Mivel bizonyitható az Evolúció? És mivel a Teremtés?
Csak nem tudom megállni hogy ne válaszoljak.
"Isten nevében embertelen dolgokat tettek,mint ahogy az evolucio teszi a szörnyüségeket a tudomány nevében."
evolúció nevében semmit nem tesznek, ez vmi tévképzeted, sok tucat kreacionistával vitatkoztam ez az érv csak tőled hallottam.pszichológiában úgy hívják: Doxazma, agyadba berögzült téves megingathatatlan idea.
elítéled az eretneküldözést, de kíváncsi lennék ha azt mondanák te feladatod az evolúciónak "szörnyűségeinek" felszámolása milyen eszközöket alkalmaznál...
" világ úgyis tudja az igazat,akit érdekelt az utána járt,mindent le lehet tagadni vagy ki lehet magyarázni,de mindez az igazságon nem változtat."nem vetted észre hogy rajtad kívül senki nem tudja ezt, még sehol se olvastam abban a formába a vádakat amit te felhoztál, vagyis ez a te képzeleted terméke.
tények nem zavarnak Hitler istenre hivatkozik, nem Darwinra.
"Ha nem lennék 100% biztos amiben hiszek akkor nem állnék ide ki,hogy magamra vonjam emberek gyülöletét."
de nem tudod megvédeni a vádakat, csak makacskodás van, nem tudsz cáfolni, képtelen vagy. van egy mondás: "az a baj a világgal hogy a hülyék mindenben magabiztosak, az okos emberek meg mindig kételkednek."
mintha rád öntötték volna, nem tudsz bizonyítani, csak dacoskodni mint egy kisgyerek
"Ezt nem lehet hagyni!És szülők,lépjetek fel ez ellen mert ez gyerek a jövőjét pecsételheti meg örökre." hát a gyerekedet meg akarod alázni akkor hajrá, odamész a doxazmáiddal, sajnálni fogják a gyereket, ha többiek is hallják akkor meg társaitól is meg fogja kapni magáét.
saját gyerekedet fogod rossz helyzetbe hozni, ha ilyen vehemensen mész oda mint itt csinálod és fröcsögsz.
"Ne csodálkozzatok,hogy ki vagyok borulva" én őket sajnálom, fogalmam sincs hogy neveled nem is érdekel, de könnyen lehet hátad mögött teljesen mást csinálnak. legdurvább dolgok sokszor a vallásos nevelési gyerekek szokták csinálni, szülők háta mögött,apjuk előtt meg a szende kislányt játsszák.
ne a téveszméiddel fogócskázzál mert a valóságot nem fogod észrevenni
vádolhatod evolúciót a világban levö rosszért teljesen felesleges,pont olyan mintha minden rosszért a vallást vádolnánk
"mit művelnek a keresztény emberekkel mindazok akik más tanok hívei,és azt mondtam ,hogy elég volt." vice versa, indíthatsz kereszteshadjáratot de csak a keresztényeket járatod le, sok vallás van, sok nézet, el kell tűrnöd,
már nem középkorba élünk ahol eretneküldözéssel orvosolták ezt.
"ha nektektek szabad megalázni másokat akkor nekem is szabad legyen."
nem veszed észre magadból, plusz a hittársaidból csinálsz hülyét, ezzel csak elkönyvelteted hogy a keresztények egy képmutatók, szeretetről prédikálnak, közben meg gyűlölködnek.
"béke kedvéjért az igazságot többet nem szabad feladni" ezzel ne érvelj, ha háborút indítasz akkor másik fél is fel fogja venni kesztyűt
itt az fog t9rténni mindenki le fog szarni és emberszámba se veszik mondataidat.
pont az ellentétét éred el amit akarsz!
"Emberek élete forog kockán az evolúciós eszme miatt,gyerekek ezrei vannak kitéve eme sátáni mesterkedéseknek." Magyarországon ez a duma nem menő, ha ezt nyomod idiótának könyvelnek el majd az emberek és átnéznek rajtad.
".AKKOR TE MIÉRT ÁRTASZ AZ ÉN GYEREKEMNEK!?" ki árt nekik?? pont te! iskolában megtanulják az evolúció elméletet és utána mit kezdenek vele rajtuk múlik, senki nem kötelezi őket semmire. vallás és véleményszabadság van. te erőszakkal megakadályoznád őket hogy mondjuk biológiát tanuljanak az elte-n, mivel ott külön kötelező kreditben is van evolúcióoktatás és vizsga is!!
megtiltod nekik hogy ilyen könyveket olvassanak, ha mégis kiátkozod, megvered őket?
