Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Adventisták, valóban abban...

Adventisták, valóban abban hisztek, hogy Mihály arkangyal és Jézus Krisztus azonosak?

Figyelt kérdés
2011. jún. 23. 10:08
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/184 anonim ***** válasza:
0%

(Máté 24:36) Azt a napot és azt az órát senki nem tudja, sem az egek angyalai, sem a Fiú, csak az Atya.

Hogy kerül ide Ádám és Éva? Nem értem, hogy mit értettél félre.

A háromság teóriája szerint, mindhárom isteni személy "mindentudó" is egyben, akkor hogy van az, hogy Jézus ne tudjon valamit, és csak EGYEDÜL az Atya tudja?

2011. júl. 10. 11:36
 122/184 Száselvtárs ***** válasza:
100%

Na, szevasz!

Sok örömet a magadfajtákkal folytatott beszélgetésekben! Ők biztosan értékelik majd a tudományod! :-)

Nyugodtan hidd azt, hogy remekül érvelsz, neked van igazad, én pedig tudatlan vagyok és alulmaradtam Jehova Tanúinak csillogó érvrendszerével szemben. Tudom, neked ez fontos. Nekem meg mindegy - elég ha megmarad Krisztus, meg a Biblia :-)

Astala vista, baby! ;-)

2011. júl. 10. 18:46
 123/184 anonim ***** válasza:
0%

Szóval neked NEM FONTOS Isten igazsága? Számodra nem "szellemmel és igazsággal" kell Istent imádni?

Ott kezdődik, ha állítasz nagy bőszen valamit a bibliából, akkor illene azt józan és racionális érvekkel megtámogatni.

Hogy miért van szükség logikus észérvekre? Csak mert maga a Biblia sem a hiszékenységet támogatja, másrészről pedig akik egyéni, elvont, érthetetlen és misztikus fantáziát magyaráznak bele a Szentírásba és azokat követelik meg a híveiktől, azoknak nem a Biblia igazsága a fontos, hanem a saját igazságuk! Így lehet kialakítani a papi és laikus osztályt. Ez arra jó, hogy elkülönülhessenek egy ember által létrehozott vallás rendszerben azok, akik irányítják és manipulálják az egyszerű és tudatlan híveket!

Jehova Tanúit vádolják ezekkel, mégis ha jól utána nézünk az igazságnak, pont ők azok, akik nem tanítanak érthetetlen és természetellenes, valamint beteges emberi filozófiákat (három Isten egy személyben - ezt hívják az emberben skizofréniának, az Istenben meg az örök igazságnak, mi?), mert a Biblia sem teszi ezt. Vagyis nem ők manipulálják a híveket.

2011. júl. 10. 19:15
 124/184 Száselvtárs ***** válasza:
100%

Ez már régen nem a szentháromságról szól (ha valaki figyel), hanem a tisztességes bibliaolvasásról és értelmezésről.

Nekem fontos Isten igazsága - ezért nem manipulálom, és nem alacsonyítom Jehova Tanúi színvonalára - nem folytatom. Most is látszik, hogy nem tudsz leállni: nektek nem Isten a fontos, és nem is a másik ember megnyerése, szeretete, hanem beteges vitatkozók vagytok - mint az most is tisztán látszik...)

Annyira fontos nekem Isten igazsága, hogy az apostoli tanácsot követve nem vetem az igazgyöngyöket a disznók elé.

Velem nem vitatkozol tovább - astala vista :-)

2011. júl. 10. 21:11
 125/184 anonim ***** válasza:
0%

Részemről a kiírt kérdéssel kapcsolatban Jézus természete a kérdés és az Írásellenes háromság szerinti bálványimádó értelmezés leleplezése. Más szóval az igazság Jézusról és Istenről a fontos.

Aki nem tudja megvédeni ésszerűen a "benne lévő reménység okát", annak az "igazsága" gyenge lábakon áll. Persze azt is megértem, hogy valamilyen ürüggyel ki kell ugrani ebből a kínos eszmecseréből, hiszen nem tudsz megfelelni a fenti feltételnek.

De névtelenül igazán lehetnél őszinte! Megérné.

Én megtudom indokolni, hogy miért nem fogadom el a te vallásos álláspontodat, te nem tudod ezt igazolni, csak kitérsz az igazi válaszok elől.

2011. júl. 10. 21:49
 126/184 Száselvtárs ***** válasza:
100%

Megindokoltam haver - csak neked nem jut át :-) Arról már nem én tehetek, a hibát a saját készülékedben keresd...

Nem a háromságtan bibliaellenes, hanem te. Nekem pl. jó úgy, ahogy van, nem csináltam saját fordítást magamnak. :-)

Azt már tudom, hogy rettentő okosnak tartod magad - most azt mutasd meg, hogy le tusz-e állni, mert különben csak azt bizonyítod,hog yneke d avitatkozás a lényeg, és nem az istenfélelem (mindegy, hogy hány :-)

Na, sikerülni fog? Meglátjuk. Szoríŧok neked, hogy felül tudj emelkedni magadon...

