Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mivel bizonyitható az Evolúció...

Mivel bizonyitható az Evolúció? És mivel a Teremtés?

Figyelt kérdés
Még mielött bárki is belémkötne,hogy mit keres ez a kérdés a valláskritikába elmondom,hogy azért mert itt esik legtöbbet szó erről a 2 témáról. Azért tettem fel ezt a kérdést mert saját tudásomat szeretném bőviteni ezzel kapcsolatban. Megkérek mindenkit aki kommentel,hogy olyan kommentekek hozzon fel melyek bizonyithatóak 100% ig. Előre szlok,hogy én nem szeretnék állást foglalni ebben a témában,mivel saját tudásomat szeretném fejleszteni e kérdés által. Ugyhogy megkérlek ne vegyétek zokon ha én nem kommentelek. Talán ha már ugy látom,hogy már eleget tanultam akkor fogok irni. Előre is köszönök minden választ. U.i Lehetőleg minél kevesebb linkel probáljátok leírni saját szavaitokkal a kommenteket. Mégegyszer köszönöm.
2012. aug. 16. 07:54
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/132 Abibh ***** válasza:
10%
Hidd el ateist,hogy eleget tudok ahhoz,hogy meg tudjam itélni mi a helyes és mi a nem.Pontosan és mindig és mindenkoron azt vágjátok egy keresztény ember fejéhez ami nektek nem megy. Pont ez a baj nállatok,hogy utána se néztek annak,hogy mi megy végbe a bibliában hanem kapásból elháritjátok az egészet.Én alaposan megvizsgáltam minden bizonyitékot mielött döntöttem,hogy mit akarok,bibliát is meg mindent,utána néztem azoknak a kételyeknek amelyek esetleg meg cáfolhatnák a bibliát.ÉS SEMMI!! Magasrol lefosom,hogy ki mit gondol rolam vagy a hitemről,de egyvalamit utálok,azt,hogy az emberekből és a gyerekekből hülyét csináltok.HÁT NEM LÁTJÁTOK MI MEGY VÉGBE A VILÁGBA!!??És ez mind mind annak az eredménye,hogy az olyan pihent agyu emberek (nem is tudom ha nevezhető embernek azt aki saját magából csinál MAJMOT)vezetik a világot méghozzá a tudomány mögé bujva.Semmi bajom a tudománnyal,mert Isten azért adott értelmet,hogy felhasználjuk ÉRTELMESEN,és hogy hasznunkra forditsuk.De amit az evolucio müvel az nem más mint egy öngyilkosság,önpusztittás.Nyiljon ki a szemetek és vegyétek észre már,hogy a szakadék szélén áll a világ,és mindez az evolucionak köszönhető! Az ember általa saját magát alacsonyitsa le,nemhogy emelkedne hanem lefele megy,rosszabb mint a barbarizmus,csak ugye TUDOMÁNYOSABB..mert a tudomány sokat eltakar ugyebár.DE elöbb utobb,ugyis fényderül az igazságra és,mindegyikünk ott fogunk térdelni a teremtő ellött.NNa akkor szeretnék én ott lenni,és megkérdezni,hogy "NA MOST MIBEN HISZEL!?"Azt hiszem hogy azok akik tudják miről beszélek nem fognak itélkezni fölöttem,a többi meg nem érdekel.Mindenkinél betelik egyszer a pohár,nállam most következett ez be.Nem érdekelnek a vélemények a pontozások föleg nem akinek nem inge az ne vegye magára.
2012. aug. 17. 12:40
 62/132 anonim ***** válasza:
92%
2012. aug. 17. 12:58
 63/132 A kérdező kommentje:
Eben én nem szeretnék részt venni.Mindenkinek köszönöm a türelmét és az építő válaszokat. Remélem egyszer fény derül mindenre és béke lesz. A véleményemet ha nem gond megtartom magamnak,nem szeretnék álláspontot vállalni egyik oldalon sem,ezt még átszeretném gondolni alaposan.Minden esetre ahhoz,hogy egy ember ennyire kiboruljon annak valami oka csak van.Senki pártjára nem akarok állni de mint ember ez elgondolkodtat.Persze ez nem befolyásolja a véleményemet. Még egyszer köszönök minden választ. Szép napot mindenkinek.
2012. aug. 17. 12:58
 64/132 anonim ***** válasza:
64%

