Melyik a világ számotokra legelfogathatatlanabb vallása?
Pl. a Hit Gyülekezetét nem tartom vallásnak, mert Demján átveri a "népét", magát istenítteti.
A szcientológia pedig... szóval manipuláló, pszichés terror...
materialista tudomány ahogy szentháromságában
Descartes (racionalitás)
Bacon (empirizmus)
Darwin (szimpla-bornírtság)
Megjelenik és elpusztítja az emberi civilizációt.
Nekem szinte minden vallásban van olyan tanítás, amit teljesen elfogadok és olyan is, amit képtelenségnek tartok. Ezért nem konkrét vallásokra mondom, hogy elfogadhatatlan, hanem azokon belül az egyes tanításokra. Amit abszolút nem tudok elfogadni, az az, ha egy vallás azt tanítja, hogy csakis az az egyetlen igazi vallás, és aki másban hisz, az pokolra jut/elkárhozik/megsemmisül vagy ami tetszik. Beképzeltségnek tartom ezt a "rajtam kívül mindenki hülye, mert nem tudják, hova kell tartozni" filozófiát. Szerintem több út vezet Istenhez.
Egyébként az én istenképemhez a keresztény istenkép áll a legközelebb, de 100%-ig a Bibliára alapozva, nem pedig arra, amit az egyes keresztény egyházak hozzáadtak vagy elvettek.
Számomra egyik sem.
Megtűrhető, maximum, mint életfilozófia, de vakon tántorogni, mert a vallás ezt követeli, elfogadhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!