Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lukács 23:43 -ban található...

Lukács 23:43 -ban található versét hogyan lehet érteni? "Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban. " vagy más fordítás szerint "Bizony mondom neked ma, velem leszel a Paradicsomban. "

Figyelt kérdés
2009. márc. 8. 10:27
 141/181 anonim ***** válasza:
100%

"Személyeskedni szerintem te kezdtél, nem én debileztem a másikat..."

Nem én kezdtem el személyeskedni,de mivel az eredeti kérdés helyett oldalakon át a katolikusok és más keresztények alpári rágalmazása,mocskolása folyt, ahelyett, hogy az eredeti kérdésre válaszoltak volna a "jehova tanúk",és tekintettel arra, hogy - nemcsak én,hanem mások is, hiába kérték,hogy katolikus (keresztény)ellenes támadások helyett, talán mégis csak a kérdésre kellene válaszolni,a sok mocskolódás és rágalom kiütötte nálam a biztositékot annál is inkább mert hiába tisztáztam én is más is a katolikus álláspontot"Nem szép dolog általánosítani és rögtön a katolikus egyházat támadni. Íme a ruandai főpásztoroktól pár gondolat:

"A ruandai főpásztorok elutasítják, hogy egyes emberek személyes tetteit egy egész etnikai, vagy vallási csoport számlájára írják. Nem tartják elfogadhatónak a bizottságnak a katolikus egyház egészére irányuló vádakat. A katolikus egyház ugyanis határozottan elítéli és súlyos bűnnek tartja a népirtást. Az az állítás, hogy a katolikus egyház takargatja a vérengzésért felelős papokat vagy híveket, nem felel meg a valóságnak. A katolikus egyház nem vállalhat magára olyan bűntettet, amelyet nem hajtott végre. Az egyház minden ember előtt ismert küldetése az, hogy kibékítse az embereket Istennel és elősegítse az emberek közötti testvériséget." a "jehova tanúk" nem akartak erről tudomást venni továbbra is offolnak és támadnak rágalmaznak mindenkit aki nem"jehova tanú".

"Ha úgy gondolod, a számszerűség az igazság fokmérője, elég érdekes elképzeléseid vannak róla."Ezt nem értem.

"Maga az Üdvözitő adott nekünk példát, hogyan kell misszionálni.Több helyen is olvasható az Evangéliumban, hogy bárhová ment tömegek követték, nem volt egy perc nyugta sem "Ő pedig szivesen fogadta őket és elbeszélgetett velük. Ha majd a"jehova tanúkat" is tömegek követik és nem engem zaklatnak a saját lakásomban pihenés közben, akkor mondhatják el, hogy a krisztusi tanokat terjesztik.Te azt nevezed negativ hozzállásnak, hogy nem fogadom el a ti antikrisztusi viselkedéseteket?Majd elfogadom ha majd utánatok is százezrével tódulnak az emberek, és ti is feltámasztjátok a halottakat,gyógyítjátok a leprásokat vakokat bénákat süketeket, úgy ahogyan az az Űdvözitő tette"

Esetleg erről van szó?Mert akkor nem értetted meg miért írtam azt amit írtam.Óriási különbség, hogy egy embert önként önszántukból követnek emberek 10-100 ezrei, vagy emberek egy csoportja egyszerüen nem akarja tudomásul venni a nem szót, mit ahogy a "jehova tanúk" teszik

"Épp annyira vagyok jehov-ás, mint te."Hát akkor, - "Akinek nem inge, ne vegye magára". Engem egyébként nem zavar senki hitbeli meggyözödése, legyen hivő, nem-hivő, keresztény muzulmán, buddhista, vagy amit épp hinni akar, én tisztelem embertársaimat és egyéni meggyözödésüket. De ne rágalmazzanak,ne hazudjanak(benne van a Tizparancsolatban is) és ők is tartsák tiszteletbe az én meggyözödésemet. Ne erőszakoljanak rám semmiféle ki tudja mi fán termett "Keresztény Görög Iratot" ,vagy a saját meggyözödésüket.Tanuljanak meg békésen együtt élni a máshitüekkel más vallású vagy akár nem hivő emberekkel.

