Mivel bizonyitható az Evolúció? És mivel a Teremtés?
Te jó ég:)
" Az orvostudománynak szüksége van rá?NINCS! A természettudománynak szüksége van rá? NINCS! Az ürkutatásnak szüksége van rá?NINCS! "
Ezt nem gondoltad komolyan?
Pont azért tudunk bizonyos orvosságokat kifejleszteni,mert hasonlóság van köztünk más fajokkal. Ha nem kezdtük volna kutatni az evolúciót lehet sok dologra jóval később jöttünk volna rá. Az űrkutatásban az élet kutatásában van szerepe.Ott van a természeti katasztrófákkal szembeni túlélés kulcsa is. Melyik élőlények vészelték át a nagy katasztrófákat? Ezeknek az ismeret mind bővítik saját lehetőségeinket. A tudás mindig több lehetőséget kínál,mint a nem tudás. Csak sajnálni tudom,ha ezeket a dolgokat nem vagy képes megérteni.
Igen az biztos, hogy hasonlóság van az állatok némelyike és az ember között.
A különbség csak annyi, hogy az állatok nem rendelkeznek ésszel nem tudnak beszélni, és a többi.
Viszont a teremtő ahogy láthatjuk az állatokban szinte ugyan úgy helyezte el a szerveket mint az emberben.
A szív is ott van a gyomor is szépen rendezetten ahogy szükséges.
Evvel az erővel a fülünket tehette volna a bokánkra, vagy a fejünk tetejére.Minden rendeltetés szerint a legjobb módon van megteremtve.
És mint írtam, a törvényeket nem véletlen hozta létre a világegyetemben, hogy a földön levő életet szolgálja.
53:
Amit írsz, nem más, mint a tudatlan ember gyűlölködése. Attól, hogy nem érted, mi a haszna egy-egy kutatásnak, az nem jelenti azt, hogy nincsen. Pl. rengeteg matematikai alapkutatás csak több száz évvel később vált hasznossá. Legegyszerűbb egyébként utánajárás nélkül lehurrogni dolgokat, látom ez neked megy.
#53 Abibh
Hát, te is egy megkeseredett darab vagy a hited ellenére. Ha értenéd az életet, akkor inkább örülnél az evolúció kutatásának. Hiszen ez az, ami segíthet az emberiségnek abban, hogy visszataláljon a "gyökereihez". Hogy rájöjjön, hogy nem erre lett "kitalálva", ahogyan most él. Hogy ne legyen kérdés az, hogy hogyan kell helyesen élni, hanem legyen újra magától értetődő, mint volt százezer évekig. És ehhez nem egy "mesekönyvre" van szükségünk. Hanem egy tudományra, ami előbb-utóbb szembesít a saját f*szságainkkal. Mert az Istenben nem hívők is furcsa gondolatokat dédelgetnek gyakran az emberi fajról, de ez abból fakad, hogy kiszakítottuk magunkat a természetes környezetünkből és egyelőre mindent el is követünk, hogy ezt az állapotot fenn is tudjuk tartani. Persze, nem fog ez mindig működni.
És ahogyan annyi más istenségnek, a jelenlegi nagybetűs istenednek is leáldoz majd a csillaga. Főleg, hogy ő csupán a mostani civilizációnk hozadéka (a Bibliával együtt), és ha ezen egyszer túllépünk, akkor rá sem lesz már senkinek sem szüksége. Nehéz ezt elhinni, mert nem vagy képes külső szemlélőként tekinteni a jelen megélt történelmére, de ha lesznek még emberek két-három-négyezer év múlva, ők majd talán ugyanúgy emélkeznek a ma istenségeire, mint most mi a görög és római istenekre.
Az evolúciót a kukába dobni hatalmas felelőtlenség lenne a mai világban. Később, ha már megtanultunk újra úgy élni, hogy ne vágjuk magunk és velünk együtt sok más faj alatt is a fát, akkor már nyugodtan elfelejthetjük a tudományunk nagy részét... feltéve, ha így akarjuk. De ártani akkor sem árt, ha tudjuk mindazt, amit az emberiség egy nagy részének a jelenlegi ámokfutása alatt megtanultunk.
