Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Vallásosok! Ezzel az elképzelé...

Vallásosok! Ezzel az elképzeléssel mi bajotok van?

Figyelt kérdés

5 milliárd éve,az akréciós korong anyaga elkezdett sűrűsödni és kisebb nagyobb kavicsokká állt össze.A kavicsok nagyobb gravitációs vonzóerejük miatt még több anyagot építettek magukba. És így növekedtek.Ez így ment tovább évmillókon át mígnem kisebb bolygók ki nem alakultak.Ezekből rengeteg volt így alkamakkor keresztezték egymás pályáját.Ilyenkor a két égitest egymásbaolvadt vagy csak egymásnak ütközött.A Föld Végül kialakult és nagyából 4,6 milliárd éve ő is átélt egy nagyából Mars méretű égitestel való ütközést.Az ütközés miatt a bolygónk forgástengelye megdőlt a merőlegeshez képest és a kirepülő törmelékből kialakult a Hold.Ezt bizonyítják a holdi kőzetek oxigén izotópos kormeghatározásából származó adatok.A Föld ekkor még forró és oxigénben szegény légkörrel rendelkezett.A földi víz csak év tízmilliók múltán jelent meg.A legvalószínűbb elképzelés hogy meteor becsapódások szállították ide a vizet.Erre szintén bizonyíték a földi és a meteorok vizsgálata.Kiderült hogy a földi víz hidrogénjének prótium és deutérium aránya egyenlő a meteorok vízével. Aztán megkezdődött a kőzetek és gázok oldódása.A víz akkoriban telített lehetett egyszerűbb molekulákkal és köztük aminósavakkal.A légkör pedig nitrogént , vízgőzt és más szerves anyagokat tartalmazott.Ezek évmilliókon át keveredtek , bomlottak és minden lehetséges módon kapcsolódtak egymással.

Ezt részletesebben leírom.

A komplexitás növekedéséhez szükséges valami energiaforrás.Ezt az energiaforrást a Nap képviselte.Mellette voltak még kisebb energiájú energiaforrások is amilyenek például a geotermikus kürtők de a Nap volt a legfőbb.A molekulák ezt az energiát használták fel.De a történet korántse ilyen egyszerű.A légkör oxigénben szegény volt.Ez pedig azt jelenti hogy nem volt ózon ami megvédje a talajt és a molekulákat a sugárzástól(röntgen,UV)Emiatt a molekulák folyton kivoltak téve a sugárzásnak,minek hatására felbomlottak és lesüllyedtek a mélyebb vízrétegekbe.A mélyebb vízben már nem volt jelentős a molekulák növekedését gátló Uv sugárzás.Mikor lesüllyedtek már szabadon növekedhettek ugyanis

1.nem rombolta szét a sugárzás

2.A felső rétegben elbomlott molekulák alkotóelemei lesüllyedtek és állandó építőanyag forrással látták el a mély rétegben fekvőket.Aztán még ott volt az agyag is.Az agyag szerkezete nagyon bonyolult ezért egy mintát adott a molekuláknak a komlexitás növekedéséhez.Az agyag a molekulák növekedéséhez katalizátorként szolgált.

Ezeknek a folyamatoknak a millió ébves menete után 3,5-3,8 milliárd éve létrejöttek az első élő szervezetek.

2012. szept. 7. 16:58
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/103 anonim ***** válasza:
70%
A bibliai történetek nem tudományos értekezések, közelebb állnak a mitológiához ha lehet így fogalmazni, a morálját kell levonni.
2012. szept. 7. 18:42
 12/103 anonim ***** válasza:
65%

Egyszerű a kérdésedre a válasz. Azért nem tetszik a vallásosoknak, mert kihagytátok Istent az elméletből. Ehhez nem kell ész.

Én pedig elmondtam, hogy miért nulla ez az elmélet. De te nem a kérdésekre válaszolsz.

Az egysejtűek szaporodását én is tudom, most aztán rohadtul megválaszotlad. Tehát addig osztódtunk, amíg emberek nem lettünk?

