Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Adventisták, valóban abban...

Adventisták, valóban abban hisztek, hogy Mihály arkangyal és Jézus Krisztus azonosak?

Figyelt kérdés
2011. jún. 23. 10:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/184 Száselvtárs ***** válasza:
79%

Üdv Mindenkinek!

Valaki kért, hogy szóljak hozzá, hát most megteszem :-):

„A problémát abban látom, hogy mindenki azt gondolja, hogy az "arkangyal" kifejezés azt jelenti, hogy egy angyalról van szó a köznapi értelmében. Nos nem. Az arkangyal azt jelenti, hogy az angyalok vezetője, vagy mondhatnánk úgy is a "seregek ura".”

Egyetértek. Ez ugyanaz a helyzet, mint Magyarországon: A hadsereg főparancsnoka a köztársasági elnök – nem katona, és mégis ő a főparancsnok.

Azon egyébként még egyikőtök sem gondolkozott el eddig, hogy miért csak egy angyalfejedelmet, Mihályt ismerünk név szerint? (A próféciában megjelenő Gábrieltől eltekintve...). És milyen érdekes a neve jelentése...

Engedjetek meg még pár reflexiót:

1.

Jehova Tanúja kérdezi: „Utal-e Jézus Atyján kívül másra is a Biblia, akit imádni kéne?”

Igen! :-) l. Jézus Krisztus válasza a Bibliában: „mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. A ki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, a ki elküldte őt.” (Ján. 5,23)

Ebből az is következik, hogy az összes többi hatásosan fetett kérdés is súlytalanná válik. Pontosabban az idézett Ján. 5,23 második felének hatálya alá esik: Meddő erőlködés azt bizonygatni, hogy Jézus Krisztus nem isteni személy, és nem illeti Istennek kijáró tisztelet. Aki ezen fáradozik, az – az ige szerint - az Atyát sem tiszteli. (Paradox, hogy mindeközben éppen azon erőlködik, hogy az Atyát ilyen módon megkülönböztesse, „kiemelje” – de az Atya ezt nem akarja, nincs tetszésére :-)

2.

„Másrészt az egész egyháztörténet azt vallja, hogy az Istenfiú nem jelent meg addig, amíg meg nem testesült, hanem különböző természetfeletti jelenések által adta akaratát a zsidó nép tudtára.”

Az egyháztörténet lehet, hogy azt vallja, de a Biblia nem :-) :

Ha elolvasod 1. Móz. 18. fejezetét, ott az Úr személyesen tett látogatást Ábrahámnál.

Vagy 2Móz. 23:20-22 szerint egy elég különös Angyalt küld el Isten Izrael előtt - olvassátok el. 1Kor. 14:4-ből tudjuk, hogy ki volt az: „a lelki kősziklából, a mely követi vala őket, e kőszikla pedig a Krisztus volt.”

Az angyal annyit jelent, hogy "küldött"...

3.

„Ezzel a kijelentéssel semmiképp sem lehet egyetérteni, ez Jézus Krisztus személyének leamortizálása, zsidó-keresztény kinyilatkoztatás szempontjából eretnekség. Az angyalokról tudjuk a Bibliából, hogy teremtett lények, Krisztus pedig nem teremtett lény, hanem az Atyától született.”

Csak ha az angyalfejedelmet feltétlenül angyalnak értelmezed. - l. fentebb...

4.

„Jézus Krisztus személyét tehát még Mihály arkangyallal sem lehet azonosítani, hiszen Mihály is csak egy teremtmény, Jézus Krisztus viszont Isten egyszülött fia.”

Honnan tudod, hogy teremtmény? Abból indulsz ki, hogy angyal? De hát épp ez a bizonyítandó – a logika „körbeér”... (?)

2011. jún. 28. 10:26
 32/184 anonim ***** válasza:
9%

(János 5:23) hogy mindenki tisztelje a Fiút, mint ahogy az Atyát is tisztelik. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát sem, aki küldte őt.

