Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lukács 23:43 -ban található...

Lukács 23:43 -ban található versét hogyan lehet érteni? "Bizony mondom néked: Ma velem leszel a paradicsomban. " vagy más fordítás szerint "Bizony mondom neked ma, velem leszel a Paradicsomban. "

Figyelt kérdés
2009. márc. 8. 10:27
 131/181 anonim ***** válasza:
93%
"Azért itt megvédeném a jehova tanúkat is. Ne általánosítsunk egyik irányba se!"A "jehova tanúk" saját magukról állitanak ki szegénységi bizonyitványt agressziv erőszakos fellépésükkel. Maga az Üdvözitő adott nekünk példát, hogyan kell misszionálni.Több helyen is olvasható az Evangéliumban, hogy bárhová ment tömegek követték, nem volt egy perc nyugta sem "Ő pedig szivesen fogadta őket és elbeszélgetett velük. Ha majd a"jehova tanúkat" is tömegek követik és nem engem zaklatnak a saját lakásomban pihenés közben, akkor mondhatják el, hogy a krisztusi tanokat terjesztik.Addig azonban amig gyanútlan békésen pihenő embereket zaklatnak saját lakásukban antikrisztusi módon viselkednek.Ez pedig nem általánositás, mert olyan agresszivek- hogy a társasházban, ahol lakom már meg akarták őket verni.(félreértéseket elkerülendő, nem én)
2009. márc. 20. 20:12
 132/181 anonim ***** válasza:
79%

Kedves 20:12-es! Sajnos Te sem a valódi témához szólsz hozzá, pedig megtehetnéd.

De a tárgyi tudásod a Keresztény Görög Iratokból és az akkori történelemből is igen szegényesnek mutatkozik, legalábbis ebben a témában. Mondom ezt úgy, hogy ezzel nem kívánlak megsérteni!

Jézus csak egy volt, de hány tanítványa is volt, majd lett később és Ők milyen módszereket is követtek Jézus utasítására? És vajon hány ilyen, hozzád hasonló negatív reagálásban volt részük szerinted a szolgálatuk közben?!

Hányszor voltak életveszélyben, és hányan adták az életüket az első századokban a hitük miatt, csak azért, mert voltak a másik oldalon vallásilag, ideológiailag feltüzelt emberek, akik kellő fanatizmussal, támadtak a keresztényekre? Ezeknek utána kellene olvasni, mielőtt vagdalózunk egymás ellen.

Az előző válaszodra: nem pusztán a mi véleményünk, hanem történelmi tények, amikor arról van szó, hogy az egyházak jelentős számban a legtöbbször a nemzeti, nacionalista érdekeket támogatták, ami ahhoz vezetett, hogy (hit)testvérgyilkosok lettek! Ez nem Jehova Tanúi rágalma! És pont ezekért, nagyon furcsán hangzik az a vád tőletek, hogy mi egy erőszakos, agresszív csoport vagyunk! Mert azon túl, hogy merő általánosítás, közöttünk a legerőszakosabb sem öli meg embertársát, sem hittársát.

De megint hangsúlyozom, nem ez a téma, és aki ezekkel szeretne foglalkozni, főleg a fenti módon, máshol kellene tennie és csak azt bizonyítja, hogy járatlan ezen az úton. Persze ez nem baj, hiszen minden pótólható, csak legyen kicsi alázat egymás, és a Bibliai ismeret iránt.

Mégegyszer kérek mindenkit, teljesen másra várok választ, így nem hinném, hogy az alaptalan vádaskodással, egymás csoportjának becsmérlésével, előbbre jutnánk.

2009. márc. 20. 21:32
 133/181 anonim ***** válasza:
96%
fogok válaszolni, de jelenleg 38-39 fokos lázzal vacakolok már 2 napja :(
2009. márc. 20. 22:06
 134/181 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves 20:12-es! Sajnos Te sem a valódi témához szólsz hozzá, pedig megtehetnéd.