"Az evolucio a kegyetlenséget az irgalmatlanságot tanitja,állatot csinál az emberből,értéktelené teszi az emberi testet,az emberi mivoltot."
Az evolúció az élet olykor kegyetlen, máskor csodálatra méltó valóságát tárja a szemed elé. Nem "csinál" állatot az emberből, mert az ember alapjáraton is egy az állatfajok közül. Erre inkább büszkének kéne lennünk, hiszen egy igen népes "közösség" részei vagyunk. Ugyanolyan értékesek voltunk a földi életközösségben, mint a többi faj. Azért csak voltunk, mert pillanatnyilag mi jelentjük magunkra is és minden más élőlényre is a legnagyobb veszélyt. És ez nem az evolúció _tudományának_ köszönhető.
Ha evolúciós megfontolások szerint élnél, akkor tisztelnéd csak igazán a tested, akkor törődnél vele igazán. De még aki nem is tagadja az evolúciót, sokszor az sem él így, az sem hiszi el, hogy ez a modern világ nem szolgálja az emberiség javát. De ez már egy más téma, amibe most inkább nem megyek bele.
Az állatok rendelkeznek ésszel és tudnak "beszélni" a maguk módján. Emberi beszédet nem, de te sem tudsz ugatással, nyávogással, csiripeléssel, stb kommunikálni. Hanem mi emberek is a magunk módján kommunikálunk. És a többi faj kommunikációját is csak egy bizonyos (egyáltalán nem magas) szintig értjük meg, ahogy ez viszont is igaz.
Igen a maguk módján.
De pont ez az amivel mi magasabb rendű életűek vagyunk.
Az állatok ösztönből bölcsek.Mi nem, mi értelmet is viszünk bele.
Ezért mondja a teremtő, hogy vezessük és szeretettel törődjünk az állatokkal.Meg a földel és az azon létező élettel amit a magunk hasznára fordíthatunk.
Persze hogy kell a kutatás, mert Ádám jól elszúrta Évával együtt.
De a kutatást használhatták volna ezek a lázadók más értelmes célokra is nem a betegségek ellenszereit keresni.
Már írtam egyszer (azt hiszem, ehhez a kérdéshez), hogy nem az embert kéne "etalonnak" venni. De más fajt sem. Minden egyes faj más. Mindegyik más és más területen jobb, vagy rosszabb a többinél.
Ha már így fogalmazol, akkor mi is ösztönből vagyunk értelmesek. Az értelmünk egy "jól szabályozott rendszer", aminek egyértelműen megvannak a maga korlátai. Ugyanúgy, ahogy a többi állat értelmének is. Nem vagyunk kivételesebbek ebben sem, mint bármely másik állat, csupán különbözünk.
És megmondom a frankót, néha kellemetlenül érint, hogy nem értem, mit próbál közölni velem a macskám. Pedig elvileg értelmes vagyok és nagyon jól ismerem már ezt a kis dögöt. Mégsem értem. Ő pedig próbálkozik megértetni velem, de egyszerűen nem vagyok macska. Ő meg nem ember. Így néha "elbeszélünk" egymás mellett. De ő nem kevesebb nálam és én sem vagyok kevesebb nála. Egyszerűen csak különbözünk. És ő a macskák életét éli, én meg az emberekét. De nem nézek rá úgy, hogy nekem kéne őt "vezetnem". Ugyan hova?! És ugyan hogyan?! Különben sem hagyná, hiszen neki is megvan a maga akarata. És sokkal jobban tudja, hogyan kell macskaként létezni, mint én.
Szóval ne legyünk már ennyire elszállva magunktól, hiszen az emberek többsége azt sem tudja magától, hogy hogyan éljen és ezért a Bibliához meg egyéb dolgokhoz fordul. A többi állatnak ez sokkal jobban megy kisebb aggyal is. Önteltség azt gondolni, hogy mi emberek tudjuk csak a frankót. Pedig pont mi vagyunk azok, akik elfelejtették már és ezért eszement módon minden őrültséghez (nekem a vallás pont ebbe a kategóriába esik) kapnak egyesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!