Akkor pontosítok a Biblia segítségével:

(Lukács 10:16) "Aki rátok figyel, rám is figyel. Aki pedig titeket semmibe vesz, engem is semmibe vesz. Ezenfelül, aki engem semmibe vesz, azt is semmibe veszi, aki engem elküldött.”"

Érted-é? Milyen összefüggéseket vélsz e versben felfedezni? A háromság mítosza szerint betöltött szerepéről prédikált itt Jézus, vagy sokkal egyszerűbb a magyarázat?

(Fil 2:10) "hogy a Jézus nevében minden térd meghajoljon: az égben levőké, a földön levőké és a föld alatt levőké, s minden nyelv nyíltan megvallja, hogy Jézus Krisztus Úr az Istennek, az Atyának dicsőségére."

Vagyis a további kérdéseim még mindig érvényben vannak!

2011. jún. 28. 12:01
 33/184 A kérdező kommentje:

Kedves Jehova Tanúja!

Nagyon jó a KRESZ tanfolyamos visszavágásod! Ha elolvasod az angol nyelvű idézetet (ha tudsz angolul), akkor Russell arról beszélt, hogy ha például 10 éven keresztül valaki az ő tanításán nő fel és UTÁNA 2 évig félreteszi ezeket és csak a Bibliát olvassa, akkor el fog távolodni a szervezetüktől! A KRESZ tanfolyamon néhány hét alatt megtanítanak a vezetés alapjaira és egy kis gyakorlás után már egyedül is fog menni... De Russell tanításai nem a Biblián alapulnak, mert a Biblia eltávolítja a hívőket tőle! Ezt a saját hamis prófétátok szavai alapján mondom!

Nem akarok veled Ige párbajt vívni, mert nincs értelme. Csűritek-csavarjátok Isten Igéjét a magatok vesztére.

Beszéljünk inkább a GYÜMÖLCSÖKRŐL - amiről nagyon szeretnéd elterelni a beszélgetést. Mi a helyzet a bűneiddel? Miért nem tudsz belőlük megszabadulni? Ugyanúgy romlott a szíved, mint mielőtt Jehova Tanúja lettél. A vallásod csupán külsőség. Megtisztítottad a tál külsejét, de belül ugyanúgy mocskos. Erre miért nem tudsz semmit mondani?

2011. jún. 28. 16:59
 34/184 anonim ***** válasza:
0%
Kedves kérdező, ugyan tárd már fel a te makulátlan egyházad vagy világnézeted nevét/álláspontját. Mert így könnyű ám vagdalózni a háttérből, a sötétség homályából...
2011. jún. 28. 19:03
 35/184 A kérdező kommentje:

Kedves Jehova Tanúja!

Tudtad, hogy Jézus egy makulátlan, szent, tiszta és feddhetetlen menyasszonyért fog visszajönni (Ef 5:25-27)? És akiben megvan az a reménység Ő iránta, hogy megfogja látni Őt, az mind megtisztítja önmagát, amiképpen Ő, Jézus is tiszta. Én ehhez az egyházhoz tartozom, és úgy hívják egyszerűen, hogy Krisztus Teste.

De erre még mindig nem mondtál semmit:

"Mi a helyzet a bűneiddel? Miért nem tudsz belőlük megszabadulni? Ugyanúgy romlott a szíved, mint mielőtt Jehova Tanúja lettél. A vallásod csupán külsőség. Megtisztítottad a tál külsejét, de belül ugyanúgy mocskos."

És ne mondd, hogy ez ítélkezés, Jézus ezeknél sokkal durvábbakat is mondott - szeretetből és irgalomból.

Tudod, én nem akarom megnyerni ezt a vitát, csak azt kívánom, hogy megtudd, hogy mit jelent KRISZTUSBAN SZABADNAK LENNI!

