Adventisták, valóban abban hisztek, hogy Mihály arkangyal és Jézus Krisztus azonosak?
"Ezért a keresztények, azáltal hogy Krisztust követik, Jehovát, az igazság, a nyíltság és a világosság Istenét utánozzák."
Ezzel most azért értek eggyet, mert Jézus Krisztus maga a Fény, az Igazság és a Vagyok. Szerintem ugyanis az Igazság és a világosság Istenében hiszünk, amikor Jézus Krisztusban hiszünk. Én hiszek Krisztusnak:
"Jézus pedig kiálta és monda: Aki hisz én bennem, nem én bennem hisz, hanem abban, aki elküldött engem.
És aki engem lát, azt látja, aki küldött engem."
"Ismét szóla azért hozzájok Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága."
Máté 8,12.
"Én Vagyok az Út az Igazság és az Élet."
János 14,6.
"Az igazságnak útjában élet van, és az ő ösvényének úta halhatatlanság."
Pél.Besz. 12,27.
"És ők engem mindennap keresnek, és tudni kivánják útaimat, mint oly nép, amely igazságot cselekedett és Istene törvényét el nem hagyta; kérik tőlem az igazságnak ítéleteit, és Istennek elközelgését kivánják."
Ésaiás 58,2.
Hol olvastad te a bibliában, hogy Jézus Krisztus ugyanúgy teremtménye az Atyának mint az angyalok? Mert én ezt olvastam:
"Aki képe a láthatatlan Istennek, minden teremtménynek előtte született"
Kolosse 1,15.
Továbbá szeretnélek megkérni hogy magyarázd meg nekem légyszíves, hogy hogyan kell értelmezni ezeket a Krisztusról szóló próféciákat?
"Íme a szűz fogan méhében és szűl fiat, és annak nevét Immanuelnek nevezik, ami azt jelenti: Velünk az Isten."
Máté 1,28.
"Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!"
Ésaiás 9,6.
"Egy szó kiált: A pusztában készítsétek az Úrnak útát, ösvényt egyengessetek a kietlenben a mi Istenünknek!"
Ésaiás 40,30.
És magyarázd el légyszi hogy hogyan értelmezzem ezeket a verseket?
"Térj vissza házadhoz, és beszéld el, mely nagy dolgokat tett az Isten veled. Elméne azért, hirdetvén az egész városban, mely nagy dolgokat cselekedett Jézus ő vele."
Lukács 8,39.
"Viseljetek gondot azért magatokra és az egész nyájra, melyben a Szent Szellem titeket vigyázókká tett, az Isten egyházának legeltetésére, melyet tulajdon vérével szerzett."
Apcsel 20,28.
Szerinted milyen összefüggés van e két vers között?
"...az elött az Isten elött, akiben hitt, aki a holtakat megeleveníti, és azokat, amelyek nincsenek, előszólítja mint meglevőket."
Róma 3,17.
"Aki eszi az én testemet és issza az én véremet, örök élete van annak, és én feltámasztom azt az utolsó napon."
János 6,54.
Miért mondta ezt Jézus magáról? Okosíts ki légyszíves.
"Azért mondám nektek, hogy a ti bűneitekben haltok meg: mert ha nem hiszitek hogy én Vagyok, meghaltok a ti bűneitekben"
János 8,24.
"Most megmondom nektek, mielött meglenne, hogy mikor meglesz, higyjétek majd, hogy én Vagyok."
János 13,19.
"Mikor azért azt mondá nekik hogy: én Vagyok; hátra vonulának és földre esének."
János 18,6.
Kedves JT!
Talán elkerülte a figyelmedet ez a kérdés:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Várom erre is a válaszodat!
(Cselekedetek 20:28) Ügyeljetek magatokra és az egész nyájra, amelyben a szent szellem felvigyázóknak nevezett ki benneteket, hogy terelgessétek az Isten gyülekezetét, amelyet saját Fiának a vérén vásárolt meg.
