Mivel bizonyitható az Evolúció? És mivel a Teremtés?
almafa1
te csak trollkodsz az biztos, 27 000 éve élt állatok hasonlóak mint a mostaniak semmi meglepő nincs, ez sztem még egy gyereknek se okoz meglepetést, inkább azt nézd meg 270 millió éve mik éltek...
Az erkölcsi törvényeket baromira nem a keresztények hozták létre, sőt...
Az egyiptomiak idejében a zsidóság is csak egy sivatagi vándornép volt - keresztényeknek még írmagjuk sem létezett. És mégis voltak társadalmi erkölcsök és törvények. Sőt, Kínában 5000 éve is voltak társadalom törvények, holott a keresztények a mai napig eléggé alacsony számban vannak jelen. De ez igaz az összes csendes-óceáni szigetre, ahol keresztény mutatóban sincs. De az araboknál is voltak erkölcsök és törvények, holott ők sem éppen keresztények.
Ez egy orbitális öngól volt.
Amúgy, ha már az evo gyilkosságra, és pedofíliára késztet: a Biblia tele van Isten öncélű, és kegyetlen gyilkosságaival. Tele van emberekkel, akiknek nem is egy feleségük volt, akik megerőszakoltak nőket, akik a (megbocsátó és szerető) istentől azt a parancsot kapták, hogy öljenek meg mindenkit, aki nem zsidó. Hmm, tényleg, ez erkölcs. Sőt, törvény, mivel ebben az időben a tízparancsolat már bőven megvolt, csak ott volt apró betűs rész a "Ne ölj alatt" - miszerint csak azt ne öld meg, akit nem akarsz. Köszönöm szépen, én ilyen istenből nem kérek.
Viszont magam részéről felfordul a gyomrom attól, hogy valaki csak azért tartja magát erkölcsösnek, és törvénytisztelőnek, mert retteg egy mindenható hatalomtól a feje fölött... Ha egyszer, valaha eljutnánk oda (tudom, sosem fogunk, mert a tudománynak ez nem célja) hogy bebizonyítja, nincs isten, úgy, hogy a hívők számára is meggyőző lesz - a nem létező isten óvjon akkor minket a hívőktől. Hiszen őket csak az tartja kordában (ezek alapján...) hogy félnek a büntetéstől.
Normális, értelmes ember azért tartja be a törvényeket, és a TÁRSADALMI (nem, nem isteni, ezek társadalmi törvények) törvényeket, mert szeretne normális helyen élni. Ehhez pedig az kell, hogy betartsam én, de Józsi is betartsa őket. Ezért törvények. Ezért kell szankcionálni a be nem tartását, mert hiába tartom be én, hogy nem veszem el Józsi cuccait, ha ő közben elveszi az enyémet. Ez bármiféle isten nélkül is így van. És nem azért, mert a pokolban ég el a nem létező lelkem - hanem azért kell betartani, hogy itt, ezen a földön, ebben az országban emberhez méltó életem legyen.
Mondjuk ehhez kéne legalább hat agysejt, hogy valaki felfogja.
Azt hiszem Abibh ékes példája annak, hogy mit képes csinálni az emberből a "hit".
Agresszív, indulatos, gőgös, beszűkült tudatú, minden kritikára hiperérzékenyen reagáló és eltúlzó,sőt minden kritikát személyes támadásnak vevő, kritikusait démonizáló és lenéző, semmilyen érvet figyelembe nem vevő, gondolkodásra és vitára képtelen, a saját véleményét egyfajta földöntúli megkérdőjelezhetetlen axiómának tartó vak hívő, aki szívesen tetszeleg egyféle mártír Bölcs szerepében, aki egy magasabb szellemi szintről lenézve kinyilatkoztatja az emberek fölött álló véleményét, ami csakis az egyetlen isteni igazságot tartalmazza.
Nem értem mi értelme van így vitába bocsátkozni.
Az evolúció az alkalmazkodás képessége az életnek aminek köszönhetően túlélni képes a nagyobb változásokat ezt pedig a tudatának, immunrendszerének vagy épp lelkének köszönheti.
A teremtés kérdése az emberi élettel és Földünk geofizikai adottságával bizonyítható.
Tudod 113 nem a hit tesz valaki bigottá vagy épp téveszméssé, hanem az hogy csak azzal foglalkozik, másképp nem idéznének szó szerint"
Én is elolvastam minden vallás féleséget sőt keresztény is vagyok, de soha nem olvastam újra meg újra-- mert felesleges, ami ésszerű volt benne, mert bölcs tanácsnak tűnik azt megjegyzi az ember egyszeri olvasással is de nem szó szerint-- csak a lényeget! Hisz a minden napi élet a minden más egyéb kérdések sokkal fontosabbak!
Az evolúció tiszta sor- alkalmazkodás,önmaga megváltozása, rezisztenssé válása a megváltozott külső hatásokra-- ez képessége az életnek és benne van az élet tudatában".
