Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mivel bizonyitható az Evolúció...

Mivel bizonyitható az Evolúció? És mivel a Teremtés?

Figyelt kérdés
Még mielött bárki is belémkötne,hogy mit keres ez a kérdés a valláskritikába elmondom,hogy azért mert itt esik legtöbbet szó erről a 2 témáról. Azért tettem fel ezt a kérdést mert saját tudásomat szeretném bőviteni ezzel kapcsolatban. Megkérek mindenkit aki kommentel,hogy olyan kommentekek hozzon fel melyek bizonyithatóak 100% ig. Előre szlok,hogy én nem szeretnék állást foglalni ebben a témában,mivel saját tudásomat szeretném fejleszteni e kérdés által. Ugyhogy megkérlek ne vegyétek zokon ha én nem kommentelek. Talán ha már ugy látom,hogy már eleget tanultam akkor fogok irni. Előre is köszönök minden választ. U.i Lehetőleg minél kevesebb linkel probáljátok leírni saját szavaitokkal a kommenteket. Mégegyszer köszönöm.
2012. aug. 16. 07:54
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/132 fairi1 ***** válasza:
81%

".......vallás büne nem a keresztény ember bűne"

emberek használják a vallást saját céljaikra. vallást nem szabad elfelejteni, tudom nagyon kényes dolog érveid szempontjából, legtöbb hívő ember egy vallás tagja,jár egy felekezetbe, ha tetszik vagy nem a vallások nagyonis befolyásolják azt hogy milyen a világ, béke van vagy erőszak és ez az hívők hitén keresztül történik.

isten valójában mit csinált világon nem érdekel jóformán senkit. mindenki a céljait igazoló idézeteket szedd ki a szent könyvekből és agyő.

"z evolúciós elmélet az emberiség egyik legostobább,agyszüleménye.Már annyira vérzik minden oldalrol,hogy olyan mint egy rosta."

ez téveszméd, vmi agyi betegséged vagy mi..

nem vérzik sehonnan csak te nem voltál képes sose elolvasni hogy mit mondd és mit nem. félinfók alapján ítéled meg, ha tényleg érdekelne ezt olvasnád:

[link]

Theodosius Dobzhansky (1900-75). „A biológiában minden csak az evolúció fényében nyer értelmet”

Aki tényleg érdekli a biológia tudja hogy igazat beszél.

" egyetlen komolyan vehető alternativája a Teremtésnek" még viccnek is gyenge, megkérdem melyik teremtéselmélet a sokezer közt ami létezik, hindu, kínai, maja.....?

"rámutathatok az evolúció bármely hibájára akkor is fent fog maradni." nem tudsz egy hibára rámutatni, mivel nem is ismered, pl.: evolcióelmélet nem azt mondja a majomtól származunk hanem volt egy közös őse a majomnak és embernek, és ez óriási különbség.

persze aki olvasottsága és biológiai ismeretei béka feneke alatt van, nem tudhatja

"Ha 100 tudós megfogalmazza kételyeit akkor ŐK össze gyüjtenek 10000 aláírást velük szemben." milyen tudós volt az a 100 teológus vagy mi? az nem derül ki, miből szerezted a phd-t és nem mindegy.

sok fizikus nem nagyon tanult biológiát, és sok kémikus se, informatikus meg sokszor végképp nem..

te vmi téveszmék halmazában élsz, továbbra se jöttem rá mi az oka ennek a habzó szájnak.

"Igen ám csak azt elfelejtik,hogy Isten miután megteremtette az embert,azt mondta neki,hogy uralkodjék az egész teremtés felett,és használja ki az értelmet amit kapott.."

biblia legutálatosabb sorainak tartom ami ezekre utal, mert ha ezt betartod azzal aláírod a halálos ítéletet, Föld csak véges embert tud ellátni ha kimerül akkor vég, nincs hova menni.

túlnépesedés, élelmiszerhiány, lázadások,erőszak, háborúk, sok-sok vét..

kitudja lehet isten mégis a vért és erőszakot szereti:P

".De,hogy csak megnyugtassalak,közel sem akkorákat mint a ti evolúciótok, Hitler+Rosenberg=Darwinelmélet Marx+Engels=Darwin elmélet x 2=kise mondom."

