Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Adventisták, valóban abban...

Adventisták, valóban abban hisztek, hogy Mihály arkangyal és Jézus Krisztus azonosak?

Figyelt kérdés
2011. jún. 23. 10:08
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯
 111/184 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy engem meg az érdekelne, hogy miért offolod a saját kérdésedet és térsz el a tárgytól, ahelyett, hogy itt és máshol is, ahonnan éppen idelinkeltél, értelmes választ adjál a Tanúk érveire?!

Látod engem meg ez érdekelne.

Ha nem meg, őszintén el kéne ismerni és legalább azt mondani, hogy "talán van benne valami". De ez nem korrekt vitakultúra, csak sárdobálás - mellesleg még annak gyenge.

2011. júl. 9. 11:55
 112/184 anonim ***** válasza:
82%

"A teremtmény már megvan születve, a születés pedig folyamatban lévő teremtés"

Ez csak a te okoskodásod. Isten a teremtményeket mint nem létezőket előszólítja, mint létezőket, akiket olyan tulajdonságokkal ruház fel, amivel akarja. Aki pedig születik, az már elötte is létezik abban, akitől születik, és örökli az atyja természetét. Mint ahogy Jézusnak is isteni természete, ereje, szentsége van. Különben igazságtalan lett volna Istentől hogy a bálványimádást harmad-negyed generációig büntesse.

" És hogy úgy mondjam Ábrahám által a tizedet szedő Lévi is tizedet fizetett, mert még atyja ágyékában volt, amikor az találkozott Melkicedekkel."

Zsidó 7,9-10.

Azok akik Istentől születnek, nem képesek bűnt cselekedni. A sátán mégis bűnbe esett, mert született hanem teremtmény. Ennek ellenére megkísértette Isten Fiát mindenben, de Ő nem tudott bűnt cselekedni, mert Isten FIA.

Azt mondod gyerekes példát hoztam fel a vihar lecsendesítésére. Péter feltámasztott halottat, de nem a saját erejéből vagy jámborságából, hanem Isten Fiában való hit által. A legnagyobb apostol sem csendesítette le a 14 napos vihart a tengeren parancsszóra. Miért nem? Mert mi tanítványok hatalmat kaptunk a démonok felett, de nem a gonosz angyalok felett. Velük tusakodásunk van. Felettük Isten Fiának van hatalma. De ha megnézed, a vihar ereje nem tudott ártani Pál apostolnak, mert Isten tökéletes akaratában volt.

2011. júl. 9. 13:41
 113/184 anonim ***** válasza:
0%

Hiába misztifikálod a "születés" kifejezést, a Biblia határozottan alkalmazza Jézuson kívül teremtményekre is.

(1János 3:9) "Mindaz, aki az Istentől született, nem tart ki a bűnben, mert az ilyenben megmarad az Ő szaporítómagja, és nem gyakorolhat bűnt, mert az Istentől született."

„Szeretteim, továbbra is szeressük egymást, mert a szeretet az Istentől van, és mindaz, aki szeret, az Istentől született, és megszerzi az Isten ismeretét. Aki nem szeret, nem ismerte meg az Istent, mert az Isten szeretet” (1János 4:7, 8).

"Azok akik Istentől születnek, nem képesek bűnt cselekedni. A sátán mégis bűnbe esett, mert született hanem teremtmény."

Ostobaság! A fenti példák is tökéletlen és szabad akarattal rendelkező lényekről szolnak, akik MEGTEHETNÉK, ha akarnák - ugyanúgy, ahogy Jézus is megtehette volna a földön, ha akarta volna -, hogy bűnt kövessenek el. A Bibliát és a szabad akaratot tagadod éppen, nem zavar?!

Az önként vállalt áldozatnak vajon mi értelme lett volna egy eleve elbukhatatlan személytől? Miről beszélsz?

De meghalni azt tudott, csak éppen nem vétkezhetett, mi?

Egyenértékűnek kellett lennie Ádámmal! Érted?

2011. júl. 9. 14:35
 114/184 anonim ***** válasza:
82%

"Mindaz aki Istentől született nem cselekdhetik bűnt."

Szóval ez szerinted midenkire vonatkozik? Látszik hogy nem érted miről van szó. Azt se tudod mi az az újraszületés igaz? Mert még csak testtől születtél meg eddig. Krisztus pedig mindenben megkísértetett, kivéve a bűnt. Azokban akik újjászülettek Szellemtől, van egy romolhatatlan mag, ami nem cselekedhetik bűnt. Ez új benső ember, ami neked nincs. És amíg ellenállsz az igazságnak nem is lesz.

