Adventisták, valóban abban hisztek, hogy Mihály arkangyal és Jézus Krisztus azonosak?
A bűnök megbocsátása:
"Ezt a hatalmát soha nem adta át embernek"
Pedig le van írva ha tetszik, ha nem! Jehováról állítod, hogy nem képes, akár emberekre is átruházni hatalmat, ha akar? Már a halottak feltámasztása sem semmi.
"A lélek halhatatlanságát én sem hiszem, ettől független tény ua. hogy Illés nem halt meg (erre van esetleg JT alternatív magyarázat?) - miért ne lehetett volna ott valóságosan, illetve hogyan máshogy ha nem valóságosan?"
Nagyon örülök neked, hogy ebben is egyetértünk! (Lélekhalh.)
Jézus és a Biblia teljesen világossá teszi, hogy Jézus előtt senki nem támadt fel. Jézus viszont maga mondta, hogy az, amit láttak, látomás volt.
(Máté 17:9) "És amint jöttek lefelé a hegyről, Jézus megparancsolta nekik: „Senkinek se mondjátok el a látomást, míg fel nem támad az Emberfia a halottak közül.”"
"vagy ahogy te idézed "igazán isteni természetű volt" (de ettől persze nem volt Isten, csak amolyan anygal-féle, ugye?) és ehhez képest kész volt mindent feladni, megüresíteni magát a kiváltságaitól és emberré lenni,"
Itt valójában arról van szó, hogy Jézus, aki elsőszülöttként sokkal inkább Istenhez hasonló bárkinél, alázatosan sohasem foglakozott azzal a gondolattal, hogy egyenlővé tegye magát vele.
Ha jogosnak érezte volna magát az Istennel való egyenlőségre, hogyan is lehetne nekünk Őt utánozni?
"Ti keresztény felekezetnek tartjátok magatokat egyáltalán?"
Szerinted mit jelent a "Krisztus-követő" kifejezés?
Hinni egy, a negyedik században megfogalmazódott pogány mítoszban, vagy Jézus alapelvei szerint élni.
"Jézus sokkal inkább Istenhez hasonló bárkinél" ?
Akkor kiváncsi vagyok rá, hogy ezt hogyan értelmezitek? Vagy hogyan fordítottátok félre:
" És ez az az üzenet, amelyet tőle hallottunk és hirdetünk néktek, hogy az Isten világosság és nincsen ő benne semmi sötétség."
I. János 1,5.
"Született egy ember, akit Isten küldött, Jánosnak hívták. Ő tanuskodni jött, hogy tanúságot tegyen a világosságról, azért hogy mindenki elkezdjen hinni általa. Nem ő volt a világosság, hanem azért jött, hogy tanúságot tegyen a világosságról."
János 1,6-8.
"Az ítélet pedig az, hogy a világosság behatolt a világba, de az emberek jobban szerették a sötétséget, mint a világosságot, mert a tetteik gonoszak voltak."
János 3,19.
" Én vagyok a világ világossága, aki engem követ, semmiképpen sem jár a sötétségben, hanem övé lesz az élet világossága."
János 8,12.
" Mig e világon Vagyok, e világ világossága Vagyok."
János 9,5.
"Én, a fény, azért jöttem a világba, hogy senki, aki hisz bennem, ne maradjon a sötétségben."
János 12,46.
világ világossága
Bár Jehova a felvilágosítás Forrása, Krisztus pedig a fő Visszatükrözője ennek a világosságnak, Jézus követőinek is vissza kell tükrözniük azt. Jézus ezt mondta róluk: „Ti vagytok a világ világossága . . . Úgy fényljék a ti világosságtok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket, és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat” (Máté 5:14, 16).
Tehát akkor a "világ világossága" kiket is azonosít?
Ja, és Jézus Kiről beszélt egészen világosan, Akit dicsőítenie kell a tanítványainak? Jövő időben és ugye nem magáról beszélt. Még csak nem is úgy, mintha Ő is része lenne annak az ATYÁNAK, hanem úgy, mint akinek ugyanúgy Istene és Atyja, mint azoknak, akikhez szólt!
Tényleg el kéne olvasni az egész Bibliát és tüzetesen megvizsgálni az ilyen szép és érthető szövegeket, sok ilyen van.
És érdemes a lehető legtöbb fordítás szerint górcső alá venni a Bibliát, hogy ne csak a saját szemüvegén keresztül lásson az ember, mert ha az véletlenül is helyenként torz, akkor az kiderül ezen összehasonlításokból.
Jehova Tanúi ezt teszik és ezt ajánlják.
Most gondolj bele: Jézus ezen mondatából mit értettek a tanítványok? Az imádat tárgyával, az állítólagos háromság viszonyaival kapcsolatban ennyire megvezette volna őket?
Te mit értesz most és mit értettél volna?
(Máté 5:14-16) Ti vagytok a világ világossága. Nem lehet elrejteni a hegyen fekvő várost. Az emberek, ha lámpát gyújtanak, nem a véka alá helyezik, hanem a lámpatartóra, és fénylik mindazoknak, akik a házban vannak. Hasonlóképpen engedjétek fényleni világosságotokat az emberek előtt, hogy lássák jó cselekedeteiteket, és dicsőséget adjanak égi Atyátoknak.
" Ti vagytok a világ számára a fény."
" Az igazi fény, amely minden embert megvilágít, megérkezett már a világba. A világban volt, és a világ általa jött létre, mégsem ismerte meg a világ."
Hogy pontosak legyünk, itt fényről van szó, és nem világosságról. A fény, az az ok, a világosság pedig az okozat. Mi Krisztusban hívők a világ számára fény vagyunk, de nem mi vagyunk a Fény.
" Az Isten világosság, és nincsen Őbenne semmi sötétség."