Hitler hívő ember volt

1933-as berlini beszéde

„Meg voltunk győződve, hogy a népnek szüksége és igénye van a vallásra. Ezért vállaltuk a harcot az ateista moz­galommal, és nem pusztán néhány elméleti deklaráció révén – teljesen ki is irtottuk.”

Mein Kamf is sok helyen hivatkozik istenre, nem teszek onnan idézeteket..

ENGELS, MARX ÉS A TÖBBIEKNEK SEMMI KÖZE NINCS AZ EVOLÚCIÓELMÉLETHEZ, ne zavarjon harcolj csak a téveszméid ellen jol megy neked. Szalmabábuiddal jól el tudsz lenni.

jah fasizmus és kommunizmus eltűnt a történelem színpadáról de vallási erőszak nem.

"Hány szülő van aki gyászolja gyerekét az evolúció felelötlensége miatt"

szar ügy, de sajna az emberre is hat az evolúció , evolválódott vírusok, baktériumok járványszerűen előjöve százezres halálozást tudnak okozni.

Jött anno a pestis, milliók haltak meg utána pár évszázad után már nem voltak járványok, ok egyszerű azok az emberek élték túl és alapítottak családot akik immunrendszere legyőzte a kórt, és a gyerekek is jó allélokat kaptak, így nem voltak a pestisre fogékonyak.

ez egy jó példa az evolúció működésére az emberi populációban

evolúció olyan mint a gravitáció, működik, lényegtelen elfogadod vagy nem.

minden évben milliónyi gyerek hal meg fertőző betegségben, de milliónyian túlélik, azok akik képesek legyőzni a kórokozót.

persze kórokozó is szerez újabb mutációkat, és nagy járványt generál a védtelenek közt.

tetszik vagy nem, nem evolúció tanította az embereknek a felelötlen sexuális életet hanem az ösztönök, próbálhatsz álszent lenni, képmutató. pont a mélyen vallásos közösségekben, népeknél szoktak érdekességek előfordulni. hormonok dolgoznak és nem lehet lecsendesíteni (növel csak házasság után lehetsz etc.), lesznek kisgyerek molesztálás, homoszexualitás és egyéb abnormális szexuális viselkedés.

vki tudja akarattal kontrollálni, de soknak nem sikerül és fenti dolog lesz az eredmény. morbid példa:mélyen konzervatív iszlám országban: fiatal férfiakat vallási vezetők behülyítik olyannal ha felrobbantod magadat allah nevében akkor paradicsomba mész ahol 40 szűz lány vár rád.

europai ilyenen röhög, mert elvileg probléma nélkül lefekhet házasság előtt 40 lánnyal, ha akar. iszlám országba, ez lehetetlen..

"És ez mind mind az evolúció büne. " baromság, ez az ember alaptermészete, tagadhatod, homokba dughatod a fejed, vádolhatsz mást de igaz.

iskolában nem ajánlja a fiatalaknak a biológia órán hogy ezt csinálják, és a legtöbb fiatal nem is ismeri az elméletet. egyszerűen az ösztönök, szex jo érzés, akkor csináljuk, persze nem gondol mik lehetnek a következmények, nem gyereket akar.

" hány lelket öltek meg,és hány lelket ölnek meg még ma is világszerte....ez mi ha nem a legszőrnyübb gyilkosság ami létezet valaha. Láttatok e már embriót az abortusz után? én láttam és azt ajánlom ne nézzétek meg....EVOLÚCIÓ NESZE NEKED EGY LÓFASZ A SEGGEDBE! "szalmabáb, szalmabáb, szalmabáb, téveszméiddel harcolsz nem veszed észre.

lelket meg lehet ölni???? nem is tudtam, akkor mégis halandó a lélek, érdekes.

ha lélek halhatatlan akkor majd egy másik gyerekbe születik meg, probléma szál se.

te csak fröcsögsz és észre se veszed mit írsz.