Astala vista, Baby ;-)

2011. júl. 10. 22:11
 127/184 anonim ***** válasza:
0%

"(Máté 24:36) Azt a napot és azt az órát senki nem tudja, sem az egek angyalai, sem a Fiú, csak az Atya.

Hogy kerül ide Ádám és Éva? Nem értem, hogy mit értettél félre.

A háromság teóriája szerint, mindhárom isteni személy "mindentudó" is egyben, akkor hogy van az, hogy Jézus ne tudjon valamit, és csak EGYEDÜL az Atya tudja?"

Te erre azt írtad, hogy "megindokoltam haver..."

Tényleg? Ennyire vagy őszinte?

Az összes többi kérdésemmel ugyanez a helyzet.

Mellesleg nem vagyok okos, csak van igazi segítségem, aki nem csap be engem!

2011. júl. 11. 13:33
 128/184 A kérdező kommentje:

Kedves JT!

Nem hiszem, hogy sok értelme van tovább firtatni ezt a kérdést. Nem azért, mert nem tudjuk bebizonyítani az állításainkat, hanem azért, mert teljesen eltérő módon magyarázzuk Isten Igéjét. Mi abban hiszünk, hogy Jézus azonos természetű, mint az Atya. Amikor itt volt a Földön, akkor ebből az isteni természetéből üresítette meg magát és emberré lett. Rövid ideig - kb 33 évre - kisebbé tétetett az angyaloknál. De csak a pozíciója volt kisebb, a természete nem. Itt a Földön egyszerre volt Isten és egyszerre ember. Számos Ige beszél az emberi természetéről, hogy olyanná lett mint mi emberek (a bűn kivételével), szüksége volt arra, hogy egyen, igyon, volt, hogy elfáradt, stb..., és függött az Atyától, szüksége volt az imádságra, a vezetés átvételére, stb. Ez az emberi része és ti ezt hangsúlyozzátok. De ott van az isteni természete - és ez nektek olyannyira gondot okoz, hogy az összes ezzel kapcsolatos verset a Bibliában megváltoztattatok.

Jézus azt mondta, hogy Ő azokat cselekszi, amiket az Atya cselekszik. De vajon melyik angyal képes olyanokat cselekedni, amelyeket az Atya cselekszik? Csak a pozíciója kisebb az Atyáénál, a természete nem.

És igen, én is hiszek abban, hogy az Atya a Fiú és a Szent Szellem között vannak különbségek, még pozícióbeliek is, de az nem azt jelenti, hogy ne lennének egyek.

Jézus a Ján 14-ben a következőt mondta a tanítványainak:

"És én kérem az Atyát, és más Vígasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké. Az igazságnak ama Szellemét: akit a világ be nem fogadhat, mert nem látja őt és nem ismeri őt; de ti ismeritek őt, mert nálatok lakik, és bennetek marad. Nem hagylak titeket árvákul; eljövök ti hozzátok."

Azt mondja, hogy elküldi a SZENT SZELLEMET, majd pedig azt, hogy Ő ELMEGY és nem maradnak ÁRVÁK, és végül azt, hogy ELJÖVÖK TI HOZZÁTOK. Na akkor most ezt bogozd ki, hogy most ki kicsoda, ki is jön el valójában, és ki kinek az Atyja és miért nem maradnak árvák?!

Jézus azt mondta, hogy ha a földieket szól és nem értjük, mi módon fogjuk megérteni, ha majd a mennyeiekről szól. És most Isten lényéről beszélünk!

"Azt a napot és azt az órát senki nem tudja, sem az egek angyalai, sem a Fiú, csak az Atya [ÉS AZ ŐRTORONY TÁRSULAT]"

1914, majd 1918, majd 1925, majd 1941, végül 1975...

Az aki a te segítséged, úgy hívják, hogy: HAMIS PRÓFÉTA.

Egyébként nekem semmi bajom nincs az előző Igével - persze a zárójeles rész nélkül. Jézus emberként nem volt mindentudó - de ez csak nektek okoz problémát.

2011. júl. 11. 15:56
 129/184 anonim ***** válasza:
0%

Te is kitértél a válasz elől, kedves kérdező! Nem az a baj, hogy "eltérő módon" magyarázzuk a Bibliát, az a nagy hiba, hogy egyikünk NEM ŐSZINTÉN! Ez a nagy baj. Mert a különbözőségből lehetne egység, de ha valaki szándékosan nem őszinte, abból nem lesz.

"Mi abban hiszünk, hogy Jézus azonos természetű, mint az Atya."

Mi is! Hitted volna? De, mint szellemszemélyek, az angyalok is azonos természetűek, hiszen őket is "Istenhez hasonlók"-nak hívja a Biblia. Ilyen értelemben "egylényegűek", mint az emberek, de természetesen nem képezve háromságot!

"De ott van az isteni természete - és ez nektek olyannyira gondot okoz, hogy az összes ezzel kapcsolatos verset a Bibliában megváltoztattatok."

