Öntudatban itt vagy anélkül a Paradicsomban lenne jobb élni?
Az élet nagyszerű öntudatban Jézussal!
Ilyen kérdést!!!!!!
hát ha te szeretnél itt élni felőlem hajrá. én inkább kihagyom:
(nem rossz ez a kérdés.. jó ez, gondolkodó ember tette fel... a rossz az, ha nem akar valaki gondolkodni)
A paradicsomi állapot valóban egy öntudatlan boldog állapot - egységben a Teremtővel. A kísértés -hogy "olyanok lesztek, mint az Isten, jónak rossznak tudói" - ami kimozdította ebből a Teremtményt.
De ahogy megszületünk - már ebbe a kimozdított állapotba születünk - tehát így nincs már választás, hogy "lenne jobb" élni.
A választás más: Hogy lenne jobb: ha hazatalálok a Teremtőhöz, vissza a "paradicsomi" boldogsághoz, a mennyei Atyáhz, vagy a kisértőt követem (az álnok kígyót) elhiszem, hogy segítségével "isten" lehetek.
Meg hozzátenném: ha megtagadom a Teremtettséget – a hozzá visszatérést, az iránta vágyakozást – az ördögi erőket szolgálom: látszólag itt istenség leszek – 70-80 évre, úgy képzelhetem, ez itt minden az enyém, birtoklom, tudom.
De Jézus Krisztus azt tanította: „Aki meg akarja tartani az életét, elveszti azt.”
Ez a halál pillanatában legkésőbb be is következik.
A visszatérés a Teremtőhöz, az Atyához – a halál tudatos túlélését jelenti.
Akkor lemondva az ördög (egyébként mindig nagyon készségesen kínált) ajánlatáról:
a 70 évet az örökkévalóságba emelhetem, az életet a létért feláldozva,Krisztus követésével,
és ez a paradicsomi állapot
Ez a nagy népmesék tanítása is: a halhatatlanságra vágyó királyfi
Persze, ez nem könnyű. Ez nagyon nehéz. Leröhögni könnyű, kocsmaszinten.
az öntudatról nem lemondani kell tehát a paradicsomi boldogsághoz: azt meg kell haladni, „tovább”
József Attila:
Én túllépek e mai kocsmán,
az értelemig és tovább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!