Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mivel bizonyitható az Evolúció...

Mivel bizonyitható az Evolúció? És mivel a Teremtés?

Figyelt kérdés
Még mielött bárki is belémkötne,hogy mit keres ez a kérdés a valláskritikába elmondom,hogy azért mert itt esik legtöbbet szó erről a 2 témáról. Azért tettem fel ezt a kérdést mert saját tudásomat szeretném bőviteni ezzel kapcsolatban. Megkérek mindenkit aki kommentel,hogy olyan kommentekek hozzon fel melyek bizonyithatóak 100% ig. Előre szlok,hogy én nem szeretnék állást foglalni ebben a témában,mivel saját tudásomat szeretném fejleszteni e kérdés által. Ugyhogy megkérlek ne vegyétek zokon ha én nem kommentelek. Talán ha már ugy látom,hogy már eleget tanultam akkor fogok irni. Előre is köszönök minden választ. U.i Lehetőleg minél kevesebb linkel probáljátok leírni saját szavaitokkal a kommenteket. Mégegyszer köszönöm.
2012. aug. 16. 07:54
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 131/132 anonim ***** válasza:

Abban igazad van hogy nem szerves vegyületet kellett volna írnom, mert az több száz is van de még se élő sejt. Viszont abban nincs igazad hogy elvetetted a "szén-alapú" biológiai anyag meglétét.

mivel még a legkülönfélébb fehérjének is, a fő alkotója a szén- ha jól emlékszem, 55% a hidrogén 7% körül, a nitrogén 15-18% oxigén 25% a kén 0-2% körül van.

S való igaz vannak cselekvések amelyek nem tudatosan mennek végbe-- viszont amikor itt pötyögtetsz az tudatos, azt gondolod, hogy csak simán az agysejtjeidnek köszönhető? az infók szállítását energia részecskék végzik, s elektro-kémiai reakcióknak köszönhető az is hogy megőrzi az agy illetve a gondolatod szintén energia meglétére utal amely állandóan kering akkor is ha Te nem karod akkor is ha alszol, és a képi infókból egy-egy filmet alkot.

A gondolat állandóan meglévő feszültség, amely elektron részecskéken születik, és örökre megmarad, amíg az agyi memória viszont elgyengül, törlődhet.

Ha nincs gondolat= egyenlő a végleges koma állapottal illetve halállal.

azt mondod egy energia hiába van gondolata, nem képes semmit tenni-- ez nem igaz. Ha én arra gondolok, hogy elpusztítok egy pici pókot, akkor képes vagyok csak a gondolat energiáját fókuszálni egyetlen ujjam végére és a pókra irányítani-- a következmény a pók kiszárad, lábai lesnek majd porként szétesik... hozzáértem? Nem.- csak a gondolat energiáját fókuszáltam rá, mint valami lézerfényt.

Próbáld ki magadon-- gondolj arra, hogy az ujjadat a szádra teszed és körbe-körbe simogatod-- egy idő után bizseregni fog a több töltéstől.

2013. jún. 19. 21:29
 132/132 anonim ***** válasza:

Továbbá 130/ azt írtad--"Viszont nem egyenlősíteném a puszta energiát a gondolattal, ez olyan lenne,mintha az információ és az adat között egyenlőséget állítanék fel,ami nem igaz. Az energia nem jelenti önmagában azt,hogy önszerveződésre képes."

Kezdjük a végénél-- önszerveződésre képes, -inkább úgy fogalmaznék,- reakcióra képes a "külvilág érzékelésére válaszul"

Már pedig ez csak akkor lehetséges, ha eredendően van megőrzött ismerete önmagáról és a külvilágról" illetve elektromos részecskéin információ van, és elvárások" a külvilággal szemben, amire elektrokémiai reakcióval reagál.

Ez viszont elegendő adottsága a sejtes életnek ahhoz, hogy a változó környezethez alkalmazkodni, illetve önmagán változtatni legyen képes, mert az élet első legfontosabb tulajdonsága AMIT ÉPP a TEREMTŐ AKTUSSAL KAPOTT --(szintén Energiáktól)az evolúciós képesség, mert élni KELL, így teremtetett a tudata.

Teremtetett az élet, de NEM megtervezett alkotás volt, csak véletlen, játékos, tanuló, s csak a második aktus" során lett tudatos, de akkor se tervezett, csak pillanatok alkotása, módosítása, beleérző" képessége által a FÖLD, KÉT NAGY Energiájának. a FEHÉR (negatív töltésű) és FEKETE- (pozitív töltésű) energiájának.

Szóval Kérdező, bár én sok mindenben ellene vagyok a vallási dogmáknak, de egy biztos az ember ha másképp nem is de megérzései a TEREMTÉSRŐL, igaznak bizonyultak.

Még ha nem is valamiféle univerzumi istenség szelleme volt az, hanem csak a csodálatos és fantasztikus bolygónknak két isteninek nevezhető energiája, alkotta ezt a csodálatos természetet-- majd elvonultak ki-ki a maga helyére és nem keletkezett több új faj, se ember, se állat.

2013. jún. 20. 00:34
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!