A teremtést már nehezebb bizonyítani és a bennünk született sejtés az kevés hozzá, hisz e miatt kölönböznek a vallási dogmák históriái.
Ehhez először a a Teremtő létét kell, meghatározni, érteni
mert egy mindent teremtő elképzelése irreális ha kozmosz nagyságát vesszük figyelembe.
Tehát csak itt keresgélheti az ember a válaszokat a Földünk tulajdonságai fizikai-energetikai jellemzőit kutatva. Hisz ahhoz hogy a holt anyag ilyen nagy átalakuláson mehessen át, ahhoz bizony magas feszültségű atom,okig lebontani képes energiára volt szükség, de még tömörítő és formába kényszerítő erőre is!
Milyen energia lehet csak ilyen? Ami a Földünk belsejében keletkezik aminek egyik pólusa körbe öleli védőn a bolygót az életet-- a másik pólus pedig az anyagba maradt és mozditja talpunk alatt a földet illetve segit megállni két lábbal a földön ne hogy kirepüljünk a végtelenbe!
Ez a két hatalmas és csak idővel tudatossá vált energia a két teremtő Isteni Energia. Valamikor a mágneses kisebb volt és közelebb a felszínhez a két energiának találkozás módosította a holt anyagot-- Ez volt a Teremtő aktus, a Földünk két hatalmas Lélek energiájának egymást lapozó" közben érintkező, aktusának köszönhetően
A teremtő aktus, elsősorban véletlen elektrokémiai reakciója volt két hatalmas Erőnek. Aztán vált játékossá, kíváncsivá, tanulóvá és legvégül tudatos alkotássá s bizony Öncélúvá. Egy bolygó akkor válhat igazán élővé, mint „tapasztalhatták” ha rajta egy harmonikusan működő, természet alkotta törvény által irányított, élet van jelen.
Másrészt, egy már Szellemmé, gondolattá vált Létezés, csak úgy képes elviselni Önmaga létét, ha van miért, és van Kiért, léteznie.
Hisz maga a létezés, csak akkor válhat valósággá, hogy Én” vagyok, ha az Ő” is létezik, ez ad értelmet magának a létnek. Hisz mi értelme a létezésünknek, ha nincs miért és nincs kiért Léteznünk?
Tudod 117/ vannak dolgok amit csak elméletileg, logikával matematikával lehet bizonyítani s ilyen az Isteni Teremtők létezése és aktusa is, hisz ha bizonyosságot szereznénk bármelyikről - az istenments! Felérne a Hidrogén bomba pusztításával.
A fizikusok ugye elméletben megalkották az atom majd a hidrogén bombát, szerencsére az atommal kezdtek játszadozni a gyakorlatban.
Tehát elméletileg sok minden bizonyítható, csak hát ha a geológus és a fizikus kompánia egyszer is bebizonyítaná hogy mi is valójában a vallások alkotta, és már személyessé vált Isten, akkor a vallások elvesztenék a befolyásukat, a hatalmukat és nem utolsó sorba az igen csak jól jövedelmező egzisztenciájukat!
Arról már nem is beszélve, hogy a felső mérhetetlenül gazdag vezető réteg akkortól, milyen maszlaggal etetné kenyér helyett azt a hatalmas tömegembert, aki nélkülözik ezen a Földön?
Szerintem az evolúció nem vallási és nem is valláskritikai, hanem tudományos kérdés.
Istennek nem mondhatjuk meg, hogy milyen módszerrel teremthet.
Önmagában a Világot el lehet képzelni Isten nélkül és Istennel is.
A biológiai evolúció darwinista elgondolása körültekintően alátámasztott és a gyakorlatban alkalmazott módszer (növénynemesítés, állattenyésztés), nincs mit vitatkozni rajta.
Azt, hogy az élet hogyan jött létre (miből indult ki a biológiai evolúció) nem tudjuk. Az ún. kémiai evolúciónak egyelőre nincs a biológiaihoz fogható körültekintően tesztelt, kipróbált elmélete.
Lehet, sőt valószínű, hogy az első élet nem a mi bolygónkon jött létre. Ha viszont egyszer létrejött nyilván terjed, mert ez a természete.
Ha pár milliárd évvel ezelőtt járt itt valaki és beoltotta a Földünket mikrobákkal, azt nehéz lesz igazolni, hacsak újra el nem jön, vagy mi meg nem találjuk.
Persze kérdés, hogy egy nálunk, akár csak 1 milliárd évvel fejlettebb civilizáció képviselőjét képesek lennénk-e megkülönböztetni a szentírások Istenétől.
Szerintem nem.
Giordano Bruno azt mondta, hogy Isten a világegyetem része, azon belül van, ezért a római katolikus egyház 1600 február 17-én máglyán megégette. Ma a mormonok is ezt mondják, de őket Istennek hála, már nem égetik meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!