Mivel bizonyitható az Evolúció? És mivel a Teremtés?
Abibh
Teljesen együtt tudok veled érezni. Nekem például az un. gravitációs-elmélettől fordul fel a gyomrom. Az iskolákban is folyton ezt nyomják a szegény gyerekek arcába, pedig mennyivel könnyebb lenne nélküle élni! Képzeld el, szállhatnánk a mezők fölött egész nap, magasan fölülemelkedve a Föld mocskán, nem kellene többé drága pénzért repülőjegyeket venni, és nem lennének többé zuhanásos balesetek... De nem! A newtonista tudosóknak és a többi tériszonyos balfácánnak muszáj minket a sárban tartania, hogy tudjuk milyen kis semmik vagyunk hozzájuk képest. A multik meg röhögnek a markukba, hiszen mi perkáljuk a lóvét a benzinért, pedig képesek lennénk levegőszennyezés nélkül is hatalmas távolságokat megtenni repülve. De én látom a fényt az alagút végén! Eljön majd a nap amikor az igazságot fogják mindenhol tanítani, és akkor én fölmászok a Bazilika tetejére, hogy hittel eltelve ugorhassak a boldogság felé.
64 :)
Tudod kedvenc irom mar elmondta a repules titkat: Foldre vetted magad, s elhibazod.
Abibh
van egy erős kételyem abban amit írsz.
ha tényleg bizonyítékok alapján mérlegeltél volna akkor el kellett volna olvasnod a valláskritikákat, filozófiákat, pár evolúcióval foglalkozó könyvet etc.
hogy ezt tuti nem tetted meg, tájékozottságodból sugárzik.
sokszor az ateisták, főleg a harcos fajtából sokkal többször olvasta a bibliát, sőt létezik egy általuk készített mélyreható bibliaelemzés, nem linkelem, nem ide tartozik, már nagyon off lenne.
Többi mondatodból meg kitűnik hogy mit mond az evolúció és mik a tudomány eredményei arról lila gőzöd sincs. Vmi értelmezhetetlen gyűlölet itatja át mondataid, nagy betűvel írsz mintha így igazad lenne.
tudom mi megy a világba és tudom mi ment benne, vallás egy eszköz, amivel vérrontást tudtak igazolni, emberek hite meg fegyverré formálható, ha tudatlanok. és ezekhez semmi köze a tudománynak.
te bűnbaknak kiáltottad ki az evolúciót, sőt tudományt amelyek valójában eszközök a világ megértéséhez,és az embereken múlik mire használják eredményeit.
emberi konfliktudsoknak 3 nagy "áloka" szokott lenni:vallási, politikai, etnikai
valódi ok:nyersanyag, túlnépesedés, lakóhelyek, munkahely, élelem vagyis sokkal prózaibbak
evolúcióelmélettel max az ember viselkedését értheted meg, pl van pár jó játékelméleti modell,a mely még segíthet is megoldani konfliktusokat, de az emberek az érzelmeik után mennek nem az értelemre hallgatnak
az a kérdés hogy miben hiszel kiélezett helyzetben vérontásét tud generálni
benned vmi ok nélküli gyűlölet izzik, és nem látod tisztán mi zajlik valójában
sajnos angolul van, így nem mindenki tudja elolvasni.
ha az angol megy egy alap-középszinten vedd elő a bibliát és tedd mellé a megjegyzéseket.
világosan kiderül a biblia az akkori emberek tudását tartalmazza és nincs benne semmi isteni.
egy példa első napon elválassza a fényt a sötétségtől de csak a negyediken teremti meg a fényló csillagokat és a napot.
ez még semmi harmadik nap már vannak növények, de még nincs napsütés, igy nem tudnak fotoszintetizálni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!