(1János 1:7) "Ha azonban a világosságban járunk, ahogy ő maga a világosságban van, akkor részességünk van egymással, és Jézusnak, az ő Fiának a vére megtisztít minket minden bűntől.
Majd ha nem Károlit használsz, hanem egy, a témában kevésbé elfogult pontosabb fordítást, akkor neked is leesik!
Ezért mondtam, hogy a különböző fordítások összevetése nélkül, sok félreértéssel találod szembe magad.
Ebből neked mi esik le?
"Mert kicsoda volna Isten az Úron kivül? S kicsoda kőszikla a mi Istenünkön kivül?"
II.Sámuel 22,32.
"Mert az Úr nevét hirdetem: magasztaljátok Istenünket!
Kőszikla! Cselekedete tökéletes, mert minden ő úta igazság! Hűséges Isten és nem csalárd; igaz és egyenes ő!"
V.Mózes 32,3-4.
"Él az Úr és áldott az én kősziklám. Magasztaltassék az Isten, idvességem kősziklája."
II.Sámuel 22,47.
"Az Úr az én kősziklám, váram és szabadítóm; az én Istenem, az én kősziklám, ő benne bízom: az én paizsom, idvességem szarva, menedékem...
Mert kicsoda Isten az Úron kivül? És kicsoda kőszikla a mi Istenünkön kivül?
Zsoltár 18,3-32.
"Monda nékik Jézus: Sohasem olvastátok-é az írásokban: amely követ az építők megvetettek, az lett a sarokkő; az Úrtól lett ez, és csodálatos a mi szemeink előtt.
És aki e kőre esik, szétzúzatik; akire pedig ez esik reá, szétmorzsolja azt."
Máté 21,42-44.
"És mindnyájan egy szellemi italt ittak, mert ittak a szellemi kősziklából, amely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt."
I.Kor. 10,4.
"Mert kicsoda Isten Jehován kívül? Kicsoda kőszikla Istenünkön kívül?" (2Sámuel 22:32)
"...e kőszikla pedig a Krisztus..." (1 Kor 10:4)
Nos, akkor mit is jelent ez???
A ti logikátok szerint azt, hogy Jézus csak egy arkangyal és kezdhetjük előröl az egészet :(
Engem annyira azért nem tud meggyőzni a J.T-k érvelése.
Milyen arkangyal az, aki született és nem teremtett? (Kol.1,15.) :-)
Itt is Jehováról van szó?
"És szóla a nép Isten ellen és Mózes ellen: Miért hoztatok fel minket Égyiptomból, hogy meghaljunk e pusztában? Mert nincsen kenyér, víz sincsen, és e hitvány eledelt útálja a mi lelkünk.
Bocsáta azért az Úr a népre tüzes kígyókat, és megmardosák a népet, és sokan meghalának Izráel népéből."
IV.Mózes 21,5-6.
"Se a Krisztust ne kísértsük, amint közülök kísértették némelyek, és elveszének a kígyók miatt."
I.Kor. 10,9
Biztos valami összeesküvés lehet ;-)
Módszertani kérdéshez érkeztünk:
Ha be tudsz mondani egy olyan igét mint Sámueltől "Jehovára", akkor már nem is kell foglalkozni azzal, amit felvetettek? Azt gondolom, hogy ha "a teljes írás Istentől ihletett", akkor nem lehet úgy kezelni, hogy 2tudok olyan igét, amely [látszólag!] engem támaszt alá" (ó mily sokan csinálják ezt...), hanem a szintézisét kell megkeresni annak, ami ellentmondásosnak látszik. Különben nagy veszélyben forogsz...
JElen esetben nem az volt akérdés, hoyg Jehova Isten-e, hanem hogy Krisztus az-e. A saját érdekedben kellene - elsősorban magadnak - megérteni, magyarázatot találni arra, amit kérdeztek, ahelyett, hogy "visszatromfolsz". Ezzel semmit sem bizonyítasz, legfeljebb annyit, hogy a Bilbia ellentmondásos (persze nem az), ill. hogy neked így is jó, te kiválogatod belőle, ami téged és a hitedet igazol. Csakhogy "az írás fel nem bontható2 - mondta egy nagyon Istennek tetsző, de szerinted mégsem az Lény, amikor itt járt.