2011. júl. 9. 16:16
 115/184 anonim ***** válasza:
0%
De ez NEM ROBOTTÁ TESZ!
2011. júl. 9. 18:20
 116/184 Száselvtárs ***** válasza:
100%

1.

Megállapítom, hogy Jehova Tanúi szerint tehát mindenki rosszul érti, értelmezi, félreérti Jézus szavait, még a korabeli írástudók, stb. is, és csak JT értik jól...

(A gonosz fordítási csalásokról és egyéb összeesküvésekről már nem is beszélek).

Érdekes egyébként, hogy az akkori hallgatóságnak is azt jelentette, amit Jézus mondott (ti. hogy istenné teszi magát, ha fiúként hivatkozik magára az Atyához képest), amit nekünk. Merthogy ez az értelme. :-) (Ha nekem gyerekem van, az is azonos jogállású velem, és szeretném, ha ugyanazt a tiszteletet kapná - igaz, én nem vagyok JT)

Érdekes az is, hogy Jézus Krisztust ráadásul ezen az alapon feszítették keresztre, ti. annyira úgy értették, hogy ha az Atya Fiává teszi magát, azzal istenné is, hogy káromlásnak tekintették (akár csak a tanúk... hmmm - érdekes).

Ő pedig nem mondta, hogy tévednek, rosszul értik a dolgot, mert nem azt akarta ezzel mondani, hanem és inkább valami másért feszítsék keresztre...

Tehát a korabeli zsidó vezetők klásszikus monoteizmusa juttatta Krisztust a keresztre. Ha Jehova tanúi akkor élnek, nyilván ők is megszavazták volna. Az akkori zsidó főtanács annyival volt egyenesebb és ezzel náluk, hogy vállalta az álláspontját, nem "maszatolt" mint a tanúk. Igaz, ők intelligensek és rosszindulatúak voltak. A tanúk vélhetően egyik sem.

2.

"Hiába misztifikálod a "születés" kifejezést, a Biblia határozottan alkalmazza Jézuson kívül teremtményekre is.

(1János 3:9) "Mindaz, aki az Istentől született, nem tart ki a bűnben, mert az ilyenben megmarad az Ő szaporítómagja, és nem gyakorolhat bűnt, mert az Istentől született.""

Nem ő misztifikálja, hanem te torzítod! Pedig még az én szellemi képességeimmel is :-) feltűnik, hogy itt az újjászületésről beszél az ige és nem a születésről - te Nagy Bibliakutató! :-)

3.

Hogy kinek hogy van élete és hogy nincs, az éppen a szövegösszefüggésből derül ki:

Jézus Krisztusnak úgy van, mint az Atyának, nekünk meg csak akkor, ha napi szinten táplálkozunk Vele, Belőle - azaz nem "önmagunkban". :-)

4.

"Jehova Tanúi alaposan és logikusan érvelnek az ellenkezők szájalása helyett, ezt vissza lehet ellenőrizni!"

:-) Ja. Ismered az igét, hogy "és igazoltaték a bölcsesség az ő fiaitól"? (Mt.11,19) - Na, itten ez forog fenn :-)

Nektek tetszik az érvelésetek, kívülről nézve viszont szánalmas, és mindenki előtt nyilvánvalóak a tévedéseitek, aki még nem kapta be ezt a horgot és nem tudtátok immunizálni a Bibliával szemben, még ha kezdő is.

5.

Egyszer, vagy 20 éve kezembe került egy kiadvány a szentháromságról az őrtoronytól. Elolvastam. Közben folyton eszembe jutottak azok az igék, amelyek helyre tették volna a gondolatmenetet. Aztán a végén megtaláltam mindet összegyűjtve és sorban, egymás után "kitekerték a nyakukat", pontosan úgy, ahogy itt a kedves JT-levelezőpartnerünk teszi.

Ezért reménytelen dolog a párbeszéd:

Ezek nem gondolkodnak el semmin, fújják a magukét, mert előre, központilag "immunizálták" őket a Bibliával szemben.

Mi az szerintetek, amivel eddig szóbaállt, vagy elgondolkozott? Akkor meg...?

Azért is kérdezem, mert Jézus óvott a farizeusok kovászától. Nem biztos, hogy van értelme, célravezető, egyáltalán helyes ilyen gondolatmenettel érintkeznünk, mint ővé, övék. Nem biztos, hogy Krisztus dicsőségét szolgálja ez a párbeszéd jelen formájában. Tudom, az én dolgom kilépni, de gondoltam, megosztom veletek a dilemmámat, ártani nem árt...

