Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A vallásosok embert is képesek...

A vallásosok embert is képesek lennének ölni a vallásuk érdekében?

Figyelt kérdés

Teszem azt, hogyha valakiről úgy érzi, hogy hitetlen, akkor képes lenne megölni?

Ha már a házasság előtti szexszel képesek megörjíteni magukat, lehetséges ez?

2012. márc. 20. 23:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

A történelem többek között erről szól.

Vagy nem hallottál az indiánok kipusztításáról, vallásháborúkról, eretnekégetésekről, Szent Bertalan éjről zsidóüldözésekről és napjaink terrorcselekményeiről?

2012. márc. 21. 10:43
 12/19 anonim ***** válasza:
És néhány hozzászólás kapcsán: nem miatt, hanem érdekében. Az érdek, bár sokszor közvetett és összetett, többnyire azonos: a hatalom növelése - a másik gyengítésével, eltörlésével, neki okozott szenvedéssel. Mindez elvakult hitbuzgóságból történik.
2012. márc. 21. 10:46
 13/19 anonim ***** válasza:

Ezt így nem lehet megítélni. A vallásosok is ugyanannyira vetemednének (vagy nem vetemednének) emberölésre, mint bármely másik ember.

A történelem során is ritkán fordult elő, hogy valakit pusztán vallási hovatartozása miatt öltek meg. Ha most valaki felvetné cáfolatként az eretnekeket vagy a keresztes háborúkat, nos, ott sem vallásuk miatt ölték meg az embereket.

2012. márc. 21. 12:44
 14/19 anonim ***** válasza:

Persze, hogy képesek, számtalanszor megtették.

Mellesleg 80%-os, mindenkit elpusztítandó válaszadó, te hány éves vagy?

2012. márc. 21. 16:40
 15/19 anonim ***** válasza:

Miért számít a korom?

Engem csak zavar, hogy a szeretettel, a bizalommal szinte mindenki visszaél. És vagy elnyomatom magam vagy elnyomok másokat dologról szól az élet nagy része. Vallásos és nem vallásos b..szatja a másikat csak azért, mert az egyik ebben, a másik pedig abban hisz (mondjuk ezen nem lepődöm meg, mert azonos elveket vallók is írtják a másikat). Miért nem lehet együtt élni? Tudom, hogy bűnt követ el rengeteg pap. Tudom, hogy vannak köztük kémek, pedofilok stb... De barbár dolognak tartom ezért szídni ártatlan embreket. Tudom néhányan írják, hogy nem a hívőket, hanem a vallást szídják (bár sokszor nem úgy tűnik)..Megértem hogy azokat leszolják, akik dobálóznak, hogy hú, te most emaitt így meg úgy égni fogsz...De azokat nem kellene, akik csak hisznek és valamit vallanak. Nincs rábizonyíték, hogy ha az egyház azt mondaná, hogy öljetek, ők mint a birkák ölnének. És tény, hogy ezért nem a vallás a felelős, hanem maga az ember. Ha nem lenne vallás, lenne helyette más és ugyanúgy menne a basz..kódás a hatalomért, mint eddig is (és hülyék is léteznének).

A kérdés ígyis hangzódhatna, hogy a nem vallásos emberek képesek lennének ölni? Van amelyik igen.

Idegesít, amikor valaki egyből hülyének néznek, mert pl. katolikus. Inkább nem írok most erről a vallásról véleményt, de nem lesznek a tagjaik alapból birkák vagy gyilkosok vagy pedofilok.

A pogány őseink is követtek el annyi bűnt, mint az egyház. Ők is égettek el annyi könyvet, ők is öltek meg csecsőmeket, rontottak meg asszonyokat.

Ez a vallás szídás csak provokáció. Mert vele vagy nélküle is lehetne jól élni. Az ateisták is hisznek valamiben és vallanak valamit.

Eddig nem hallottam egyetlen logikus magyarázatot arra, hogy miért kell eltörölni a vallást, a hitet.

Csak ilyen kérdéseket olvasok, hogy már bebizonyítottuk, hogy nincs Isten vagy pedig benne van a Biblibán, hogy van. Egyik sem bizonyíték.

Nem szép, hogy az egyháznak pénze van, de nem csak nekik van pénzük és nem csak ők politizálnak.

Szerintem sem helyes ez a dolog. De akkor sem az ártatlan embereket kell írtani, bántani, provokálni. Ha valakinek nem tetszik valami azt közölje az egyházzal.

A normális hívő ember nem az egyház miatt jár templomba, hanem Isten miatt.

Akkor mindenkit vonjatok felelőségre, akik bankban tartják a pénzüket, a katonákat, a fogyasztókat. Mindenki hibás, ha így gondolkodunk.

2012. márc. 21. 20:07
 16/19 anonim ***** válasza:

Igen,jézust is megölték.A vallási túlbuzgóság,ami szinte egyenlő a butasággal,emberöléshez is vezethet.Az elbutított vallási fanatikusokról el tudom képzelni,hogy megtennék.

Azért minden vallásost ne vegyünk egy kalap alá,bevallom én sem rajongok értük,de azért vannak közöttük értelmesek.

2012. márc. 21. 22:25
 17/19 anonim ***** válasza:
Kedves kerdezo hallottal mar a Dzsihadrol ??? A eresztes haborukrol ??? A ritualis ember aldozatokrol ???
2012. márc. 23. 20:45
 18/19 anonim ***** válasza:
"Életet csak Isten adhat, és csak ő veheti el."
2012. ápr. 2. 18:48
 19/19 anonim ***** válasza:
Sosem lennék képes emberölésre, akármelyik vallási vezető mondaná.
2012. ápr. 8. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!