Egyébként mi a baj a "helyetességgel", amit kérdeztem?
Ha bizonyos címet vagy megjelölést a Bibliában több helyen is meg lehet találni, nem szabad elhamarkodottan arra következtetni, hogy biztosan mindig ugyanarra a személyre vonatkozik. Különben ez a fajta érvelés ahhoz a megállapításhoz vezetne el minket, hogy Nabukodonozor Jézus Krisztus volt, mivel mindkettőjüket ’királyok királyának’ nevezi a Biblia (Dán 2:37; Jel 17:14); s hogy Jézus tanítványai tulajdonképpen Jézus Krisztus voltak, mivel a tanítványokról is, és Jézusról is ezt olvassuk: „a világ világossága” (Máté 5:14; Ján 8:12). Mindig figyelembe kell vennünk a szövegkörnyezetet, és a Biblia azon más helyeit is, ahol ugyanaz a kifejezés előfordul.
A Héber Iratok olyan részei, amelyek egyértelműen Jehovára vonatkoznak, az ihletett bibliaírók mégis Jézus Krisztusra alkalmazzák őket
Példák:
Miért idézi a János 1:23 az Ézsaiás 40:3 szavait, és miért alkalmazza arra, amikor Keresztelő János előkészítette az utat Jézus Krisztusnak, noha az Ézsaiás 40:3 egyértelműen kijelenti, hogy az utat Jehova számára készítik elő? Azért, mert Jézus az Atyját képviselte. Ő az Atyja nevében jött, és biztos volt benne, hogy az Atyja mindig vele van, mivel azt tette, ami az Atyjának tetszik (Ján 5:43; 8:29).
Miért vonatkoztatja a Zsoltárok 102:26–28 (102:25–27, ÚV) szavait a Héberek 1:10–12 a Fiúra, holott a zsoltáríró azt Istennek szánta? Mivel Isten a Fiú révén valósította meg a zsoltáríró által megfogalmazott teremtési munkát. (Lásd: Példabeszédek 8:22, 27–30; Kolosszé 1:15, 16.) Ne kerülje el a figyelmünket, hogy a Héberek 1:5b idéz a 2Sámuel 7:14-ből, és Isten Fiára alkalmazza. Bár ez az írásszöveg első ízben Salamon esetében teljesedett be, később pedig Jézus Krisztuson is, ez mégsem jelenti azt, hogy Salamon és Jézus azonosak. Jézus ’nagyobb Salamonnál’, s olyan munkát végez, amelyet Salamoné árnyékolt elő (Luk 11:31).
Még álnokság kötelékében is leledzel?
Mikor nevezte Dániel Nabukodonozort Királyok királyának és Urak Urának?
Mert ez Jézus Krisztus neve.
Azt elfogadod hogy Jézus Krisztus Isten Fia? Azt is elfogadod hogy a benne hívők is Isten fiainak neveztetnek? Akkor azt miért tagadod hogy Jézus Krisztus a fény, és a benne hívők is a világ világosságává válnak?
Látszik hogy nem sokat konyítassz a szellemi dolgokhoz. Te nem hiszel Jézus Krisztusban, inkább a felekezeted antikrisztusi tanait erősítgeted. Gondolkoztál már azon hogy kit is szolgálsz te tulajdonképpen? Mert Saul is káromlásra kényszerítette és üldözte az egyházat. Addig rugdallózott Krisztus ellen, amíg meg nem vakult az Ő dicsőségének fényétől. És azon gondolkoztál-e már, hogy miféle káromlásra kényszeríthette a Krisztusban hívőket? Biztos nem Jehovát kellett megtagadniuk, mert abban Saul is hitt. Ha jó neked a sötétség, akkor maradj is ott a bűneiddel együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!