Igazak a Talmudban a nem zsidokra vonatkozó részek?
Most nem linkelek be semmit,de itt-ott olvasni,hogy IGAZÁBÓL mi áll a Talmudban.
Olyasmikre gondolok,hogy a gojok(nem zsidók) alsóbbrendűek, ki lehet, szabad sőt kell is használni őket. Olvastam durva dolgokat.
Ennek mi a valóságalapja? Vagy ez iz is csak uszítás ?
Csak az tudja,hogy mi van a Talmudban,aki jiddis nyelven olvasta azt. A fordítás lehet rossz is.
A cikkíró sem hiszem,hogy olvasta eredetiben.
Ahogy a Bibliát is sokféleképpen értelmezik egyes szekták,ez igaz lehet a Talmudra is.
Azt írod: "itt-ott" olvasni... Ez egész pontosan a széljobber / mélymagyar / hungarista / antiszemita / stb. honlapokat és irományokat jelenti.
Ezért én egyetlen tanácsot tudok adni: NE olvass ilyeneket. Megbízhatatlanok, hiteltelenek, gyűlölködőek; csak és kizárólag más egyéb megbízhatatlan antiszemita forrásokra támaszkodnak...
Ráadásul amit belinkeltél, hemzseg a helyesírási hibáktól. (Nem olvastam végig, mert azért mindennek van határa... :P )
Könyörgöm, ezek a nagymagyarok, akik között nincs egyetlen ember, aki tisztességesen beszélné a saját anyanyelvét??? Nincs senki, aki lektorálná a cikkeket helyesírási szempontból? Ez az igénytelenség is sok mindent elárul ám...
"Anno még a 19. században Németországban született meg ez az antiszemita tákolmány"
erről ennyit
"erről ennyit"
Mármint miről? Nem a Talmudról írtam, h a 19. században keletkezett, hanem arról a német szösszenetről, aminek köze nincs magához a Talmudhoz (leszámítva a címét), de a mai napig rendszeresen előbukkan vhonnan.
És szerinted ha igaz is lenne, az a bizonyos szösszenet, szerinted felhívná rá a figyelmet a jobboldali médiákon kívül valaki? (gondolok itt, a baloldali médiára)
(csak egy fikció)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!