Abibh

Teljesen együtt tudok veled érezni. Nekem például az un. gravitációs-elmélettől fordul fel a gyomrom. Az iskolákban is folyton ezt nyomják a szegény gyerekek arcába, pedig mennyivel könnyebb lenne nélküle élni! Képzeld el, szállhatnánk a mezők fölött egész nap, magasan fölülemelkedve a Föld mocskán, nem kellene többé drága pénzért repülőjegyeket venni, és nem lennének többé zuhanásos balesetek... De nem! A newtonista tudosóknak és a többi tériszonyos balfácánnak muszáj minket a sárban tartania, hogy tudjuk milyen kis semmik vagyunk hozzájuk képest. A multik meg röhögnek a markukba, hiszen mi perkáljuk a lóvét a benzinért, pedig képesek lennénk levegőszennyezés nélkül is hatalmas távolságokat megtenni repülve. De én látom a fényt az alagút végén! Eljön majd a nap amikor az igazságot fogják mindenhol tanítani, és akkor én fölmászok a Bazilika tetejére, hogy hittel eltelve ugorhassak a boldogság felé.

2012. aug. 17. 16:16
 65/132 anonim ***** válasza:
20%

64 :)

Tudod kedvenc irom mar elmondta a repules titkat: Foldre vetted magad, s elhibazod.

2012. aug. 17. 16:20
 66/132 Abibh ***** válasza:
30%
64 :)) gratulálok...
2012. aug. 17. 16:32
 67/132 fairi1 ***** válasza:
70%

Abibh

van egy erős kételyem abban amit írsz.

ha tényleg bizonyítékok alapján mérlegeltél volna akkor el kellett volna olvasnod a valláskritikákat, filozófiákat, pár evolúcióval foglalkozó könyvet etc.

hogy ezt tuti nem tetted meg, tájékozottságodból sugárzik.

sokszor az ateisták, főleg a harcos fajtából sokkal többször olvasta a bibliát, sőt létezik egy általuk készített mélyreható bibliaelemzés, nem linkelem, nem ide tartozik, már nagyon off lenne.

Többi mondatodból meg kitűnik hogy mit mond az evolúció és mik a tudomány eredményei arról lila gőzöd sincs. Vmi értelmezhetetlen gyűlölet itatja át mondataid, nagy betűvel írsz mintha így igazad lenne.

tudom mi megy a világba és tudom mi ment benne, vallás egy eszköz, amivel vérrontást tudtak igazolni, emberek hite meg fegyverré formálható, ha tudatlanok. és ezekhez semmi köze a tudománynak.

te bűnbaknak kiáltottad ki az evolúciót, sőt tudományt amelyek valójában eszközök a világ megértéséhez,és az embereken múlik mire használják eredményeit.

emberi konfliktudsoknak 3 nagy "áloka" szokott lenni:vallási, politikai, etnikai

valódi ok:nyersanyag, túlnépesedés, lakóhelyek, munkahely, élelem vagyis sokkal prózaibbak

evolúcióelmélettel max az ember viselkedését értheted meg, pl van pár jó játékelméleti modell,a mely még segíthet is megoldani konfliktusokat, de az emberek az érzelmeik után mennek nem az értelemre hallgatnak

az a kérdés hogy miben hiszel kiélezett helyzetben vérontásét tud generálni

benned vmi ok nélküli gyűlölet izzik, és nem látod tisztán mi zajlik valójában

2012. aug. 17. 17:55
 68/132 fairi1 ***** válasza:
58%

[link]

sajnos angolul van, így nem mindenki tudja elolvasni.

ha az angol megy egy alap-középszinten vedd elő a bibliát és tedd mellé a megjegyzéseket.

világosan kiderül a biblia az akkori emberek tudását tartalmazza és nincs benne semmi isteni.

egy példa első napon elválassza a fényt a sötétségtől de csak a negyediken teremti meg a fényló csillagokat és a napot.