2011. júl. 9. 18:21
 117/184 anonim ***** válasza:
100%

Igazad van énis kiszállok ebből mert nehéz az írásokról úgy érvelni, hogy a fogadó félnek mindig van egy ellenkező fordítása :-)

Azzal zárom az érveim kedves tanú barátom, hogy én utánanéztem, és az összes fordítás úgy adja vissza, hogy az Atyának EGYSZÜLÖTTJE VAN.

" Mert úgy szerette Isten a világot, hogy az Ő EGYSZÜLÖTT FIÁT adta, hogy senki aki hisz benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen."

Mi a Fiúban hívők Krisztusban születünk újra Isten Szellemétől, és az Ő Igéjéből. Ennyi.

2011. júl. 9. 20:05
 118/184 anonim ***** válasza:
0%

""Mindaz aki Istentől született nem cselekdhetik bűnt."

Szóval ez szerinted midenkire vonatkozik?"

Tisztában vagyok vele, hogy mit jelent szellemtől születni és nem is az a kérdés, hogy "mindenkire" vonatkozik-e?! Arról van szó, hogy a "születni" ige, akár valóságosan - fizikailag -, akár szellemtől született formában használjuk, kezdettel bíró eseményt jelöl! A szent szellemről miért nem írja sehol sem a Biblia, hogy "született"? A háromság mítosza egyenlőség jelet tesz minden fontos jellemzőjükben Jézus és a szent szellem közé, akkor miért olyan értelemszerű az, ahogy Jézusról, mint "születettről" szól és miért nem lenne "született" a szem szellem is?

Egyszerű és józan oka van: Jézus teremtett lény, az első és a legkedvesebb, de kezdettel bíró teremtett lény. A szent szellem pedig Jehova által irányított aktív és tevékeny energia, melyet a Bibliában kisebb részben, élénk és kifejező szóképpel írnak le, vagyis megszemélyesítik, mintha maga Jehova tenné azt, amit. Valójában éppen Ő teszi!

Nem kellene az elfogult és következetlen gondolatok mögé bújni, hiszen a Biblia értelemszerű, nem misztikus és érthetetlen.

2011. júl. 10. 08:49
 119/184 anonim ***** válasza:
0%

"Érdekes egyébként, hogy az akkori hallgatóságnak is azt jelentette, amit Jézus mondott (ti. hogy istenné teszi magát,"

Nem, itt sem vagy pontos és világos - minek az neked, ugye?

Istennel "egyenlővé" teszi magát - ez volt a vád.

És erre a vádra - akárhogy kapálózol - sehol sem reagált Jézus helyeslően!!! Pont az a tendencia, amit példának írtam. Erről sem beszélsz konkrétan, csak hajtod a magadét.

"Ha nekem gyerekem van, az is azonos jogállású velem, és szeretném, ha ugyanazt a tiszteletet kapná"

Nem igaz! Jehova Isten sehol sem, sohasem akarta, hogy Jézust kelljen imádni, a Szentírásban ezzel kapcsolatban határozott és félreérthetetlen versek íródtak a Bibliaírók tollából: Jézus, mint közvetítő által EGYEDÜL Istent imádjuk.

Az ötös pontban fényezheted magad, de bizony csak szájhős vagy! Semmivel sem tudod bizonyítani - kerülöd a kérdést, mint macska a forró kását.

Adok neked egy kis házi feladatot ezzel kapcsolatban (háromság):

(Máté 24:36) Azt a napot és azt az órát senki nem tudja, sem az egek angyalai, sem a Fiú, csak az Atya.

Ha igaz a háromság, mi baj van ezzel a megállapítással?

2011. júl. 10. 09:06
 120/184 anonim ***** válasza:
100%

Neked mi a bajod ezzel a megállapítással?

Mert nekem semmi. Megint olyasmin lovagolsz amit nem értessz. Isten az embert férfinak és asszonynak teremtette, és őket nevezte Ádámnak, azaz embernek.

"Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nővé teremtette őket."

I.Mózes 1,27.

Elképzelhető hogy Ádám tudott valamiről, amit nem hozott Éva tudtára? El. Ennyi. Szia! Többet nem válaszolok mert mint a háziállatok mindent kihánysz és összetúrsz, az ilyeneknek meg nem kell odadobni a szent dolgokat.

2011. júl. 10. 11:14
❮❮ ... 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!