De a tárgyi tudásod a Keresztény Görög Iratokból és az akkori történelemből is igen szegényesnek mutatkozik, legalábbis ebben a témában. Mondom ezt úgy, hogy ezzel nem kívánlak megsérteni!

Az én tudásomat egyetemi tanárok "mérték le" jelessel Vizsgáztam a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán,magyarán teológus vagyok, nincs szükségem arra hogy büdöslábú szektavezérek- akik annyit értenek a teológiához mint tyúk az abc-hez engem oktassanak ki teológiából.

Jézus csak egy volt, de hány tanítványa is volt, majd lett később és Ők milyen módszereket is követtek Jézus utasítására?

Minden teológus tudja- a szektásokat nem számitom ide, mert teológiai tudásuk nulla, söt dupla OO.Jézus apostolai és tanitványai vértanúhalált haltak és boldogok voltak, hogy részesülhetnek az Üdvőzitő szenvedésében.A keresztényüldözés aq mai napig is tart, pl. Romero érseket az oltár előtt ölték meg,de hosszan lehetne sorolni a keresztények vértanúságát, Ruanda, Afganisztán, India Szaúd-Arábia stb...

És vajon hány ilyen, hozzád hasonló negatív reagálásban volt részük szerinted a szolgálatuk közben?

Most eltaláltad szarva közt a tőgyit.Ti vagytok azok akik embereket molesztáltok antikrisztusi módon az Üdvözitő so senkit nem molesztált ellenkezőleg öt követték emberetiz-százezrei, mert tanitotthalottakat támasztott fel a bénák eldobták mankjóikat a vakok láttak a süketek hallottak a leprások megtisztultak!

És vajon hány ilyen, hozzád hasonló negatív reagálásban

Te azt nevezed negativ hozzállásnak, hogy nem fogadom el a ti antikrisztusi viselkedésteket?Majd elfogadom ha majd utánatok is százezrével todulnak az amberek, és ti is feltámasztjátok a halottakat,gyógyitjátok a leprásokat vakokat bénákat süketeket, úgy ahogyan az az Üdvözitő tette. Az elsök között leszek megigérem.Jelenleg azonban csak imádkozom értetek, hogy jöjjön meg az eszetek,mert amig igy ilyen erőszakosan zaklatjátok az embereket antikrisztusi módon viselkedtek. De tudod mit. Ha csak egy icipici csodát tudtok tenni(II.János Pál Pápa Irországban megáldott egy csecsemőt akiről az orvosok már lemondtak,a csecsemő újra életre kelt,a 15 éves tolokocsis fiú a pápai áldás után felkelt a tolokocsiból, késöbb focizott.Szalagcimeken közölte a világ összes újságja"A Pápa 8 csodája"Itt Magyarországon is. Ha egy aprócska csodát tesztek, mert én tewológus létemre tudom amit te mint szektás nem tudsz nem is tudhatsz, hogy a csoda Isten Országának Erőmegnyilvánulása

Lassan mondom, hogy Lendvai Ildikó és te is megérts.Az Üdvőzitöt emberek ti-százezrei követték bárhová ment, többször is egyedül akart maradni nem mindig sikerült.

Ti pontosan a forditottját teszitek emberek után szaladtok zaklatjátok, zavarjátok a lakásukban a pihenésükben.Tudod ki8 az Antikrisztus? Aki mindent forditva csinál mint Krisztus. Látni akaro? Nézz a tükörbe és meglátod

2009. márc. 20. 22:20
 135/181 anonim ***** válasza:
96%
Elég gáz, ha ilyen teológusaink vannak :(
2009. márc. 20. 22:28
 136/181 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves 20:12-es! Sajnos Te sem a valódi témához szólsz"

"Ne felejtsétek el, hogy odaát az örökkévalóságban megszűnik az a fogalom, hogy idő ! Ott nincs ma, holnap, vagy holnapután! Még ma velem leszel = ezentúl, mától fogva állandóan, ezután már mindig velem leszel (velem, vagyis a paradicsomban !) Odaát nincs hely és idő a mi fogalmaink szerint! A három nap csak az itt élőknek három nap! Az örökkévalóság már egy másik dimenzió, amit mi nem értünk, amíg oda nem kerülünk"

Ez a tökéletes válasz,gondolom teológus irta.