".Csodálkoztok,hogy egy keresztény hogy beszélhet igy."

mindig érdekes volt, legtöbb gyűlölet, képmutatás egyéb borzalmas emberi attribútumok gyakran keresztény emberekből árad és észre se veszik magukat

bort isznak, vizet prédikálnak

te saját baromságaiddal harcolsz, és értelmet irtózatos rosszindulat, vmi értelmetlen mélyen alapuló gyűlölet jön át az írásodból de továbbra se értem miért.

magától a ténytől félsz? istened nevében más hívők milyen borzalmakra képesek elkövetni, hogy ez ne tudatosuljon benned kivetíted az evolúcióra és a tudományra?

tudománynak köszönhető hogy most 7 milliárd ember élhet a Földön. középkorban alig élet 1 milliárd és azért nem volt több mert a fertőzések és konfliktusok, éhezések ezerszám ölték az embereket.

most van modern mezőgazdaság, modern orvoslás és sokkal több emberi szájat tudunk etetni.

tények azok tények, elfuthatsz előlük, tagadhatod de világos, hogy most IDE írhatsz tudománynak köszönheted, nem istennek.

"ki irtam magamból amit akartam."

ez a mégis jobb módszer mint bombát kötnél magadra és MTA-ra mennél, ordibálnád vesszen az evolúció és BUMM.

".Csak hogy tudják azok akik esetleg nem tudták" mert ha nem hittek volna akkor máglyára küldték volna őket, vagy súlyos retorziónak szenvedtek volna el,erőszakkal tették az embert hívővé, érdekes mikor fenyítés lehetősége elmúlt, egyre több lett a nem hívő, mivel józan észre is hallgathattak.

19. században, sőt a 20.elején ha ateista mondatot mondtál kirúghattak az állásodbol és retorziókat kellet elszenvedned.

Szegény Mendel ha tudta volna az eredményei révén fog kialakulni a modern evolúcióelmélet....

Einstein agnosztikus volt, de ne zavarjon, vannak neki erősen ateista mondatai is.

".Ne hordjátok tul magasan az orrotokat mert egy szép napon nagyot fogtok zuhanni,de akkor már késő lesz ujra kezdeni."

de az is lehet majd isten mellet majd két jó vodka társaságában vallási fanatikusok hülyeségén fogok nevetni:P

2012. aug. 18. 12:09
 72/132 anonim ***** válasza:
79%

@Abibh

Tudod sok országban a te fajtádtól élnek az emberek mindennapos rettegésben. Az olyan rosszindulatú, tudatlan és gyűlölettel teli emberektől, akik kizárólagosnak, mindenek felett valónak tartják a saját nézeteiket. A magadfajta, ha hatalomhoz jut, zsarnokká válik, aki üldözi a másként gondolkodókat, egyébként meg csak egy lépés választja el a gyilkosságtól.

2012. aug. 18. 12:52
 73/132 Abibh ***** válasza:
13%
Gratulálok :) mind 3 an egy remekműt írtatok. 1)mindenki magából indul ki.fairli.Jó étvágyat ahhoz a vodkához,csak vigyázz vele mert igy is tul nagy a dicsőség a fejedben.gyakori.téged meg megnyugtatlak,hogy nem kell félned tőlem,hanem inkább azon gondolkodj hogy mit fogsz mondani a Teremtődnek.További jó gyilkolászást és önpusztitást,de szerintem ez az öröm nem lesz megadva néktek.Fogjátok fel,hogy csak EGY IGAZSÁG VAN!nincs több csak egy.Remélem többet nem találkozunk,legalábbis az én részemről.
2012. aug. 18. 14:41
 74/132 fairi1 ***** válasza:
76%

Én tudom mit fogok mondani ne félj, de továbbra is másra vetíted ki a lelked sötétségét.