Engem nem érdekel, hogy milyen emberszerű cuccokat találtak. Engem az érdekel, hogy hogyan lett a nulllából agy, gerinc stb... És a kérdéseimre a válasz.

Nem akartalak megbántani, bocs a stílusért.

De az evolúció nevű vallást manapság már nem lehet szídni. Olyanok a követő, mint régen az egyház volt. Két véglet, de mégis ugyanaz a kettő.

Aztán jön még ez a nevetséges dolog, hogy az ember is egy sejtből lett, ezt iskolában tanulhattam volna. Szerencsére itt a fórumon egy normális ember megmondta, hogy ahhoz már volt író és olvasó gazdatest és nem a nullából lett.

Szeretném, ha ti elmondanátok nekem. A te elméletedben benne van az evolúció. Ezért hibás.

2012. szept. 7. 18:44
 13/103 Ozmium42 ***** válasza:
71%

Az az igazság, hogy az a kijelentés, hogy "végbemehet", csak azért igaz, mert tudjuk, hogy egyszer, legalábbis egyetlenegyszer végbement. Ha nem lenne a kéznél egy kutya sem, nem merném állítani, hogy ez pár milliárd év alatt lehetséges. Nyilván lehetséges hőtanilag, mert ha nem lenne, akkor mi is szétesnénk.

Viszont!

Mindezek a kötések szigorú törvényekre és pontos értékekre alapulnak, nem csak a kémiai kötések meghatározott energiái, a pillér atomok távolságai, de például az atommagokat felépítő nukleonok közötti magerők is, és lehetne sorolni. Ezeken nem lehet változtatni egy kicsit sem, mert például akár csökkented, akár növeled a magerőket, felborul az egész periódusos rendszer, és vagy a csillagok kialakulása válik lehetetlenné, vagy a nagyobb rendszámú elemek (amik még biogének) lesznek teljesen instabilak. Ezekből a számokból lehet következtetni a szükségszerű, és tervszerű voltukra, nem csak a bolygó szintjén, de az egész világegyetem szintjén. Nincs lehetőség az életre, de talán még a Naprendszer kialakulására sem, ha ezeket a számokat egy kicsit is megváltoztatod elméletben.

2012. szept. 7. 20:02
 14/103 anonim ***** válasza:
26%

Nekem semmi bajom nincs vele. Sőt szoktam mondani, hogy a hívő és ateista között az a különbség, hogy a hívő elhiszi a tudományt, ha látja, de az ateista nem hiszi el Istent ha hallja.

Szerintem nem az a kérdés, hogy volt-e evolúció, vagy dinoszauruszok, vagy mennyi idő alatt jött létre a föld, mert ezekre vannak bizonyítékaink. Különböző csontvázak, radioaktív mérések stb. Nem hiszem, hogy a kövekben csak úgy éppen annyi lett az urán arány, hogy ki tudták számolni, nem beszélve arról, hogy azok a folyamatok, amiket a földet kialakították, ma is vannak (szupernóvák, csillagképződések, bolygók képződése, vulkánok, reakciók, szél, nap...). Ha elhisszük a Biblia tanításait, azt is el kell hinnünk, hogy mindezeket a természeti erőket Isten uralja, és ha Isten uralja, tudja használni őket arra amire akarja. Gondolj bele, te is tudod használni a sütőt, és a tortát végülis a sütő süti, de ha valaki kérdezi, azt mondod te sütötted, mert hiába ad a sütő meleget, ha nem jó időben, vagy nem jól, vagy nem jó helyre.

Nekem ez a véleményem.