Téged csak a téveszméid érdekelnek, nem az igazság, gyerekeid csak ürügy. Úgy aggódsz a biztonságukról mintha Aleppobol írnál.
Piltdowni embert tudós hamisította és tudósok buktatták le, azóta el is tűnt a tankönyvekből, csak pár kreacionista onanizál raktuk.
ha keresztények nevében fröcsögsz csak nekik okozol bajt, Mo. nagyrésze enyhén vagy nem vallásos és sok az ateista.
Nagyon kevesen vagytok fundementalista, nem USA-ba vagyunk, jah rajtad kívül még sose olvastam ennyire beteg nézetet magyarul, persze USA-ba jó sok fundamentalista őrült van, angolul volt már cifrább olvasmányom is.
Mondtam már:csak hülyék biztosak teljesen az igazukba, de látom nem olvastad ezt a bölcseletet.
míg az igazadat nem tudod bizonyítani, addig a te téveszméd van, de rossz hirem van nem fog menni, mert amit mondasz baromság
kapcsolat bonyolult és nem mindig baráti!
ha vkit tényleg a tények érdekelnek és nem a mese.
ennyi erőből vádolhatnád Mendelt is aki pap volt, hogy az elmélete miket eredményezett. EUGENETIKA alapja a mendeli öröklődés emberi populáción való alkalmazása.
"kit érdekel és akinek érdeke a családja biztonsága az bisztos,hogy utána fog nézni,ha már nem tette meg eddig." jól teszi meg is adtam nekik a linkeket.
Rá fognak jönni, mennyi baromságot beszélsz, ha eddig nem volt világos nekik.
Mind az eugenetika, mind kommunizmus elbukott, már történelem része.
Mondjuk az eugenetika új formába újra megjelent, genetikai tervezés lehetősége, de ennek sok köze nincs az evolucioelmélethez
"Azt hiszem én jobban tudom mint te,hogy mi a jó az én gyerekeimnek." én a valóságot mondom, mivel az egyetemen találkoztam mélyen vallásos szülők gyermekeivel. tapasztalatból mondom amit írtam. te esetedben: elég ha kezükbe kerül egy valódi könyv az evolúcióról és rájönnek apjuk mennyi baromságot mondott.kivéve ha erőszakkal akadályozod ebben őket.
karácsonyra vedd meg nekik Ernst Mayr könyvét, sztem nem mered!
"A külőnbség óriási." mi van a mélyen az a lényeg, nem az a fontos milyen képet mutatnak feléd, hanem mi van annak a mélyén. lehet keresztény vagy nem, mindketten működhet normálisan vagy abnormálisan.
de ez más téma...
pedig nem itt élsz, vmi más világba, téveszméket követsz, kitaláltad evolúció hibás mindenért és beakadt a fonal. ha eddig nem tűnt fel volna egyetemista voltam,és a másik oldalt ismerem, nem a szülőkét. sok érdekes dolgot hallottam, de ez nem ide tartozik. Off topic! hajtogasd a téveszméidet jól mosolygok rajta:)
"ozzál bizonyitott adatokat számokat,és akkor talán elhiszem amit mondasz." szted készít vki ilyesmit?
Mondok vmit nyugodtan élj téveszmékbe, és ne nézz szembe a valósággal, szíved joga.
Külön fura katolikus tanárok ennyire nem törődnek mi folyik ott, vagy nem akarnak szembenézni a valósággal?
"z evolucionak nem lenne helye az iskolákban,és punktum,de már vannak zavargások a világban több helyt is emiatt ne aggodj,ha egy ország megtörik,követi a többi összes"
pedig helye van és a vallásnak nincs helye a suliban, mert melyik vallást is tanítanád ott? miért a bibliát, miért nem a védákat?
iskolában megtanulja a gyerek az evoluciót utána mehet a templomba hittanórára és akkor megtanulja Bibliát. Szekuláris államban élünk, iskolában biológia órán vallási elmélet nem tanítható, tedd túl magad ezen, fogadd el, mást nem tehetsz!
ha már idezetek:
A világon két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. Bár az elsőben nem vagyok biztos.
by Albert Einstein
#61 Abibh
(ezután már nem olvastam el semmit részletesen, mert úgy érzem felesleges időpocsékolás)
Az a baj, hogy azt hangoztatod, hogy mennyire tájékozott vagy, de nem vagy az. Becsapod saját magad, mert valamivel (vagy több dologgal) nem mersz szembenézni.