Ennyi.Esetleg vissza lehetne térni az eredeti kérdésre és arra válaszolni, noha - szerintem- a helyes válasz már megiródott.(Én is idéztem, mert-szerintem- teológiailag tökéletes.);

"Ne felejtsétek el, hogy odaát az örökkévalóságban megszűnik az a fogalom, hogy idő ! Ott nincs ma, holnap, vagy holnapután! Még ma velem leszel = ezentúl, mától fogva állandóan, ezután már mindig velem leszel (velem, vagyis a paradicsomban !) Odaát nincs hely és idő a mi fogalmaink szerint! A három nap csak az itt élőknek három nap! Az örökkévalóság már egy másik dimenzió, amit mi nem értünk, amíg oda nem kerülünk"

2009. márc. 22. 22:48
 142/181 anonim ***** válasza:
82%

Nem értem... nekem az a tapasztalatom, hogy hamarabb kap "lángra" , azaz haragra egy pap, ha bibliai kérdést merek feltenni neki, s a válaszából rámutatok, hogy a Szentírás mást mond, mintha ezt egy Jehova Tanúnak teszem fel.

Míg a pappal talán -neki köszönhetően- két percig beszélgettünk, amit le is zárt hamar, addig Jehova Tanú kedvesen válaszoltak a kérdéseimre, s Biliát használva cáfolták, vagy támasztották alá állításaimat, kérdéseimre abból válaszoltak.

Miért bántja a katolikus papoknak a lelki világát az, ha merek ellent mondani, érdekes, a református papoknál ezt nem így tapasztaltam. Az a baj, hogy lenézik azokat az embereket, akik nem tanultak teológiát. Ezt volt lehetőségem olvasni föntebb pár kommenttel is olvasni.

Nem preferálok jobban egyetlen vallást sem, de a Tanúk viselkedése inkább krisztusi, mint másoké.

Szerintem meg a helyes fordítás: "Bizony mondom neked ma, velem leszel a paradicsomban." Nem egy fordítás így adja vissza, ellentétben Károli féle fordítással.

2009. márc. 23. 07:10
 143/181 anonim ***** válasza:
94%

Ez ismét egy csúnya általánosítás volt.

1. nem minden teológus pap, bárki elvégezheti a teológiát

2. nem minden pap küld el, ha őszintén érdekel valami és nem provokálni akarod (és épp ráér stb.)

2009. márc. 23. 14:30
 144/181 anonim ***** válasza:
70%

A 07:10-es illető nem általánosított, hanem a "tapasztalatát" írta le. Nem mondta sehol, hogy minden egyes pap, vagy teológus olyan.

De mindenesetre sokaknak vannak hasonló tapasztalatai.

Nekem is.

Amit viszont Jehova Tanúi állítottak ezen oldalakon, azokért Ők vállalják is a felelősséget. Ők messze kerülik a személyeskedést, amikor ilyen témában folytatnak vitát.

Meg lehet nézni bármelyik irodalmukat, sehol sem támadnak személyesen senkit az emberi gyengeségeiért, vallásáért, de az egyházak tanai már más kérdés. Az első századi keresztények sem rejtették el a véleményüket, sőt!

Az előző oldalak sem állítottak semmi olyant (a Tanúktól), amit nem lehetne megtalálni a legtöbb történész, nyelvész publikációjában, annál is inkább, mert általában az Ők megerősítésével írunk. Ami a katolikusokról (mint csoportról!!!) elhangzott itt, vagy más kérdésekkel kapcsolatban a Tanúktól, az persze lehet, hogy sért néhány érzékeny embert, de azt hiszem, sokkal dúrvább, ha valaki olyant állít, amit nem tud semmi hitelt érdemlővel igazolni, és ezzel esetleg pont a Tanúkat szeretnék lejáratni. SZÁMTALAN PÉLDA VAN RÁ.

Mégegyszer: Jehova Tanúi nem sértegetnek személyében senkit, legyen az bármilyen vallású, ezt visszautasítom!

