Hogyha Jehova Tanui-nak az a legfontosabb ismérve, hogy "szó szerint veszik a Bibliát" akkor honnan szedték azt, hogy Jézus valójában Mihály Arkangyal, aki egy időre lejött a Földre, emberi alakot öltve?
Tudomásom szerint, de nem bánnám ha egy viszonylag őszinte jehovatanúja alátámasztaná,,,,
-hogy nem önállóan olvassák, és főleg nem szó szerint értelmezik, hanem a vezetők magyarázzák el nekik mi mit jelent, hogyan értsék- tehát már egy szűrön keresztül jut el jozzájuk a torzított információ- amit pedig nem értenek -azt újból megkérdezik a vezetőiktől.
pl. ha te találkozol eggyel, és nehéz dilemma elé állítod, akkor nem fog neked igazat adni...nem nem :D
Azt fogja mondani, hogy térjetek erre vissza, mert megkérdezi a vezetőjétől- aki persze azt fogja neki tanácsolni, hogy te biztos közveszélyes szektás vagy-így ne tartson veled kapcsolatot, hanem keressen más jóval befolyásolhatóbb személyeket-akiket megnyerhetnek az ügyüknek :)
Nos, így kerülik ki a saját gondolkodás nélküli életet. Kényelmes nemde?
De jó, hogy nem jól tudjátok :-) De ha ez így jó nektek, hajrá! Nem veszik szó szerint a Bibliát.Beszélgettem már párral. Történetesen ott a helyszínen a saját Bibliámból mutatták meg a választ a kérdésemre. Nem rohantak a vezetőikhez.
Történetesen 13 fordításom van a Bibliából angol és magyar nyelven. Kértem tőlük Új világ fordítást is, s párhuzamosan olvasom más fordítással. Nem tudom miért kell bemagyarázni, hogy elferdítették... Olvass el egy Új világ fordítást, azután kritizálj.
Még abban sem tudnak megegyezni a Tanúk kritikusai, hogy "szó szerint", vagy nem szó szerint... Hát igen, beszélnek a nagy semmiről, de közben döntik a törvényt!
Nyugodj meg, kedves kérdező, a kérdésed valóban csak feltételezés, semmi több. És hogy mi van a bibliában? Nem valószínű, hogy tőled kérdezném meg.
Akik itt őszintén állnak hozzá a kérdéshez, azok legalább utalnak rá, hogy a kérdező feltételezése eleve nem igaz, a többi meg ebből következően pláne. Tehát akkor visszakérdeznék a kérdés kiírójára, mit is szeretne tudni?
Melyik Bibliát (fordítást) veszik szó szerint?
Illetve az első evangélium tudomásom szerint vagy 50 évvel Jézus után íródott, szóval nehéz lenne bármiféle Bibliával 100%os pontossággal visszaadni Jézust...
Én nem vagyok tanú, de:
Tudomásom szerint a Bibliaértelmezésük alapján állítják.
Nagyon egyszerű a dolog: Mihály arkangyal jelentése 'ki olyan mint az Isten, az angyalok fejedelme'. Szerintetek ki olyan, mint Isten, aki az angyalok vezetője?
Összesen öt helyen szerepel a Mihály név, és érdekes hogy majdnem mindig olyan szerepben, amit máshol egyértelműen Jézusnak tulajdonítanak. Érdekes, hogy az „arkangyal” kifejezés a Bibliában sehol sem fordul elő többes számban, ami arra utal, hogy csupán egyetlen arkangyal van. Jézus Krisztus parancsát a feltámadás megkezdésére az 1Tesszalonika 4:16 (Kár.) ’arkangyal szózatának’ nevezi, a Júdás 9 pedig elmondja, hogy az arkangyal Mihály. Vajon illő lenne Jézus parancsszavát egy kisebb tekintélyű személyével egybevetni(János 11:25)
? Ésszerű tehát, hogy Mihály arkangyal Jézus Krisztus.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!