Szélsőséges emberek mondják hogy EGY IGAZSÁG van, és érdekes módon az mindig az övék

na ez már off, vita befejezve.

2012. aug. 18. 15:02
 75/132 Abibh ***** válasza:
19%
fairli...nem egyet mondok hanem 3 at. A Piltdowmi ember,a Nebrascai ember,és Ota Benga. Elég ez,hogy rá mutassak a csalásaitokra amelyekkel nevetségessé teszitek önmgagatokat? A Piltdowni emberrel 40 éven keresztül hülyitettétek a jó népet. 40 év! Hány generáció tanulta az iskolákban egyetemeken ezt a csalást? És mi lett a vége? Bocs tévedtünk,és ezzel minden le volt rendezve. Igen ám csakhogy elloptatok 40 év igazságot,40 év! Felbirod te ezt fogni avval az elszált agyaddal? A Nebrascai ember alapja egy kihalt disznó fog volt. Ez alapján lett felépitve a Nebrascai ember és az egész családja. Ota Bengárol meg nem is beszélek mert ez meghalad minden emberi butaságot. Nézzen mindenki utána. Amugy meg te saját magad alól vágtad ki az evolucios fádat,de hagylak,hogy te magad jöjj rá,hogy mivel. :)) . Tisztán magyarul leiptam,hogy a vallás és a hit nem összekeverendö,de te csak ezt fujod. Ügy tünik minta ez lenne az utolsó kapaszkodód,hogy valamit te is fel tudj hozni ellenem. És tartom amit mondtam,semmitek sincs amivel bizonyitani tudjátok az evoluciotokat. Pár darab fosszilia amivel legoztok kedvetek szerint. A sejtkutatásrol ne is beszéljünk. :) és igen ujra csak azt mondom,hogy igazság csak egy van! És ezt már nem tudjátok elsumákolni. Mindenki csak azt fogja kapni amit megérdemel.
2012. aug. 18. 16:32
 76/132 anonim ***** válasza:
69%

" Piltdowni emberrel 40 éven keresztül hülyitettétek a jó népet. 40 év! Hány generáció tanulta az iskolákban egyetemeken ezt a csalást? És mi lett a vége? Bocs tévedtünk,és ezzel minden le volt rendezve. Igen ám csakhogy elloptatok 40 év igazságot,40 év! Felbirod te ezt fogni avval az elszált agyaddal?"

De arra (ahogy a többire) is tudósok jöttek rá, nem más, és aztán nem titkolták el, hanem nyilvánosságra hozták, mégpedig mert a tudománynak van önkritikája, de nincs önérzete. Ezért fejlődőképes. Hajlandó akár az alapjaitól felülvizsgálni önmagát. Viszont hány évig hitték, hogy a Föld a világegyetem középpontja? Évszázadokig. Fel bírod ezt fogni? Ráadásul evolúció kritikáért vagy egyenesen tagadásért senkit sem küldtek még máglyára.

"Tisztán magyarul leiptam,hogy a vallás és a hit nem összekeverendö,de te csak ezt fujod. Ügy tünik minta ez lenne az utolsó kapaszkodód,hogy valamit te is fel tudj hozni ellenem."

Attól függetlenül, hogy a vallás és a hit nem ugyan az és következésképpen egy vallás lehet rossz, de egy vallásfüggetlen igazhitű ember, amilyennek magadat tartod nem, ahhoz képest elég sok negatív tulajdonságról adtál már tanúbizonyságot.

"És tartom amit mondtam,semmitek sincs amivel bizonyitani tudjátok az evoluciotokat."

Nem a mi evolúciónk és senki nem kíváncsi a véleményedre. Az evolúció nélküled is remekül érzi magát.

