteni Erőknek leszármazottja. Nincs kivétel A kivételezés, a protekció, a királyok, császárok,próféták nem isten közvetlen leszármazottai... ez csak az ember kitalációja
A hangyától hangya lesz a tigris az tigrisnek utódja a majom az a majomnak utódja az ember pedig az embernek utódja, Jézus pedig egy zsidó szerelembe esett leány utódja.-- ha kiderült volna így, akkor az akkori emberek ostoba bigott zsidó törvények szerint, meg is kövezhették volna szegényt Máriát. "Mily szerencse hogy megszállta a szentlélek!"
Én a Földünk két lélek Energiájában az Istenben és a test-erő energiájában bízom és az életben amely nem hal ki,mert a holt és tiszta lelkek eljutnak az isteni Energiához a Fényhez, amivel eggyé válnak.
S egyszer az istenné vált sok- sok lélek, valahol a kozmoszban, újra teremti az életet ha itt mindennek vége lesz, mert a Földünk olyanná lesz mint a Vénusz.
Akkor lehet hogy a sok lélek között majd belebotolhatsz a Jézus lelkébe is, amely pont olyan lesz mint a Tied. --- és jusson eszedbe az, amit most írtam neked.
mami
Ezek a marhaságok semmi más, mint a mai világkép, mai tudomány összemosása sajátos ezoterikus maszlaggal. Hidd el, ritka ocsmány.
Néha beszúrva egy kis saját blog reklámmal.
Hidd el, örülök, hogy olvashattam tőled, mert nem sűrűn találkozik az ember hamis tanítókkal. Az, hogy ennyire ostoba tanításról már nem is beszélve.
Abból is látszik, hogy hamis próféta vagy, hogy még a vallási hovatartozásodat sem tudod hová tenni. Ennyi, és nem több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!