2011. jún. 28. 23:45
 36/184 anonim ***** válasza:
0%

Nos, milyen alapon mocskolsz te engem, mint Jehova Tanúját? Csak a kíváncsiság kedvéért!

Mert az tagadhatatlan, hogy nem hogy "nem akarod", hanem szemlátomást nem is tudod "megnyerni" ezt a vitát - ez nem zavar? Gondolom, hogy nem, hiszen "a Biblia igazsága nem lehet nálunk" alapon, te már immúnis vagy a Szentírás valóságára. Bármelyikünk bármit mutatna is neked igazolásként, neked nem lenne elég.

Te csak nyomod a fellengzős dumádat és elvagy a saját kicsi világodban, mint aki azt hiszi, hogy "Krisztusban szabad".

Hit és hiszékenység - sajnos a magukat kereszténynek vallók többsége az utóbbiban jeleskednek...

2011. jún. 29. 01:31
 37/184 Száselvtárs ***** válasza:
92%

Kedves Jehova tanúja!

Ján 5,23 nem szorul pontosításra :-)

Amit te pontosításnak nevezel, az nem más, csak a szokásos jehovatanújás csűrés-csavarás, hogy ne kelljen belátni, ami nyilvánvaló, de ti nem akarjátok, mert az őrtornyotok, amely helyettetek gondolkozik (?) mást mondott.

Tapasztalatból tudom, hogy nektek nem könnyű segíteni, mert csak hajtjátok a magatokét.

Olyanoktól tudom, akiknek sikerült kijutni a körötökből, hogy nekik sem az érvek segíŧettek, hanem egy íge: "Ahol az Úrnak lelke, ott szabadság" (ebbe a gondolkodás szabadsága is beleértendő).

Én is ezzel próbálok most neked segíŧeni, mással nem lehet, nem tudok.

Ha ez nem segíŧ, akkor további jó csűrést csavarást kívánok, de több időt erre nem szánok (ha úgy tetszik, "levereem a port a lábamról", ahogy ti szoktátok :-)

A többieknek is javaslom, hogy ne erőlködjenek, mert meddő időtöltés érveket gyűjteni ezzel a "zárt rendszerrel" szemben (értsd a közösséget és a gondolatvilágot egyaránt).

Üdv!

2011. jún. 29. 07:35
 38/184 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Száselvtárs!

A János 5:23 valóban egyértelmű annak, aki nem akarja tisztességtelen belehallással felhasználni az emberi okoskodásaihoz.

Csak annyit jelent, hogy úgy tiszteld a küldöttet, a király nevében jött megbízott végrehajtót, mint magát a királyt. Ha nem tiszteled Jézust, akkor ezzel nem tiszteled az Atyját sem, aki Megváltónak, a Messiási királyának nevezte ki Őt.

De csak az Atyát vagyis Jehovát szabad imádni, azt az Istent, akit Jézus is imádott! Pl: "A kitartást és vigasztalást nyújtó Isten pedig adja meg nektek, hogy legyen ugyanolyan a gondolkodásmódotok, mint amilyen Krisztus Jézusé volt, hogy egy akarattal, egy szájjal dicsőítsétek Jézus Krisztusnak, a mi Urunknak Istenét és Atyját." (Róma 15:5,6)

Mellesleg, világos és rokonértelmű Bibliaverssel érveltem, melyet magam kutattam ki. Egészen biztos lehetsz benne, hogy nem a Tanúk élnek zombiként az emberi uraik markában, hanem azok, akik mindennemű pontos Bibliai ismeret híján, mocskolják a Tanúkat, mivel több nem telik tőlük!!

De kérdeznék akkor még egyet: az 1Korinthus 8:5, 6-ban Pál mit is mondott?

"Mert még ha vannak is, akiket „isteneknek” neveznek akár az égben, akár a földön, mint ahogy van sok „isten” és sok „úr”, számunkra valójában e g y Isten van, az Atya, akiből van minden, és mi őérte; és e g y Úr van, Jézus Krisztus, aki által van minden, és mi őáltala."