2012. aug. 18. 17:02
 77/132 Abibh ***** válasza:
15%
Kezdjük megint a vallással meg a keresztesháborúval a máglyákkal?Én is ugyan úgy elitélem mint te. Isten nevében embertelen dolgokat tettek,mint ahogy az evolucio teszi a szörnyüségeket a tudomány nevében.Egy és ugyan az.Tagadhatjátok kézzel lábbal,hogy az evolúciónak nem volt köze a fasizmushoz a kommunizmushoz meg a sok embertelen abortuszhoz,a világ úgyis tudja az igazat,akit érdekelt az utána járt,mindent le lehet tagadni vagy ki lehet magyarázni,de mindez az igazságon nem változtat.Ami meg a "tévedéseteket" illeti,nincs értelme tovább ragozni.Ti azt hiszitek,hogy én csak úgy ki állok ide felkészületlenül és osztom az észt csak azért hogy bizonyitsak valamit? Nem nem! Tévedtek. Egy elég makacs ember vagyok,sokat szeretek mérlegelni de amit egyszer elfogadok az biztosra kell menjen.Ha nem lennék 100% biztos amiben hiszek akkor nem állnék ide ki,hogy magamra vonjam emberek gyülöletét.3 gyerekes apa vagyok és mint minden szülő aggódom a gyerekeim biztonságáért.Az 5 éves kisfiam a tavasszal hazajött az ovibol és hozta a nagy hirt,hogy "a tojásból lette a halacska abból meg a gyík abbol meg a majom és utána a kisgyerek" felháborodásom az egekbe kiáltot.Ezt nem lehet hagyni!És szülők,lépjetek fel ez ellen mert ez gyerek a jövőjét pecsételheti meg örökre.A nagy lányom átesett már ezen,de ott van a középső lányom aki most van abban a korban amikor a legnagyobb kísértéseknek van kitéve.Ne csodálkozzatok,hogy ki vagyok borulva.Ezen kívűl végig néztem a valláskritikát és láttam,hogy mit művelnek a keresztény emberekkel mindazok akik más tanok hívei,és azt mondtam ,hogy elég volt. Persze,hogy szokatlanul ért benneteket ez a fellépés egy keresztény ember részéről,és elitéltek emiatt.De mindez NEM ÉRDEKEL,ha nektektek szabad megalázni másokat akkor nekem is szabad legyen.Jézus is fellépet az igazságtalanság ellen nem is egyszer. Attol függetlenül,hogy ezeket a sorokat most igy írom higgyétek el,hogy fáj amiért ember társaimmal szemben igy kell viselkednem,de a béke kedvéjért az igazságot többet nem szabad feladni. Emberek élete forog kockán az evolúciós eszme miatt,gyerekek ezrei vannak kitéve eme sátáni mesterkedéseknek.Ezt nem szabad hagyni! Én már eldöntöttem,hogy ahol csak érem kézzel lábbal fogok fellépni ez ellen.Mentsük még meg ami még menthető. Gondolom,most már megérted,hogy nem az embert gyülölöm,hanem amit az ember művel.Én nem ártok a te gyerekednek.AKKOR TE MIÉRT ÁRTASZ AZ ÉN GYEREKEMNEK!? Ezt nem fogom hagyni!Hiszem,hogy Isten mellettem lesz és segíteni fog átvészelni ezt a nehéz ídőszakot.
2012. aug. 18. 20:45
 78/132 anonim ***** válasza:
34%
Tudod mit? Részemről befejeztem. A mellettem álló téglafal még rosszabb napjain is intelligensebb beszélgetőpartner, mint te a jobbakon.
2012. aug. 18. 21:27
 79/132 Abibh ***** válasza:
13%
Ezt jól megfogalmaztad :D olvasd át mit írtál és értékeld. Amúgy meg "viszket a fülök az igazságtól." akkor beszélgess a tégla faladdal...
2012. aug. 18. 22:01
 80/132 anonim ***** válasza:
78%
Szúrja a szemem a hülyeség, de ha ettől jobban alszol, válaszd a te verziód. A téglafal egyet ért.
2012. aug. 18. 22:09
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!