Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mivel bizonyitható az Evolúció...

Mivel bizonyitható az Evolúció? És mivel a Teremtés?

Figyelt kérdés
Még mielött bárki is belémkötne,hogy mit keres ez a kérdés a valláskritikába elmondom,hogy azért mert itt esik legtöbbet szó erről a 2 témáról. Azért tettem fel ezt a kérdést mert saját tudásomat szeretném bőviteni ezzel kapcsolatban. Megkérek mindenkit aki kommentel,hogy olyan kommentekek hozzon fel melyek bizonyithatóak 100% ig. Előre szlok,hogy én nem szeretnék állást foglalni ebben a témában,mivel saját tudásomat szeretném fejleszteni e kérdés által. Ugyhogy megkérlek ne vegyétek zokon ha én nem kommentelek. Talán ha már ugy látom,hogy már eleget tanultam akkor fogok irni. Előre is köszönök minden választ. U.i Lehetőleg minél kevesebb linkel probáljátok leírni saját szavaitokkal a kommenteket. Mégegyszer köszönöm.
2012. aug. 16. 07:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/132 A kérdező kommentje:
Nyugi emberek nyugi,,Abibh téged meg megkérlek fogd vissza magad,már az elején hangsulyoztam,hogy csak kulturált módon. Sehova nem jutunk ha csépeljük egymást. Szerintem yuda válaszán azért el lehet elmélkedni. Nem?
2012. aug. 16. 22:55
 42/132 fairi1 ***** válasza:
39%

yuda

hemzseg a baromságtól, pl fény köztudott mi és hasonlók..

39-es

fáj vagy nem fáj de ez az álláspont a kreacionista.

"Nem keletkezhetett a rendezettség magától."

honnan tudod?? pl a gravitáció képes bolygókat létrehozni egy törmelékfelhőből, vagy a nap központjában a hidrogénatomok héliummá, szénné és magasabb rendszámú elemekké alakulnak. ez tény

állításod rég megcáfolt.

"Mint ahogy a házban lévő különböző szobákat is előre megtervezték hova kell tenni, meg a csatornát, hogy használható legyen."

van egy nagyon nagy különbség, a ház önállóan nem képes semmire, kell munkás, kell egy tervező hogy felépüljön

az élőlények szaporodnak, mutációkat szereznek, mutációk befolyásolják az életképességet, vagyis szelekció lép van. Az élőlények és vírusok képesek az evolúcióra, mert hordozza az összes attribútumot amit megkövetel az algoritmus

ház nem rendelkezik ezekkel a képességekkel vagyis mindenféleképp kell egy tervező és kellenek munkások

" Nem tette-e bolondsággá az Isten a világ bölcsességét? "

öö, világ bölcsebb lett a sok vallási fanatikustól, akik gondolkodása megáll a bibliai idézetek szajkólásánál? pont akkor kezdett nőni az emberi tudás, mikor a vallás háttérbe szorult. nem értem mire akarsz ezzel kilyukadni, világ boldogabb lett a vallásháborúktól eretnek üldözéstől, erőszakos hittéréstől etc.? Vallás sok háborús konfliktusnak ad egy színezetet, amivel elmélyíti azt, de ritkán ad megoldást.

"Azért, mert e világ ilyen fajta bölcsessége bolondság Isten előtt. "

görögök után jött a vallási sötétség, és ember fejlődése megállt 1000 évre minimum, boszorkányégetések egy egyéb érdekes dolgok lehet szórakoztatták, ezt nem tudhatom.

Akkor a görögök utáni korra büszke? ha már bölcsességüket nem követte.

"A világi uralkodók által javasolt új világrend uralkodója mindezek ellenére nem lehet más, csak egy tökéletlen, bűnös, halandó ember."

nem egy ember alkotja, sokezer, sőt százezer ember munkájának összessége a mai civilizáció, az írás lehetővé teszi hogy emberek átadják tudásukat.

1945-re megszereztünk egy isteni skillt, a pusztítás, nukleáris telet vagyunk képesek okozni ha bolygón ha akarjuk

Amit szidsz annak köszönheted hogy relatíve egészségben és biztonságba élheted a földi életed, írhatsz ide, terjesztheted könnyen gondolataidat, ismerjük a világ működését.

messze se vagyunk a határán, ki tudja mit érhetünk el, feltéve ha nem mindene erőnket pusztítás öljük.

2012. aug. 16. 23:03
 43/132 fairi1 ***** válasza:
95%

"A kérdező kommentje:"

tévedések tengere amit linkelt, sokszor cáfolt dolgok vannak benne

soronként végigmenve 1 oldal lenne a válasz, és arra nincs időm és senki nem olvasná végig

ha megkérsz rá megcsinálom, pontosan miben téved..