Már harmadszor írom neked, hogy a Fény: a Krisztus, az Atyát dicsőíti.
Mi van megállt a tudomány?
Ezt mondod te Krisztusról:
" Jehova a felvilágosítás Forrása, Krisztus pedig a fő Visszatükrözője ennek a világosságnak..."
Ezt nem mondanám valami hú de pontos értelmezésnek. Ugyanis:
" ezekben az utolsó napokban hozzánk szólt Fia által, akit a mindenség örökösévé tett, aki által a világkorszakokat is megalkotta, aki az Ő (mármint az Atya) dicsőségének kisugárzásaként (ragyogásaként,fényléseként, szó szerint:kifénylésként, [Belőle] ki[áradó] fénysugárgént) és lényegének (hüposztaszisz:betű szerint alatta álló-t, azaz fenntartót jelent) látható képmásaként (kharaktér: lenyomataként, másolataként) fenntart mindent erejének szavával, s aki miután lehetővé tette a bűnökből való megtisztulást, helyet foglalt a fenséges jobbján a magasságban..."
Zsidó 1,2-3.
Na erre találj ki valami magyarázatot.
Krisztus az Atya dicsőségéből kiáradó Fény, emellett az Atya "létben tartójának"a "másolata" (Isten önmagát tartja a létben), aki az ereje szavával fenntartja a mindenséget, és nem egy visszatükröződése csupán az Atya dicsőségének. Ha a természetből veszünk példát a megértéséhez, akkor tegyük fel hogy az Atya a nap, a Fiú pedig a belőle kiáradó fénysugár, ami meghozza a Földre az életet.
Nem ertem:
1. !Jézus NEM "HELYETTES" áldozat, hiszen a halhatatlan Mindenható Isten nem tud meghalni!!
Mi koze a keyyonek egymashoz? Tudom, hogy tagadod ay istenseget, de akkor meg sem halt, vagy mi van? Vagy a halalanak semmi koze a buneinkhez?
2. Mi dolga Illesnek a feltamadassal, ha egyszer nem halt meg?
3. !Jehováról állítod, hogy nem képes, akár emberekre is átruházni hatalmat, ha akar?!
Ki allitott ilyet? A kerdes nem az volt, hogy mire kepes, hanem, hogy mit tett.
Ugye ezt direkt csinalod?
(Héberek 1:2-3) "ezeknek a napoknak a végén egy Fiú által szólt hozzánk, akit kinevezett mindenek örökösévé, s aki által a világrendszereket is alkotta. 3 Ő az Isten dicsőségének visszatükröződése és magának a lényének pontos mása, s mindeneket fenntart az ő hatalmának szavával; miután pedig megtisztulást szerzett bűneinkért, leült a Fenség jobbjára a magasságokban."
A Zsidókhoz írt levél azzal kezdődik, hogy a Krisztus felsőbbrendű állására összpontosítja figyelmünket. Ő most megdicsőített szellem, „(Isten) lényének pontos képmása”. Ez egyáltalán nem vonja maga után azt az állítást, hogy az Atya és a Fiú egyazon istenséget alkot, mert a Zsidók 1:3 hozzáfűzi, hogy Jézus „helyet foglalt az isteni Fölség jobbján” (Katolikus fordítás), más szavakkal: „a magasságban a Felség jobbjára ült” (ÚV.) Az olyan írásszövegek, mint a Zsidók 2:10 és 5:5, 8, szintén azt mutatják, hogy Jehova felsőbbrendű a Fiúnál. Ámde Krisztus még így is „kiválóbb nevet (rangot vagy hírnevet) visel, mint az angyalok” (Zsidók 1:4).
A keresztények Krisztusra tekintenek mint Vezetőjükre. Míg Jézus a földön volt, tökéletesen visszatükrözte Atyja, Jehova Isten személyiségét (Zsidók 1:1–3). Ezért a keresztények, azáltal hogy Krisztust követik, Jehovát, az igazság, a nyíltság és a világosság Istenét utánozzák.
A negyedik vers érdekeset állít: "Így hát jobbá lett, mint az angyalok, aminthogy kitűnőbb nevet örökölt az övéknél."
Miért lett "jobb", mint az angyalok? Mert kitűnőbb nevet kapott. Vagyis elismertségben, hatalomban tesz a Biblia különbséget Jézus és az angyalok között.
Másrészt miért kellett volna ezt a tényt egyáltalán megemlítenie Pálnak, ha Jézus egyértelműen nem lett volna a teremtmények közül való???!
Nem az a te bajod, hogy amikor "helyettes"-ről beszélünk, te arra gondolsz, hogy az Atya helyettese és ezért görcsölsz, és nem érted, hogy a bűnös ember helyettese a halálban?
Egyébként feltűnt már, hogy Jézus Krisztus mint Atyáról beszélt Róla, és nem Jehováról? Mintha közelebb akarta volna hozni hozzánk. Nem úgy imádkozott, hogy "Jehiva", hanem "mi Atyánk". Stb.
Engem zavar, hogy mindig valami körülményes szövegű más fordítást használsz - miért nem jó neked a Károli? Miér tkell minden "átfordítani"? A zsidó levél eleje is teljesen jó úgy, ahogy van. Ha annyira hibás és pontatlan lenne,ahogy az a te írásaidból kitűnik, akkor az a kérdés vetődik fel, hogy hogyan hagyhatta Isten "kinyilatkoztatás nélkül" több száz éven át a magyar ajkú embereket, míg nem jöttek a ti fordításhelyesbítéseitek?
Ezen talán érdemes lenne elgondolkozni - nem? Úgy értem, hogy gondolkozni és nem egy őrtornyos, "fröccsöntött", szabvány választ adni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!