Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nagy Buumm. Hogy lehet olyan...

Izidorkata kérdése:

Nagy Buumm. Hogy lehet olyan apszurd marhaságot állítani hogy nem volt semmi, és a semmi felrobbant, és ebből lett a világ?

Figyelt kérdés

Mikor mondják már ki úgy ahogy a népmesébe ,,hogy a király meztelen!"

Az ősrobbanásról sem Attkins, sem Hawking könyveiből nem beszél őszintén, mellé beszélnek, olyanok mint az ezoterista jövendőmondók: semmi bizonyíték, semmi őszinteség, csak nagyképűség. Nagy imidzs, nagy fellengzősség, az ősrobbanás elmélet babona, a kortárs tudományosság szégyene.

Akinek van egy pirinyó logikája annak nyilvánvaló hogy nincs kis semmi, és nagy semmi, csak semmi, és csak valami szokott felrobbani, de abból általában nem lesz sem univerzum, se rend, se harmónia.

2011. aug. 12. 14:10
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/110 A kérdező kommentje:

igazatok van abba hogy nem vagyok járatos a témába.

DE: a nagy bummot már az elemi iskolákba is elmesélik különböző órákon, mint egy tudományos tényt. a nagy bummnak a népies változatát mindenki ismeri, és mindenki ,,érti".

Engem az bosszant hogy az olyan dogmatikus elméleteket mint a darvinizmust, és a nagy bummot nem hipotézisként kezelnek, hanem tényként. A modern ember mitológiája. Remélem néhány év múlva mindenki mosolyog rajtuk, esetleg csodálja azoknak a színes fantáziáját akik ezeket megalkották. Ugyanúgy ahogy mi is mosolygunk, és csodáljuk a görög vagy egyiptom ősi mítoszait.

Bár a modern kor mítoszai még az Azték mítoszoknál is kegyetlenebb: A mai kor mítosza szerint a világ úgy keletkezett hogy fölrobbant, az élet küzdelem a fenmaradásért, és véletlenül van.

Nekem Morgen Freeman és Carl Sagan filmjei tetszenek: nem elméleteket szajkóznak, hanem szemlélődnek és kutatnak.

2011. aug. 12. 17:50
 12/110 anonim ***** válasza:
82%

Egy színésznek szerintem annyi fogalma sincs erről mint egy ovisnak, pláne, hogy ő csak azt a szerepet játssza el amit mondanak neki, ettől lesz jó színész valaki.

Ám most akkor felteszem a kérdést: szerinted ha nem létezik az evolúció akkor miért is tudunk állatokat/növényeket nemesíteni? Mert ez ugyan az mint az evolúció, csak kissé meggyorsítva.

A nagy bummra visszatérve: Vannak különböző tények. Pl az tény hogy a világegyetem tágul, az is hogy vannak még a robbanásnak (vagy bármi másnak) lökéshullámai, amit még mindig lehet érzékelni. Ezekből és más tényekből ez az elmélet tűnt a legkézenfekvőbbnek. Ha kiderül valami, lehet, hogy 100 év múlva mást fognak már tanítani, bár ha engem kérdezel ennek nem sok esélye van.

2011. aug. 12. 18:01
 13/110 anonim ***** válasza:
80%

"dogmatikus elméleteket"

Amiket írsz, azok igen, dogmatikusak, mert semmit nem indokolsz meg, hanem csak kategorizálsz. Amikről írsz, azok nem, nem dogmatikusak.

2011. aug. 12. 18:07
 14/110 anonim ***** válasza:
76%
Lehet ezen elmélkedni,csak jóval szerényebben kellett volna feltenni a kérdést.......
2011. aug. 12. 18:14
 15/110 A kérdező kommentje:

elolvastam a wikipédián az ősrobbanás szó cikket, elég szépen leírja az elmélet kialakulását, azt hogy lépésről, lépésre állt össze egységes képpé ez az elmélet.

Biztos hogy sok igazság van benne, minden elismerésem a kutatóké akik a világmindenség titkainak a gigantikus pazl játékában egy egy darabkát a helyükre tudnak illeszeteni.

Csak aztán jönnek a nagy tudós sztárok: Hawking pl. aki olyan szépen megmagyaráza mint az egyik válszadó: ,,hogy aszongya vót egy kis golóbis, oszt az megpumpálódott, oszt kidurrant."

A kérdésedre válaszolva: minden tiszteletem Darwiné a Fajok eredetét félig elolvastam,és ha lesz időm végig olvasom mert jó stílusban van írva, részletes, szép elemzések. Természetesen nagyon egyoldalú, csak bizonyos problémákra koncentrál. Ez azonban megbocsátható neki, hiszen az első lépéseket kelett megtennie. A Wreight fivérek repülője is komoly eredmény volt, és ostoba dolog összehasonlítani a mai repülőkkel. Sajnos Darwin elméletének a hiányoságait nem küszöbölték ki olyan okosan mint az első repüllőkét.

Darwint ép úgy tévedés hibáztatni a darwinizmusért, mint ahogy Marxot, a huszadik század vörös diktatúráiért.

2011. aug. 12. 18:22
 16/110 anonim ***** válasza:
67%

"Sajnos Darwin elméletének a hiányoságait nem küszöbölték ki "

Mondj egy hiányosságot! Könyörgök valaki mondjon végre egy hiányosságot!

2011. aug. 12. 20:25
 17/110 A kérdező kommentje:

hiányosságok:

az élő szervezet bonyolultsága, a környezethez való alkalmazkodás, a növények mimikrije azt bizonyítja hogy létezik egy természeti erő amit a Darwin-Isták nem akarnak észrevenni. természetesen a rovartársadalmak kialakulására sem ad kielégítő magyarázatot Darwin majdnem 150 éves elmélete.

Darwin saját korában forradalmian új volt, sajnos a Darwin-Isták nem veszik figyelembe hogy azóta elmúlt 150 év, és történt egy és más a biológiába.

A Darwin-Isták ideológiai komiszárjai nem szívesen beszélnek azokról a tanulmányokról amelyeket Darwin azután folytatott amikor végre elcsitult körülötte a fajok eredete körüli csetepaté, és végre újból dolgozhatott.

Szerintem Bergson Teremtő fejlődése című könyve egész más megközelítést nyújt Darvinhoz, és az evolúcióhoz, mint amit pl. Dawkins mechanikus, és lenyesegetett darvinista elmélete pufogtat (mém elmélet).

2011. aug. 12. 21:01
 18/110 anonim ***** válasza:
71%

"pl. Dawkins mechanikus, és lenyesegetett darvinista elmélete pufogtat (mém elmélet)."

Mi is a problémád a mém elmélettel?

2011. aug. 12. 21:50
 19/110 A kérdező kommentje:
semmi problémám a mém elmélettel, nagyon vicces, olyan mintha Karinthy találta volna ki, valamelyik kávéházba bolondozva.
2011. aug. 12. 22:11
 20/110 anonim ***** válasza:
85%
Jól van, még egy h.ülye elfér a világban. Most már szerencsére egyre kevesebb az ilyen, bár még a 20. század elején is voltak olyan okosok akik még mindig a geocentrikus világkép mellett érveltek keményen, az is elmúlt, ez is elfog.
2011. aug. 12. 23:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!