2012. szept. 7. 20:42
 15/103 Sághegyi Csaba ***** válasza:
59%
Bajom nincs vele, csak épp nem hiszem el. Több okból. Például mert a Vénusz (de több hold is) a többi égitesthez képest visszafelé forog (nem kering, mielőtt az agyatlanok leszólják), amit nem tudnak mivel magyarázni, vagy a Szaturnusz forgása túl gyors ahhoz, hogy több milliárd éves legyen. Ha nem volnék hívő, betenném a "nem tudom, de kit érdekel" kategóriába a témát, de mivel hiszem, hogy Jézus feltámadt és él, ezért azt választom, hogy a teremtésben hiszek.
2012. szept. 8. 01:16
 16/103 Hitchens ***** válasza:
91%

15# -ös válaszolóhoz

Magyarán azt állítod, hogy téged nem érdekel, hogy igaz-e vagy sem, lényegtelen, te eldöntötted, hogy a teremtésben hiszel és kész. Ennek így mi értelme?

2012. szept. 8. 11:27
 17/103 anonim ***** válasza:
92%

10. válaszoló

Nem fogok leállni veled vitatkozni. Látszik, hogy te érzelmi alapon ellenzed az evolúciós elméletet és felületesek az ismereteid. Szóval hagylak is, hódolj nyugodtan a fehér foltok istenének...

2012. szept. 8. 16:02
 18/103 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg, azért vannak a tudósaink, hogy fényt deritsenek az igazságra! Amíg ez nem sikerül addig pont nem érdekel egyik dilis banda véleménye se!

Hogy miért nem tetszik nekik? Mert nincs benne Isten!

Amúgy eszembe jutott valami az itteni hozzá szólàsokról: ha az okos, hülyéskedik az jó, de hogy a hülye okoskodjon azt már ne!

2012. szept. 9. 10:53
 19/103 A kérdező kommentje:

"Még egy kérdés. Miért sírtok, ha az oroszlán megeszi a szeretteiteket? Miért gondolkodunk és csinálunk olyan dolgokat, amik nem csak a dugásért vannak és a vakon követett robotszerű fajfentartásért? "

A leges legősibb evolúció ellenes érv!Hogy ne ilyen pongyola módon legyen megfogalmazva :Ha az evolúció a végtelen önzésről szól , hogyan lehetséges az altruizmus az állatvilágban?A válasz az hogy az altruizmus(önzetlenség) is mód az önzésre.Az evolúció arról szól hogy az élőlények hogyan akarják továbbörökíteni génjeiket.Ennek egyik módja az önzetlenség.Egy laikusnak talán logikátlan az a cselekvés hogy egyik ember odaadja élelmét,ruházatát vagy bármi más tulajdonát egy másik fajtársa életének a megmentéséért.De nézzük csak meg közelebbről mi is töürtént!A egyed odaadja élelmét B egyednek.Az ilyen viselkedés leggyakrabban egy csoporton belül fordul elő.Méggyakoribb hogy egymással közeli rokonságban álló egyedek önzetlenek egymással.Nos, ennek mi a segítő funkciója a gének örökítésében?Az hogy mivel a B egyed közeli rokona A egyednek, ezért ha A egyed segíti B egyedet , nagy az esély arra hogy B egyed tartalmazza a géneket amiket A egyed.Szóval az A egyedbeli gének jelen lehetnek B egyedben is és így B egyed túlélése egyenlő a kívánt gének öröklődésével is.Vagy ott van a házastársak vagy udvarló párok önzetlensége.Ha A egyed odaadja B ellentétes nemű egyednek élelmét , akkor B egyed életben marad és A szaporodhat B-vel.Így a gének ismét tovább öröklődhetnek.

Ezt Richard Dawkins gyönörűen leírja Az önző gén c. könyvében.Csak ajánlani tudom elolvasni!Diákok,laikusok és a téma ismerői is értik a leírtakat,ugyanis mind a három közössépg nyelvét tartalmazza a könyv.

2012. szept. 9. 11:35
 20/103 anonim ***** válasza:
33%
Köszönöm kérdező, hogy olvashattam a kérdésedet, régen erősítették meg ennyire a hitemet! Ezt az általános iskolás maszlag vallási propaganda szövegét ritkán lehet így összefoglalva olvasni. Köszönöm! Most megint biztos vagyok Istenben!
2012. szept. 9. 20:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!