ez még semmi harmadik nap már vannak növények, de még nincs napsütés, igy nem tudnak fotoszintetizálni

2012. aug. 17. 18:25
 69/132 Abibh ***** válasza:
10%
NNa akkor most kezdem én,ok? Hadd meséljek én neked egy szép történetet.Azon gondolkodom,hogy hol kezdjem...szerintem kihagyom a nagy PUKKKKKot és kezdeném ezzel.Tisztázni szeretném azt,hogy én egy mukkot sem beszéltem vallásrol,hanem mindig és mindenkoron HITRŐL beszélek.Egyetlen vallás sem származik Istentől.Isten nem vallást teremtett hanem embert,az ember meg létre hozta a vallásokat,a vallás büne nem a keresztény ember bűne.Ugyhogy felejcsük el egyszer és mindenkoron azt,hogy a vallás igy meg a vallás úgy.Ahhoz,hogy Isten hivő légy nincs szűkséged semmiféle templomi hececáréra meg cirkuszra,a hit az egy személyes ügy ami közted és Isten közöt jön létre,ezt minden ember máskép éli át,senki nem tudja leirni pontosan,hogy mi a folyamata ennek a "találkozásnak."De lépjünk egyet tovább.Az evolúciós elmélet az emberiség egyik legostobább,agyszüleménye.Már annyira vérzik minden oldalrol,hogy olyan mint egy rosta.Mégis fenn kell maradnia,mert ez az egyetlen komolyan vehető alternativája a Teremtésnek.Ha az evolúcióról beismerik,hogy tévedés,akkor neki lőttek.Ez pedig a sok felvilágosult majomnak elfogadhatatlan lenne.Sokan mondják,hogy a tudomány csak a tényekkel foglalkozik,ne keverjük össze a hittel.De sajnos nem igy van!Tényekkel foglalkozik addig,mig azok az elfogadott evolúciós paradigmán belül vannak...rámutathatok az evolúció bármely hibájára akkor is fent fog maradni.Az evolúciós "tudomány" ma igyekszik elbujni a részletekben és olyan a közembernek számára érthetetlen nyelvet beszélve kommunikálni,amely mivel nagyon tudományosan hangzik elhiteti az emberekkel,hogy amiről a tudos beszél az ugy is van.Elvégre a tudos,korunk felkent papja.Természetesen nem minden tudosnak a rokonai vannak az állat kertben,hál Istennek vannak még emberek is köztük akik nem értenek egyet az ember szabásuakkal.Sajnos emiatt,a tudományos közösségeken belül igyekeznek leszámolni,megkérdőjelezni kompetenciájukat és kitaszitani őket maguk közül,ez ugyancsk az alfa himek viselkedésére vall.Ha 100 tudós megfogalmazza kételyeit akkor ŐK össze gyüjtenek 10000 aláírást velük szemben.Az igazság azomban nem pontozáson hanem tényeken alapszik.A másik ostobaság amit többször makogják az az,hogy aki a Teremtést fogadja el az ne menjen orvoshoz.Igen ám csak azt elfelejtik,hogy Isten miután megteremtette az embert,azt mondta neki,hogy uralkodjék az egész teremtés felett,és használja ki az értelmet amit kapott...na ná,hogy elmegyek az orvoshoz.Probálj meg tehát felül emelkedni azon a sok vallásos badarságon amelyet különféle egyházak akarnak az emberek nyakába pakolni.Evolúció vagy Teremtés?Széles vagy keskeny út? Neked kell eldöntened.Dehhát aki egyszer NEM AKAR HINNI annak mondhatsz bármit mert,falra hányt borsó lesz belöle. Azt veted a szememre,hogy véres háborukat inditott el a vallás,igen a vallás.De,hogy csak megnyugtassalak,közel sem akkorákat mint a ti evolúciótok, Hitler+Rosenberg=Darwinelmélet Marx+Engels=Darwin elmélet x 2=kise mondom. És ez még semmi mert továbbra is folytatodik.Hány szülő van aki gyászolja gyerekét az evolúció felelötlensége miatt.