2012. aug. 16. 23:06
 44/132 Abibh ***** válasza:
14%
Mivel nem akarok vitatkozni,mert tapasztalatból tudom,hogy sehova nem vezet.Így idézni fogok pár sort. "NÖVEKSZIK AZ EVOLUCIONIZMUSTÓL ELHATÁROLÓDÓ TERMÉSZETTUDÓSOK SZÁMA.A Discovery intézet kezdeményezésére egy aláíróív készült,amely már több mint 700 olyan doktori fokozattal rendelkező tudós nevét tartalmazza,akik nem értenek egyet az evolúció elmélet alaptételeivel. /KÉTELKEDÜNK ABBAN,HOGY A VÉLETLENSZERÜ MUTÁCIÓK ÉS A TERMÉSZETES SZELEKCIÓ LENNE FELELŐS AZ ÉLÖLÉNYEK ÖSSZETETTSÉGÉÉRT.A DARWINI ELMÉLET TÁMOGATÁSÁRA FELHOZOTT ÉRVEKET ÉS MEGFIGYELÉSEKET ALAPOS TANULMÁNYOZÁSNAK KELLENE ALÁVETNI./A lista folyamatosan gyarapszik,és szerepelnek rajta tudósok az Amerikai az Orosz,a Cseh tudományos akadémiákról,valamint tanárok és profeszorok olyan egyetemekről mint a Yale,Princeton,Stanford,a Massachusetts Műszaki egyetem és a Kalifornia Egyetem.Közülük sok a biologia valamely szakterületével foglalkozik.A televizios műsorok,az oktatási irányelvek és a tankönyvek mégis azt állitják,hogy a darwini evolucioelmélet teljesen képes elmagyarázni az élőlények komlexitását.Emiatt a nagyközönség abban a tévhitben él,hogy minden kutatási eredmény a darwinizmust igazolja,és,hogy minden tudós így vélekedik.EZ AZONBAN MESSZE ÁLL A VALOSÁGTÓL." www.dissentfromdarwin.org szerinted ez véletlen,hogy egyre több tudós lép ki a darwinizmus maskarából? szerintem nem,hanem jön meg az eszük érik be a fejelágyuk. Ami engem illet "nemtudomki" az a könyv amit én szorongatok és ami szerinted elavult.Az a könyv adja meg a pontos választ minden kérdésemre. Te a lelket elmagyaráznád itt nekem mindenféle "tudományos" hercehurcával oldalakat írnál tele gondolom,de még akkor sem lenne tiszta és érthetö válasz,én meg egy mondatban elmondom. De nem akarom....még azért sem. Jó éjt nektek,és álmodjon mindenki a maga teremtőjével. :))
2012. aug. 16. 23:31
 45/132 fairi1 ***** válasza:
78%

"szép" próbálkozás volt, az evolúciót támogató petíciót 2005-ben négy nap (!) alatt több mint négyezer tudós írt alá [link]

az a 700 meg évek alatt nagynehezen gyűjt össze

végül bírósági tárgyalás lett az egészből, és kreacionista és ID oktatás iskolákban továbbra is tilos..

pár évet lemaradtál..

2012. aug. 16. 23:56
 46/132 Abibh ***** válasza:
16%
Ja és fairil semmi közöm egyetlen keleti kulturához sem,csak annyi mint egy magyar embernek köze lehet.A nevem tévesztett meg? :)rövidits "A BIBLIÁBA HISZEK" ABIBH. Tetszik?:)....gondoltam.És attol függetlenül,hogy én a bibliában hiszek,nem azt jelenti hogy nem tanulok,sőt a biblia által sokmindenre olyan választ kaptam amelyekre a tudománynak halvány gőze nincs. Ja és nosztalgiázzunk egy kicsit? 1940-45 1945-1989 huuuha de sok év,kinek is köszönhetjük? Vajon kinek!? Old meg,nem olyan nehéz a képlet.:) csősztök mostmár megyek aludni.Ennyi evolució elég volt a mai napra.
2012. aug. 16. 23:59
 47/132 anonim ***** válasza:
12%

Ja.. És a gravitáció törvénye kialakult magától:)

Ahol törvény ott törvényhozó is van...:)

2012. aug. 17. 00:12
 48/132 fairi1 ***** válasza:
71%

Abibh

már azt hittem vmi arab országból írsz, mert kb ott igaz amit eddig leírtál

nácizmusnak és kommunizmusnak mi köze van az evolúcióelmélethez? semmi!!

Hitler hívő ember volt, Mein Kamf-ba párszor hivatkozik istenre. Csak egyházellenes volt!

kommunisták se voltak tudománybarátok, elég a liszenkóizmusra gondolni, mendeli genetikával hadilábon álltak ami a modern evolúcióelmélet szerves része

azt írod olvasott vagy de sajnos nem látom az írásaidban, sztem szelektíven vagy olvasod a kreacionista írásokat de az ellenoldalét nem.

2012. aug. 17. 00:35
 49/132 anonim ***** válasza:
67%
44 A discovery.org olyan mint a [link] Rendszeresen ad nekik a vatikan par millio dollart es ezert ok boldogan allnak a kreacionismus mellett...
2012. aug. 17. 03:54
 50/132 anonim ***** válasza:
78%
46 hat valamilyen uton igaz... A gravitacio eseten a torveny hozo a tomeg es annak merete hatarozza meg a torveny erejet ...
2012. aug. 17. 03:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!