Ha feltűnt volna, én is azt írtam, hogy gond van a jelenlegi életmódunkkal és tönkretesszük az élőhelyünket. De nem az evolúciót kell ezért okolni. Persze megteheted, mert annak köszönhetően fejlődtünk olyanná, hogy mindezt megtehessük. De van választásunk, mert nem minden nép él úgy, mint az emberiség 99(?)%-a. Ebbe az óriási többségbe, ti nagy Biblia és Isten imádók is ugyanúgy beletartoztok a hitetekkel, mint az egyéb vallásban és istenben hívők, vagy az ateisták. Nem vagytok különbek, mert lényegében ugyanolyan módon élitek a mindennapjaitokat, ugyanazokban a boltokban vásároltok, ugyanazokkal a járművekkel közlekedtek, ugyanúgy jut a ti pénzetekből és energiátokból is abba a rendszerbe, ami a gondot okozza. Más szempontból sem vagytok többek, mert ahelyett, hogy a bajokra olyan megoldást kínálnátok, amit a többség is esetleg elfogad és ezzel talán előrébb léphetnénk, ehelyett ti csak szajkózzátok újra és újra azt, amit a többség jelenleg elutasít. Vagyis semmit nem tesztek csak makacskodtok, mártírkodtok. Míg azok, akik nem kötik le magukat egy képzelt istent szolgálva, azok képesek arra, hogy az addigi értékrendjüket, világnézetüket eldobják és egy jobban működőt válasszanak helyette, ha azt kívánja a túlélésünk. Természetesen erre jelenleg elég kevesen képesek, de a hit ebből a szempontból jobban megköti az ember kezét/gondolatait, mint a tudomány.
És úgy gondolom, óriási butaságra vall az evolúciót, vagy a tudományt hibáztatni bármiért is. Az ember dönt afelől, hogy hogyan él. Eldobhatjuk a jelenlegi tudásunkat, de akkor is élhetünk oly módon, hogy ártunk annak az életközösségnek, amiben elvileg a helyünk lenne.
Amit te lealacsonyításnak veszel, annak lenne pont az a lényege, hogy az emberek értsék meg, hogy az állatvilágba tartozunk és ennek fényében kéne átgondolni az életünket. Nem kéne kipusztítani annyi más fajt magunk körül, mert annak tartós következményei lesznek a megszokott világunkra. Nem kéne ennyire kivonnunk magunkat a természetből, mint ahogy jelenleg tesszük. Ehhez pedig az kell, hogy megértsük, hogy nem vagyunk kiváltságosak. És nem ártana tisztelettel fordulni a környezetünk felé és nem azt nézni, hogy hol lehet még kizsigerelni. Viszont, aki kiváltságos helyzetben érzi magát, az nem fogja elengedni azt a téveszmét, hogy a világ az emberért van, hogy minden a Földön a mi tulajdonunk, hogy kisajátíthatunk rajta bármit. És tudtommal a Biblia sem arra tanít, hogy ne lennénk kiváltságosak... sőt.
Szóval fröcsögés helyett inkább szállj magadba és gondolkozz el alaposan.
És ezennel befejeztem az OFFot itt. Bocs, kedves kérdező.
Annak hiszed magad aminek tetszik, valóság és a képzelet két külön dolog, de nem jöttél még rá:)
Evolúcióelméletet fogják továbbra is, mivel iskolákban csak tudományos elméletek taníthatok, és vallások nem. Mivel embereknek Magyaro. joga van a vallásszabadsághoz és a vallásoktól mentes életre. Ezt jogot nem vitathatod el senkitől, attól hogy neked személyes problémád van evolúcióelmélettel, emberek többségének nincs itt Magyarországon. Távképzeteid a magánügyed, többséget nem érdekli, ás érvelni se tudsz csak fröcsögni!
Mayer mindig érdekelte a fizika, olvass önéletrajzot és végül abban ért el sikereket!
Einstein is tévedett vmiben, de amit elért azt az utókor elimserte!
Darwin is sok vitát váltott ki idejében de tudományos körökbe mára legnagyobbak közé tartozik, hasonlóan mendelhez!
Tudomány határa bizonytalan, mindig javítja magát, mindig pontosodik, vki csal azt lebuktatják, mivel versengés van belül, sok csalást kiszűrtek már, ezt te is írtad!
Tudományt emberek csinálják, nem 1 nem 100 sok tizezer világ minden tájától. Elért eredmények világosak, elég a PC-re és internetre gondolni. Tudást meg eltárolják, iskolákba továbbadják, hogy új generáció legyen aki tovább műveli. tetszik neked vagy nem ez van. ez jó vagy nem, lényegtelen
Nincs igazi telejs értékű helyettesítés!
