Mivel bizonyitható az Evolúció? És mivel a Teremtés?
Abban igazad van hogy nem szerves vegyületet kellett volna írnom, mert az több száz is van de még se élő sejt. Viszont abban nincs igazad hogy elvetetted a "szén-alapú" biológiai anyag meglétét.
mivel még a legkülönfélébb fehérjének is, a fő alkotója a szén- ha jól emlékszem, 55% a hidrogén 7% körül, a nitrogén 15-18% oxigén 25% a kén 0-2% körül van.
S való igaz vannak cselekvések amelyek nem tudatosan mennek végbe-- viszont amikor itt pötyögtetsz az tudatos, azt gondolod, hogy csak simán az agysejtjeidnek köszönhető? az infók szállítását energia részecskék végzik, s elektro-kémiai reakcióknak köszönhető az is hogy megőrzi az agy illetve a gondolatod szintén energia meglétére utal amely állandóan kering akkor is ha Te nem karod akkor is ha alszol, és a képi infókból egy-egy filmet alkot.
A gondolat állandóan meglévő feszültség, amely elektron részecskéken születik, és örökre megmarad, amíg az agyi memória viszont elgyengül, törlődhet.
Ha nincs gondolat= egyenlő a végleges koma állapottal illetve halállal.
azt mondod egy energia hiába van gondolata, nem képes semmit tenni-- ez nem igaz. Ha én arra gondolok, hogy elpusztítok egy pici pókot, akkor képes vagyok csak a gondolat energiáját fókuszálni egyetlen ujjam végére és a pókra irányítani-- a következmény a pók kiszárad, lábai lesnek majd porként szétesik... hozzáértem? Nem.- csak a gondolat energiáját fókuszáltam rá, mint valami lézerfényt.
Próbáld ki magadon-- gondolj arra, hogy az ujjadat a szádra teszed és körbe-körbe simogatod-- egy idő után bizseregni fog a több töltéstől.
Továbbá 130/ azt írtad--"Viszont nem egyenlősíteném a puszta energiát a gondolattal, ez olyan lenne,mintha az információ és az adat között egyenlőséget állítanék fel,ami nem igaz. Az energia nem jelenti önmagában azt,hogy önszerveződésre képes."
Kezdjük a végénél-- önszerveződésre képes, -inkább úgy fogalmaznék,- reakcióra képes a "külvilág érzékelésére válaszul"
Már pedig ez csak akkor lehetséges, ha eredendően van megőrzött ismerete önmagáról és a külvilágról" illetve elektromos részecskéin információ van, és elvárások" a külvilággal szemben, amire elektrokémiai reakcióval reagál.
Ez viszont elegendő adottsága a sejtes életnek ahhoz, hogy a változó környezethez alkalmazkodni, illetve önmagán változtatni legyen képes, mert az élet első legfontosabb tulajdonsága AMIT ÉPP a TEREMTŐ AKTUSSAL KAPOTT --(szintén Energiáktól)az evolúciós képesség, mert élni KELL, így teremtetett a tudata.
Teremtetett az élet, de NEM megtervezett alkotás volt, csak véletlen, játékos, tanuló, s csak a második aktus" során lett tudatos, de akkor se tervezett, csak pillanatok alkotása, módosítása, beleérző" képessége által a FÖLD, KÉT NAGY Energiájának. a FEHÉR (negatív töltésű) és FEKETE- (pozitív töltésű) energiájának.
Szóval Kérdező, bár én sok mindenben ellene vagyok a vallási dogmáknak, de egy biztos az ember ha másképp nem is de megérzései a TEREMTÉSRŐL, igaznak bizonyultak.
Még ha nem is valamiféle univerzumi istenség szelleme volt az, hanem csak a csodálatos és fantasztikus bolygónknak két isteninek nevezhető energiája, alkotta ezt a csodálatos természetet-- majd elvonultak ki-ki a maga helyére és nem keletkezett több új faj, se ember, se állat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!