Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Melyik a világ számotokra...

Mulder614 kérdése:

Melyik a világ számotokra legelfogathatatlanabb vallása?

Figyelt kérdés
2011. szept. 24. 06:54
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

a szekták. bármelyik. undorító, magukat istenítik, csak a pénzre meg a fanatikusokra hajtanak. alapvetően mindegyik jámbornak indult, de valahogy elfajult. eredetileg az iszlám is egy teljesen tiszta, igaz vallás volt (egyesek szerint, sőt szinte általános nézet, hogy mohamednek gábriel arkangyal jelent meg). csak aztán jöttek a fanatikus dzsihádok, 9/11, stb.

a zsidókkal sincs semmi bajom, nagyrészt az arabokat utálják, mert ugye a dzsiháddal meg akarják szerezni. az mindhárom monoteista vallásnak fontos hely.

egyébként a natgeon volt egy in memoriam műsor-sorozat 9/11-ről. egy fiatal arab fiú mesélte, hogy ő is az utcán volt, de fellökték. és egy férfi segített neki feltápászkodni. egy olyan, akiről legkevésbé sem gondolta volna hogy segít-egy zsidó.

az ilyen vallásokban van egy-két fanatikus, és egy csomó átlagos, kedves, udvarias ember. de csak a rosszat ismerjük.

szóval a szekták a gusztustalanok. én eggyel sem találkoztam (hál'Istennek), de ha találkoznék, elküldeném oda, ami nem megy át a szűrőn

2011. szept. 26. 19:23
 22/33 anonim ***** válasza:
61%

Számomra ez az egész vallásos dolog elfogadhatatlan! Hallgatom vasárnaponként a rádióban az egyházi műsort, még tetszik is, sokat énekelnek benne, meg gyakran hallunk benne részleteket a Bibliából! Szóval hallgatom, és sok esetben kimondottan bosszant, amikor arról beszélnek, hogy kit KELL imádnom! Eleve nem vagyok egy imádós fajta, de mindenképpen úgy gondolom, hogy azt a valakit/valamit tudom szeretni(!), akit ismerek, és úgy ismerem, hogy azt tartom róla, hogy méltó a szeretetetre. Az engem nem igazán győz meg, hogy valaki állítólag az életét/egyszülött fiát áldozta érettem, az én bűneim miatt! Hát ne áldozza,értem igazán nem kell,azt se tudja, hogy létezek, egy mákszem a sok közül... Nekem nincsenek mocskos bűneim, és különben is, miért nem csinált magának másik gyermeket, ha már ő a mindenható és akkor nincs ez az örökös győzködés,macera, hogy mi imádjuk k őket! Ilyesmik jutnak a műsor közben az eszembe és nem tudom felfogni, hogy értelmes, intelligens, kreatív, józan paraszti ésszel gondolkodni tudó embereket miért hajt a nyájszellem?! Én ezt az egészet nem értem, valószínűleg az van, hogy hiányzik belőlem valami "alkatrész", aminek segítségével fogni tudnám ezeket az"adásokat"...(Nem vagyok kompatibilis...)!

Szóval számomra minden olyan vallás elfogadhatatlan, ahol valami ismeretleny lényt kellene imádnom és annak alázattal adóznom!

2011. okt. 1. 09:11
 23/33 anonim ***** válasza:
Mulder614. Neked melyik a világ legelfogathatatlanabb vallása?
2011. okt. 1. 12:37
 24/33 anonim ***** válasza:
74%
a monoteista vallások tényleg undorítóak. de a legalja az egésznek a szcientológia. annál nagyobb agymosást egyik vallás/szekta se csinál. a hitgyüli is gáz meg a jehovák is, de még mindig jobbak mint a szcentológia
2011. okt. 1. 13:14
 25/33 anonim válasza:
59%

Jómagam ateista nézeteket vallok. Nem vagyok ellene egyik vallásnak sem, tehát ebből kiindulva senkit sem ösztönzök arra, hogy hagyja el a vallását.

Viszont, én nem tudom elfogadni egyiket sem. Persze, etikailag szinte mindegyikben van olyan, aminek tényleg van értelme. De ezeket nem kell a vallásnak tulajdonítani, ez a civilizált ember "működése" (speciel a 10 parancsolatra gondolok).

Mivel a vallás egy elég régi dolog és az ateizmus, vagy a REALIZMUS (inkább realistának, vagy nyitott látókörűnek nevezem az ateistákat), meg elég új, így azzal magyarázzák a törvényeket, az etikát és más, egyéb dolgokat, hogy a vallásra épülnek.

Én inkább csak az ember fejlődésének nevezem.

Példaként azt szoktam felhozni, hogy én akár hihetnék a Vuk-ban is és hordhatnék "rókamedált" mert nekem nagyon tetszik a történet és ügyes a kis róka. Véleményem szerint, egy mese az egész.

2011. okt. 1. 23:42
 26/33 anonim ***** válasza:
45%
Fú, ez az előttem szóló nagyon jól megfogalmazta az egészet, én is pont így gondolom, de nem jutott ilyen frappáns magyarázat az eszembe! Gratulálok! Megkérdezhetem, hány éves vagy?!
2011. okt. 2. 09:05
 27/33 N.Balu ***** válasza:
91%

A mayák vallása. Feltéve, ha az egyáltalán vallás volt, nem csak elrettentő hadi erőszak és a nép véres szórakoztatása.

Ők főleg az orvosi ismeretekben nyomultak, hiszen 50%-osan még a szívátültetést is meg tudták csinálni. (Kiszedni már ki tudták az emberi szívet, visszarakni még nem.)

Egyetlen vallást sem fogadok el, ami erőszakos emberáldozatokat követel, vagy követelt. No comment.

A szellemi kiteljesedéshez (nevezhetjük ezt akár Istenhez való hasonulásnak is, bárminek, tök'mindegy, részletkérdés) nem szükséges erőszakos tettek véghezvitele. Ez lenne a vallások végső célja, vagy nem? De, ez lenne.

Lenne.

Amelyik "vallás" ennél többet akar, az már nem színtisztán vallás. Ott már megjelent egy okos emberi csoport, amelyik hatalmat is akar. Vagy akár több csoport.

2011. okt. 3. 20:17
 28/33 No.2 válasza:
31%

http://www.youtube.com/watch?v=QRATOtRt6D4

Ebben a videósorozatban az ürge elmondja, hogy mit keresünk itt egyáltalán. A bizonyítékok a szemünk előtt hevernek. Ez az a pont amikor a vallásosból lesz a szkeptikus. A mai vallások mindegyike nem más mint a történelem súlyos félreértelmezése.

2011. okt. 4. 09:35
 29/33 anonim ***** válasza:
84%
Sajnos az összes vallást félreértelmezett formájában gyakorolják a hívők. Amelyikben egy leheletnyit is megjelenik az erőszak én azt nem tolerálom...ezért nem tartozom egyik valláshoz sem, de nagyon is szeretetteljes kapcsolatom van Istennel.
2011. okt. 4. 12:57
 30/33 valasz88 ***** válasza:
46%
Az összes vallás baromság, szvsz.
2011. okt. 9. 23:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!