"ÁLLAMNAK NINCS JOGA ARRA,HOGY AZ IRÁNYZATOK VAGY ISKOLÁK BÁRMELYIKÉT IS ELŐNYBE RÉSZESITSE VAGY KORLÁTOZZA" igenis elvárom ezt a jogot, iskolába ne legyen semmilyen vallást csak fakultációként, főleg ne biológia órán, vallás és állam elválasztása, ezt hozta el a szekularizmus, emellé tette le voksát a fejlett világ. USA így is így van.
magyarok többsége támogatja és demokráciában többség érdeke számít!
Evolúció élet minden területére hatott, kommunizmus mit követett el ahhoz semmi köze nem volt. valamelyik tagnak tetszett az elmélet vmelyiknek nem, ezért van az hogy a viszony nem egyértelmű. gondolom angolul nem tudsz, mert akkor világos lenne kapcsolatuk. Diktatúra legkeményebb időszakában pont a liszenkóimus dívott, ami ellenmond az evolucióelméletnek modern szintézisének!
mendeli genetika ellen miért nem ágálsz, pedig eugenetika alapja lett megtorzítva. Jah Mendel pap volt, és ciki lenne, értem.
Nem vagy képes felfogni, hogy magának elméletnek meg a kutatóinak sincs ahhoz közük hogy pár elmebeteg politikai irányzat hogy torzítja el elméletüket?
"A KOMMUNIZMUS ÖRÖKSÉGE!!!!!! " Romániában nagyon vallásos, és Lengyelország is, világ legateistább állama pedig Svédország és Csehország.
teljesen tudatlan vagy a világgal szembe én sose hazudozok, járj utána bármit írok azt kétszer is leellenőrzöm hogy ne legyen benne tévedés.
[link] istenhívőket mutatja %-osan!
Kommunizmus nem volt elég ehhez, oroszok is elég vallásosak! erőszakkal hitet nem lehet irtani. Ebben nagyon de nagyon tévedsz! Izrael is meglehetősen nem vallásos, csak hagyománykövetőek! Én nem hazudok sose, én a szavaimat tudom bizonyítani!
"A Piltdowni embert 2 szóból elintézted,igen ám de mi van azzal a NEGYVEN ÉVVEL!!!???" történelem, szemétdombjára került, csak a kreacionisták maszturbálnak rajta! Tudósok buktatták meg, nem kreacionisták, mily érdekes. Titok nyitja: kreacionisták nem végeznek kutatásokat csak szájukat járatják. Ezen mit kell többet mondani két szónál? Van sok száz lelet ami igazi, senki nem tudja cáfolni, bármelyik kutató kezébe veheti, nézetei nem fontosak és megvizsgálja, ha sikerül neki csalást találni bejelentik közvélemény előtt hogy hamis és kidobják a kukába.
Ota Benga hogy jön ide, 1905-06-is történet, történethez hozzátartozik hogy egy misszionárius hozta USA-ba:P Ezt elfelejtetted írni. I. vh miatt nem tudott hazamenni emiatt lett öngyilkos, és 1906 után szabadon élt.
"Igen igen EMBER volt és lelke volt!" érdekes azt elfelejted hogy a legnagyobb kárt misszionáriusok okozták, tűzze-vassal térítettek és betegségeket terjesztettek őslakók közt. Gyülőlködésen kivül nem tudsz mást? Olvasd el a teljes történetet,ha igazság érdekel! Indián népcsoportok tűntek el, mert behatoltak a területükre hittérítők, hát igen szeretet vallása hozta magával a himlőt és a kanyarót! Igaz betegségekről anno nem tudtak sokat, de vhogy összefüggések sose nem tűnt fel nekik. Indiánok rájöttek, és nem csoda utána erőszakkal válaszoltak misszionárius jelenlétre!
disznófogú ősembert angolul írd, magyarul nem hallottam a sztorit!
Jaj, ekkora álszent dumát rég nem hallottam...
Akkor emlegesd fel az inkvizíciót is, amit a Biblia után követtek el! Hiszen évszázadokig a Bibliára hivatkozva égették meg, kínozták halálra az embereket. Tehát vagy nincs kapcsolat, vagy a Biblia is egy üldözendő, felbujtó könyv.
Dönts. Olyan nincs, hogy a Fajok eredete gyilkolásra buzdít, mert hat ember gyilkolt a nevében, de a Biblia nem, holott több százezer ember gyilkolt a nevében. Na, ez hogyan tetszik? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!