(ez nem is kérdés hanem tény)ugyebár az iskolába a legrosszabb korban a kamasz korban akkor amikor nem jozan ész vezeti a gyereket hanem a hormonok azt tanitják,hogy nincs Isten,hogy az élet csak is reprodukálás érdekében működik,ebben a kórban amikor egy kamasz fiú csak ránéz a lányra és már szalad is a wc be,vagy akárhova.A legnagyobb felelötlenség ami valaha létezett.Egy buli egy randi és megvan a baj,szaladunk a dokihoz aki jó pénzért meg is csinálja,de milyen rizikoval,kérdem én,hányan és hányan belehaltak,hány nő szeretne gyereket de nem tud emiatt mert ugyebár az iskolában azt tanitják,hogy nincsenek határok.És ez mind mind az evolúció büne. Ma még hagyjuk mert steril meg jobban oda figyelve csinálják az abortuszokat,de a multban??? nem is jó róla beszélni,ez az egyik dolog,a másik meg az,hogy hány lelket öltek meg,és hány lelket ölnek meg még ma is világszerte....ez mi ha nem a legszőrnyübb gyilkosság ami létezet valaha. Láttatok e már embriót az abortusz után? én láttam és azt ajánlom ne nézzétek meg....EVOLÚCIÓ NESZE NEKED EGY LÓFASZ A SEGGEDBE! azt kéne adjon Isten nektek,hogy szenvedjetek mert nem érdemeltek mást.Csak a tudományos pofátok van és egyéb semmi.Könnyü mindent tudományosan kimagyarázni de ez a tényeken nem fog változtatni.Csodálkoztok,hogy egy keresztény hogy beszélhet igy.Elmondom én nektek 3 szóban ÓVJ!óvni óvtam már eleget eredmény nélkül.INTS inteni is intettem eleget. és FEDJ!! és most fedek,most jött el az ideje a fedésnek.A másik dolog meg az,hogy nem is érdemeltek más beszédet,mert ti még ocsmányabb szavakat használtok Istenről,Jézusról és az igaz kereszténységről.Lehet,hogy holnap reggelre ez már törölve lesz lehet hogy már én is törölve leszek,de nem baj legalább ki irtam magamból amit akartam.És mielőtt befejezném,hadd emlitsek meg pár nevet akkik valamit tettek az emberiség érdekéért,és Isten hívők voltak.Csak hogy tudják azok akik esetleg nem tudták,hogy vannak láng elmék akik Istent választották. Kezdeném vele Johannes Kepler csillagász,felfedezése után ezt a rövid nondatoa mondta "keresztény vagyok" vajon miért? Robert Boyle a modern kémia úttöröje. Erös volt a hite Jézus Krisztusban. Sir Isaac Newton öt mindenki ismeri,gravitáció,dinamika stb.. "" Megingathatatlan hitem a Bibliában mint Isten igéjében. Louis Pasteur mikróbiologia bakteorologia ujdonsült tudományának megalapitoja "Szilárd meggyőzödésem,hogy a tudomány közelebb viszi az embert Istenhez" Ő jelenti ki hogy élet csak életből keletkezhet. És még sorolhatnám Pascal a matematikus lángelme. "Csak az evangélium tanitása által tart meg Jézus Krisztusnak az én vezetőmnek való teljes önátadással." De ott vannak még Lister,Simpson,Babage,Von Braun ürrakéta.Euler diferenciál és integrál számitás,Mendel genetika,és még sokan mások,Einstein is többször emlegeti Istent,lehet,hogy ott bent valahol volt Isten hite...Ne hordjátok tul magasan az orrotokat mert egy szép napon nagyot fogtok zuhanni,de akkor már késő lesz ujra kezdeni.Amugy mondtam már,hogy nem az emberre vagyok gyülölettel,hanem az evolúcióra ami az emberbe van...az embert csak sajnálni tudom.
2012. aug. 17. 23:45
 70/132 anonim ***** válasza:
67%
Abibh, mintha rád vonatkoznának Adam Savage szavai:"Elutasítom a valóságot és behelyettesítem a sajátommal" :D
2012. aug. 18. 11:01
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!