Ez sem igaz, mondhatnám: jó nagy TÉVEDÉS, hogy ne feltételezzek rosszindulatot neked. Mi, ahogy a fentiekből is kiderül, elismerjük Jézus isteni természetét, de nem hazudtoljuk meg a Szentírást és elismerjük, hogy az égben sem, majd a földön sem és újra az égben sem volt egyenlő az Atyjával, Jehovával.

Valójában nem az "isteni természetről" van itt szó, hanem azon hamisított és félrefordított versekről, melyek a teljes Bibliai szövegösszefüggést tagadva, mindenhatóvá teszik Jézust, magává az Atyjává egy mitikus háromságban.

"De vajon melyik angyal képes olyanokat cselekedni, amelyeket az Atya cselekszik?"

Hamis érv! Még emberek is képesek voltak olyanokat cselekedni..., csak Jehován múlott, hogy kit mivel bízott meg és mire tett képessé.

"És igen, én is hiszek abban, hogy az Atya a Fiú és a Szent Szellem között vannak különbségek, még pozícióbeliek is, de az nem azt jelenti, hogy ne lennének egyek"

Pozíció és hatalom és ismeretbeli különbségek is vannak!

Milyen módon is "egyek" a görög "hen" szócska szerint? Nem válaszoltatok erre a kérdésemre sem:

Jézus világossá tette-e, hogy milyen "egységre" gondolt???

Igen vagy nem?

Közvetlenül a halála előtti estén Jézus nyilvánvalóvá tette apostolai előtt, hogy hamarosan elhagyja őket. Ez felkavarta és elszomorította a tanítványokat (János 13:33, 36; 14:27–31). Jézus látta, hogy vigaszra van szükségük, ezért ezt ígérte: „kérem az Atyát, és más vígasztalót ád néktek, hogy veletek maradjon mindörökké” (János 14:16). Jézus itt Isten szent szellemére utalt. Isten szelleme — más dolgokkal együtt — vigasztalta az apostolokat a megpróbáltatásaik alatt, és megerősítette őket, hogy továbbra is Isten akaratát cselekedjék (Cselekedetek 4:31).

Az a te bajod, hogy a Biblia rengeteg egyértelmű leírása ellenére "személynek", sőt a "háromságistenség egyenlő hatalmú, tudású istenének" nevezed a szent szellemet.

De ha már így van, ugyan válaszold már meg a legutoljára feltett kérdésemet, mert szorosan idetartozik:

"(Máté 24:36) Azt a napot és azt az órát senki nem tudja, sem az egek angyalai, sem a Fiú, csak az Atya.

A háromság teóriája szerint, mindhárom isteni személy "mindentudó" is egyben, akkor hogy van az, hogy Jézus ne tudjon valamit, és csak EGYEDÜL az Atya tudja?"

Ne menekülj a válasz elől! Nézz szembe vele bátran, hiszen nem kell más hozzá, csak őszinteség.

Ugye tudsz róla, hogy helyenként a Biblia Jehova "karjának", "Isten ujjának" nevezi a Biblia a szent szellemet?

Az emberi szerzők ujjaikat használják az írásra. Azt, amit ujjaikkal létrehoznak, az írók szellemi termékének nevezik. Tudtad azt, hogy Istennek is van ujja? Igen, van, hiszen Jézus Isten szelleméről úgy beszélt, mint Isten ’ujjáról’. (Máté 12:22, 28)

Lukács a jobb megértés végett kiegészítésképpen idézi Jézus szavait, amit hasonló alkalommal mondott: „Ha viszont Isten ujja által űzöm ki a démonokat, az Isten királysága valóban elérkezett hozzátok” (Luk 11:20). Egy korábbi alkalomkor Egyiptom mágiát gyakorló papjai kénytelenek voltak elismerni, hogy az Egyiptomra jövő csapások Jehova felsőbbrendű hatalmának a megnyilvánulásai voltak. Így nyilatkoztak: „Ez Isten ujja!” (2Móz 8:18, 19).

A Biblia túlnyomórészt személytelen erőként beszél a szent szellemről. Jaj, mit írtam! A "Biblia beszél" - szörnyűség!

"Egyébként nekem semmi bajom nincs az előző Igével - persze a zárójeles rész nélkül. Jézus emberként nem volt mindentudó - de ez csak nektek okoz problémát."

És szent szellem miért nem tudta? Azt mi korlátozta??

2011. júl. 11. 17:30
 130/184 A kérdező kommentje:

Válaszoltam a kérdésedre. Jézus amikor itt volt a Földön ember és Isten is volt egyben. Ez alatt a pár évtized alatt nem volt mindentudó!

A Szent Szellem hogy ne tudná, de róla nincs szó ebben az Igében.

"Az Úrtól való szövétnek az embernek szelleme, aki megvizsgálja a szívnek minden rejtekét." Péld 20:27

"Mert kicsoda tudja az emberek közül az ember dolgait, hanemha az embernek szelleme, amely ő benne van? Azonképpen az Isten dolgait sem ismeri senki, hanemha az Istennek Szelleme."

2011. júl. 11. 17:41
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!