A vallásosok embert is képesek lennének ölni a vallásuk érdekében?
Teszem azt, hogyha valakiről úgy érzi, hogy hitetlen, akkor képes lenne megölni?
Ha már a házasság előtti szexszel képesek megörjíteni magukat, lehetséges ez?
Vannak ilyen emberek és ez a legnagyobb gond. Csak az a baj, hogy akik elítélik a baromságokat, nagyon általánosítani szoktak és ártatlan embereket is elítélnek, akik nem hülyék.
A vallásban nincs semmi rossz, de károsabb tud lenni minden más dolognál.
Semmit nem tudok a halálról és az életről. Senki nem bizonyította be, hogy van Isten, nincs Isten, főleg azt nem, hogy mi az.
Én függetlenül attól, hogy más mit mondd, úgy gondolom, hogy nincs értelme az életnek. Csak ha nem bántunk másokat és igyekszünek jónak lenni, szeretni a másikat.
Nem azt mondom, hogy imádd a gyilkost és a pedofilt, mert ezt én sem nagyon tudom. Csak azt mondom, hogy én a szeretetben láttam meg az értelmet. Nem hiszem, hogy dolgok maguktól történnek. Hatalom vágyam meg nincs, hogy elnyomjak másokat. Még ígyis az tűnik a leglogikusabbnak, hogy valami teremtett. Mert dolgok nem alakulnak csak ki maguktól. A tudomány sajnos még nem álll olyan szinten, hogy megtudjuk az igazat. Így én szívvel próbálom megérteni Istent és nem csak ésszel.
Lehet nincs Isten, tegyük fel. De én ekkor fogok meghalni boldogan, ha így éltem. Nekem minden vágyam, hogy hatalmat kapjak, hogy legyen lehetőségem másokat elpusztítani, bántani, hogy meg tudjam mutatni, hogy nem élek vissza ezzel. Ekkor vagyok csak boldog, ha tudom, hogy bűnt követhetnék el, de nem teszem. Ha be tudom bizonyítani, hogy én megbízható vagyok és nem vagyok gyenge.
Ez picit önzőnek tűnhetett, ami írtam. Olyannak, mintha magamnak akarnék bizonyítani, vagy a világnak.
Nem. Én őszintén leszarom, hogy ki mit csinál. Tudom, hogy vannak elvakult emberek mindkettő táborban hívők és nem hívők között.
Bár ha az emberek szeretnék egymást és nem bántanák a másikat, akkor pedofil papok sem lennének és a tudomány is hatékonyak fejlődne, mert nem egymást bombáznánk, akadályoznánk stb....
Teli vagyok kettős érzésekkel. Egyrészt leszarok mindenkit magamon kívül, másrészt segíteni szeretnénk mindenkinek, hogy szebb életünk legyen.
Az a gond, hogy hiába a k..va életbe prédikálom itt, hogy legyünk jók egymáshoz, mindig lesz valaki, aki visszaél valami hatalommal, belerúg a másik emberbe...
Szóval a szavaim sz..rt sem fognak érni, vagy elnyomnak majd mások.
Most akkor mi a helyes? Erőszakkal rávenni embereket arra, hogy ne bántsák a másikat?? Megfélemlíteni őket?
Lehet az egyház is így gondolkodott annak idején és nem csak a hatalom hajtotta őket. Nem tudom, de ez is rossz felfogás.
Minden esetre én csak elmondom amit gondolok, tudom, hogy úgy sem lesz itt olyan világ, ahol mindenki összefogna pl a szebb életért, a tudomány fejlődéséért.
Akkor minek vagyok itt, miért nem lépek ki innen? Miért nem pusztítalak el benneteket? Függetlenül attól, hogy van-e rá erőm vagy sem.
Mert valami miatt megszülettem és véghez fogom vinni azt bármi áron. Engem csak ez hajt. És amíg élek azt fogom hajtogatni, hogy össze kell fogni és semmi nem bűn, ami nem árt. Ha valaki ezért meg akar majd ölni, hajrá.
Számomra az informatika az egyik legszebb dolog, bár nem vagyok informatikus. De hasznos, be lehet törni más gépekre, tanulni az információból és utána megmutatni a másiknak, hogy hol a hiba, ahelyett, hogy elpusztítanád.
Tudom, hogy kiforratlan. Minden kavarog bennem:)
Te beteg vagy, vagy kamuzol. Ha kamuból írtad ezt a 3 oldalt, akkor gratulálok hozzá.
Ha nem kamuból írod ezt az összevisszaságot, akkor szedd össze magad! Szinte alig van köze az eredeti kérdéshez, annak amit írtál. Nem blogot írsz, hanem egy értelmes választ.
Válaszoltam neked, csak nem kérdezted meg.
Miért kérdezted ezt a kérdést, ha tudod a választ?
Vagy akkor tedd fel úgy a kérdést, hogy:
"Vallásosak melyikőtök ölne meg valakit ezért meg azért? És miért?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!