Az idő és a tér teremtettség. Odaát már nem létezik sem idő sem tér.

Úgyhogy a válasz már elhangzott. Hazug jehovistát hamartább utolérik mint a sánta kutyát

Még sok ilyen teológust kivánok bármennyire "gáz" is ez a debileknek

2009. márc. 20. 23:09
 137/181 anonim ***** válasza:
84%

Kedves 22:06-os!

Gyógyulj meg minél gyorsabban. Ha ajánlhatok segítséget, akkor az a C-vitamin (a nagy adagú multivitamin készítményekről nem is beszélve).

Én a saját példámból tudom, hogy mennyit jelent, ha az ember rendszeresen fogyaszt C-vitamint, ha csak azt, akkor is. Én úgy nőttem fel és a 2000-es évekig az volt a jellemző rám, hogy ha a szomszéd városban valaki egyett tüsszentett, én olyan beteg lettem, hogy egy hétig biztosan levett a lábamról. Most, mióta szedek napi 1000 mg. C-vitamint, ez teljes mértékben átfordúlt. Ha néha el is kapok valamit, 1-2 nap enyhe orrfolyással, lábon vészelem át!

Óriási különbség. Pedig nem lettem fiatalabb, az immunrendszeremnek sem erősödni kellene a kor (40) előrehaladtával. Az életmódom sem változott, sőt faluról városba költöztem, ahol a kockázat sokkal nagyobb, hogy elkapjak valamit. De mégis működik!

Ha próbáltad már, akkor tudod, ha nem, akkor ajánlom.

2009. márc. 20. 23:20
 138/181 anonim ***** válasza:
96%

"kedves" 23:09! Lehet, hogy te vagy debil?

Legalább is aki, jó teológusnak tart valakit, aki kijelenti, hogy ha a Tanúkat ezrek fogják követni, akkor beáll közéjük,

az milyen teológus??

Nem beszélve a stílusáról.

2009. márc. 21. 11:36
 139/181 anonim ***** válasza:
96%

"kedves" 23:09! Lehet, hogy te vagy debil?"

Nem lehet.Az a debil aki másokat minősit, amikor pedig visszakapja(Amilyen a mosdó, olyan a törölköző, vagy amilyen az AdjonIsten épp olyan a FogadjIsten)elkezd személyeskedni vagdalkozni, és még ő van megsértődve.

"Legalább is aki, jó teológusnak tart valakit, aki kijelenti, hogy ha a Tanúkat ezrek fogják követni, akkor beáll közéjük,

az milyen teológus??" Jó teológus,mert hitelt ad a csodáknak. Lassan mondom, hogy Lendvai Ildikó és te is megértsd; A csoda Isten Országának Erőmegnyilvánulása, vagyis Jel, ha úgy tetszik.

Nem beszélve a stílusáról"

A stilust - ebben az esetben - stilszerüen - a "jehova tanúktól"(ahogy egy másik debil irta- kölcsönöztem.

Adjon Isten neked jó egézséget és több észt.(mert ami most van az kevés.

Mellesleg te sem a vitainditó témához szóltál hozzá, de úgy tünik a "jehova tanúknak" ezt is szabad.Szerintük.

2009. márc. 21. 22:31
 140/181 anonim ***** válasza:
96%

Személyeskedni szerintem te kezdtél, nem én debileztem a másikat...

Ha úgy gondolod, a számszerűség az igazság fokmérője, elég érdekes elképzeléseid vannak róla.

Épp annyira vagyok jehovás, mint te.

2009. márc. 22. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!