Itt kit nevez Pál az "egyetlen Istennek"? Jézust vagy azt az Istent, akit Ő is imádott?!

Jó lenne elgondolkozni azon, hogy az "Isten" szó a Bibliában nem csak a Mindenhatóra vonatkozhat, de ebben az esetben nyilván egyedül Őrá. Ezek szerint viszont Ő NEM JÉZUS.

2011. jún. 29. 11:15
 39/184 A kérdező kommentje:

Kedves Jehova Tanúja!

Nem én mocskollak Téged. Péter apostol azt mondta, hogy mindig készek legyetek megfelelni mindenkinek aki számot kér tőletek a bennetek levő reménységről JÓ LELKIISMERETTEL...

Neked tiszta a lelkiismereted? Ha igen, akkor miért nem tudsz őszintén megfelelni a kérdésemre. Én azt állítottam, hogy azonkívül, hogy felvettél egy vallást, a romlott, bűnös természeteddel semmi se történt. A szíved ugyanolyan mint mielőtt JT lettél.

Arról se mondtál semmit, ami Charles Russell állításából kiderül. Egy 10 évig Őrtornyon felnövő JT hogyan távolodhat el a szervezettől 2 éven belül, ha félreteszi a kiadványaitokat és csak Isten Igéjét olvassa? Nem azt jelenti ez, hogy Charles Russell tanításai nem az Igén alapulnak?

Nekem a megtérésemkor Isten adott egy teljesen új életet. Felülről, Istentől újjá születtem. Nem sokkal később bemerítkeztem és vettem a Szent Szellemet a nyelveken szólás ajándékának bizonyítékával. A 3. gyermekünket Isten csodálatos módon meggyógyította. A terhesség alatt kiderült, hogy gond van a picivel. Az orvosunk azt mondta, hogy nem fejlődött rendesen az agyállománya, és az abortuszt javasolta. Mivel hívők vagyunk, erről szó se lehetett. Megkértük a gyülekezetünket és más testvéreinket is, hogy imádkozzanak a babánkért. Onnantól kezdve javult az állapota és egyre jobbak lettek az eredmények. Végül egy gyönyörű, makk egészséges gyermekünk született. Most másfél éves a pici, és tegnap voltunk újra az orvosunknál, mert úton van a következő baba. Vittük a kislányunkat is. Amikor meglátta, látszott az arcán a döbbenet - hogy itt van az a kisgyermek, akiről ő lemondott volna. Hatalmas Istenünk van - és mi Őbenne hiszünk.

Ő képes megváltoztatni az embert belülről is, képes arra, hogy valósággal megszabadítson és megtisztítson a bűnöktől. Én nem egy vallást hirdetek neked, hanem Krisztust. Nem külsőségeket, hanem a Mindenhatóval egy személyes, bensőséges kapcsolatra hívlak.

2011. jún. 29. 11:23
 40/184 anonim ***** válasza:
0%

Örülök a kislányodnak, hogy meggyógyult. Ennek azért még számtalan, általatok nem ismert oka is lehet szerintem.

Vagy szerinted NEM LEHET? Csak az lehet, amit te hiszel erről?!

Nem beszélve arról, hogy az orvosi diagnosztika sem tévedhetetlen. Ettől még a Biblia igazsága egy. A csodagyógyítások ideje (beleértve a halottak feltámasztásának az ideiglenes létezését is!) a Biblia szerint lejárt, vagyis az első sz.-ban betöltötte a célját.

Russell-t ne keverd a képbe, főleg hogy számtalan kérdésemre nem válaszoltál, csak a keverés-kavarás végett pedig átlátszó nagyon mindig más témával kötözködni.

Te ítélkezel felettem és egyházam felett, méghozzá úgy, hogy nem igazán tudod, hogy valójában mit vár el tőlünk ma Isten - a te lelkiismereted!

2011. jún. 29. 15:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!