Ezen oldalak is bizonyítják ezt.

Aki viszont nem követné az elejétől ezt a kérdést, annak segítségképpen elárulom, hogy azért más kissé a téma, mint ami ki van írva, mert arra már az elején is lett válaszolva a Biblia alapján korrekt módon, de mivel a lélekhalhatatlanság tana sok mindent befolyásol, többek közt ezt a kérdést is, így ezzel kezdtünk el foglalkozni, ennyi!

Viszont tényleg nem enymással, a vallások szidalmazásával kellene foglalkozni, de úgy látszik, az indulatok uralkodnak. Az én véleményem is az, hogy a teológus végzettséggel dicsekvő emberke minősíthetetlen megjegyzéseihez hasonlót sem találunk ezen oldalakon. A Tanúk nem így érveltek, akkor sem, amikor a katolikus egyházról volt szó. Nem beszélve arról, hogy számtalan vallástörténésztől lehet olvasni hasonlókat.

Miért is van akkor ezekre szükség? Kinek van erre szüksége? Kinek hiányzik ez?

Kinek az érdekeit szolgálja?!

Kíváncsi vagyok, hogy ki mit akar folytatni?

2009. márc. 23. 17:43
 145/181 anonim ***** válasza:
100%
Ebben meg nekem van más tapasztalatom. Nem is egyszer támadtak meg jehova tanúk ezen a fórumon személyeskedve. De így se mondom, hogy mind, vagy csak általában ilyenek, mint az fentebb olvasható, és ahogy kivettem, egy beszélgetésből vonta le ezt a konzekvenciát. Ráadásul senki nem beszélt papokról, teológiáról volt szó. De hagyjuk is, nem ez a téma. Értelmes, nyílt szívű vita legyen és ne sárdobálás.
2009. márc. 23. 18:08
 146/181 anonim ***** válasza:
100%

"Nem is egyszer támadtak meg jehova tanúk ezen a fórumon személyeskedve"

Engem is.

2009. márc. 23. 20:12
 147/181 anonim ***** válasza:
74%

Ezeknek a beszélgetésnek így nincs értelme! Kíváncsi lennék egy olyan 'támadásra', amit egy Tanú produkált. Nem a mi szokásunk. Csak a felesleges vádaskodások mennek most is.

Ez nem érvelés.

De a kérdéshez és a hozzá tartozó témához is szabad lenne ám mindenkinek érvekkel szolgálni. Valójában ez lenne a cél, vagy már kifogytatok az érvekből? Bár ezügyben már lassan nem lesz olyan vers a bibliában, ami ne lenne kitárgyalva.

2009. márc. 24. 08:10
 148/181 anonim ***** válasza:
96%

"Nem a mi szokásunk."

Nem szokás kérdése. Léteznek indulatok is.

"Csak a felesleges vádaskodások mennek most is. Ez nem érvelés."

Egyetértünk.

2009. márc. 24. 13:43
 149/181 anonim ***** válasza:
100%

"Bizony mondom neked ma, velem leszel a Paradicsomban. "

"Bizony mondom neked tegnap, velem leszel a Paradicsomban.

"Bizony mondom neked holnap, velem leszel a Paradicsomban.

Hogy miért vannak megsértődve Jehova Hamis Tanúi, azért, hogy az ilyen szándékos csúsztatások miatt hülyének nézik őket, fel nem foghatom.

"Csak a felesleges vádaskodások mennek most is.

Ez nem érvelés."

Én is egyetértek.

2009. márc. 24. 17:09
 150/181 anonim ***** válasza:
79%

"Hogy miért vannak megsértődve Jehova Hamis Tanúi, azért, hogy az ilyen szándékos csúsztatások miatt hülyének nézik őket, fel nem foghatom."

Légy oly kedves, ha már mindenképpen véleményt akarsz írni, akkor a részletes levezetéses Bibliai érvelést a kérdéssel kapcsolatban megtalálod az első oldalakon, tehát az ott leírtakhoz kellene cáfolattal szolgálni, amennyiben lehet cáfolni a Szenirásból.

2009. márc. 25. 08:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!