Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményed a pápa múlt...

Mi a véleményed a pápa múlt szombati kijelentéséről?

Figyelt kérdés

"Ha az ember az evolúció véletlen terméke lenne valahol a világűr peremén, akkor az életének nem lenne értelme"

Ha rendes érveket nem tudunk felhozni, akkor érzelmi alapon győzzük meg az embereket? Ha nem lenne teremtőatyaúristen, akkor senki nem vigyázna rád onnan fentről, sőt, az égész életed "értelmetlen" lenne? Ez komolyan elég érv a tudomány ellen emberek millióinak? Tényleg itt tartunk? Egyáltalán, mi az a fene nagy "értelme" az életnek?

2011. ápr. 29. 22:06
 71/99 escrogar ***** válasza:

ó értem, szóval ami nem tetszik neked, azt lefikázod, ami tetszik, azt átértelmezed a sajátod szerint. amúgy mókásnak tartom, hogy egy 1900 éves fantasy-novella lehazugoz engem, és a kommentároddal te is.

Ézs 1:26: újra összeül a Sanhedrin.

Ézs 2:4: minden nép hozzá fordul tanácsért és békét hoz a földre mindenki közé

Ézs 2:17: mindenki őt fogja imádni.

hogy is volt az a 3:0? ;)

2011. máj. 6. 20:37
 72/99 anonim ***** válasza:
67%

A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 20:36

Honnan tudod, hogy ki mennyit tud, ja tudom, okos vagy.

Meteorológus barátom, nekem mi a franc közöm van a repülőkhöz? Ha csak ennyi lenne a dolgod, akkor országonként elég lenne 10 meteorológus. Engem az érdekel, hogy holnap milyen idő lesz, de ezt nem nagyon találjátok el, pedig azt hiszem én is fizetlek titeket. Nem vagyok megelégedve veletek, de ezzel nem nagyon tudok mit kezdeni. De azért örülök, hogy ilyen okos vagy, és te belenézel a mélybe, hogy a válaszoló mit is akar kihozni. Rögtön meglátod, mi? A sz@rt sem érdekli a repülő. Engem az érdekel, hogy az előrejelzésetek nulla, és marha drágán.

2011. máj. 6. 20:41
 73/99 anonim ***** válasza:
67%

escrogar

Sanhedrin? pfff, okos, csak azt nem értem, hogy te magyarázatokat adsz, mialatt az eredeti felvetésed szerint be nem teljesűlt próféciákat fikáztál, holott be kellett volna teljesűlnie, nem? Arra írtam, hogy mi miért nem, vagy hogyan teljesűlt be, erre jössz igemagyarázatokkal. Nem ez volt a problémád.

2011. máj. 6. 20:47
 74/99 anonim ***** válasza:
55%

Érdekes a "gondolkodásod"

"egy 1900 éves fantasy-novella" Ez Pál levele szerinted.

Aztán meg ugyan ebből a könyvből mégidősebb "fantasy-novella"-t "értelmezel, magyarázol". Az igened igen a nemed nem?

2011. máj. 6. 20:56
 75/99 escrogar ***** válasza:
73%

Légy szíves ne menjünk át ad hominemek köpködésébe, én mindeddig próbáltam tartózkodni tőle. Azért magyarázom meg a próféciákat, mert:

1. ha már te nem érted őket, és ezt gúnyolódással leplezed, én legalább elmagyarázom.

2. ha nem mész bele abba, hogy logikai vagy empirikus módon vitázzunk az egészről, akkor kénytelen vagyok átmenni a te térfeledre.

2011. máj. 6. 21:01
 76/99 anonim ***** válasza:
80%

Nem tudom minek ezt a témát így felfújni, mert egyáltalán nem a témához illő, csak azért említettem a szakmámat, hogy jelezzem, nem vagyok szakértő, csak elsőéves koromban tanultakat idéztem fel. Na mindegy, bár azt hiszem csak témaelterelésről van szó, mert az eredetihez nem tudtok újat mondani, azért válaszolok.

Mi közöm a repülőkhöz? Hát egyelőre semmi, még egyetemista vagyok, de ha esetleg munkába állok akkor talán küldök naponta tíz előrejelzést a reptérnek. Hogy miért kell ez? Nem is tudom, tán azért, hogy a gép ne repüljön bele valami nagy jégkristályokból álló felhőbe útközben, ami tönkreverné a hajtóművét (nem, a felhők között nem a menyország van, és nem is vattapamacsból épülnek fel, de ugye nem voltam illúzióromboló?). Mivel ezek az előrejelzések általában csak néhány órára szólnak, megbízhatóságuk közel 100% (ezt a tapasztalat mutatja, nem hasraütés). Csak ennyi lenne a munkánk? Nem, nemcsak ennyi. Ahhoz valóban elég lenne 10 ember (sőt tán egy se kéne a mai világban), hogy az adatokat elküldjük a repülőterekre, minisztériumoknak, különböző intézményeknek, nade ki elemzi ki az adatokat? Ki számolja ki az adatokból a jövendőbeli adatokat? Hidd el, szükség van annyira, ahányat képeznek (ami nem sok, évi 4-5 ember kap diplomát). Az meg, hogy milyen idő lesz holnap, valóban fontos dolog, de azért gondolj már bele, hogy te maximum megázol, a gép meg leesik 10000 méterről. És hogy miért változik minden este az előrejelzés? Hát azért, kedves barátom, mert minél közelebbi időpontra kell kiszámolni a dolgokat, annál pontosabb. Márpedig az első napra kb 80%-os valószínűséggel lehet előrejelzni, de ahogy a napok múlnak ez a szám exponenciálisan csökken. Ennyit erről, ha érdekel még a téma, akkor nézz utána, vagy tegyél fel kérdést a természettudományok témakörben, mert oda való, nem ide.

2011. máj. 6. 21:02
 77/99 anonim ***** válasza:
80%
Felhőkre visszatérve, (bár fentebb elvicceltem, de hozzászólásaitokból ítélve bármit el tudok képzelni) ugye nem fogjátok megkérdőjelezni, hogy miből áll a felhő, csak mert senki nem ugrott fel 7000 méter magasra megnézni?
2011. máj. 6. 21:05
 78/99 anonim ***** válasza:
75%

Bocsánatot kérek mindenkitől, kit megbántottam volna. Nem vagyok tökéletes, mindig belefutok ebbe a 'megmondom a frankót' hibába. A kérdéstől eltértünk, és arra már amúgy is megválaszoltam.

A "vitapartnereknek" üzenem, hogy én hiszek Istenben, az ő egyszülött fiában, Krisztusban, a teremtésben, a próféciákban, és várom Krisztus második eljövetelét. Ez semmilyen 'de akkor is úgy van' állítás, bizonyíték el nem tántoríthat. Nem változtatok azon hitemen, melyet a szentlélek kinyilatkoztatott nekem, sem felfedezés, sem bizonyíték, sem teória, sem vallások dogmái ellenére sem.

Az én hazug sötétségemben lévő igazságom Krisztus kinyilatkoztatása és nem a saját okfejtésem.

A kérdést megválaszoltam, és ettől eltértünk. Egy hithű ateista a szent szellem által térhet meg, és az én Istenhitem egy ateista által el nem térhet.

Kívánom nektek, hogy éljetek egészségben, lelkileg gazdagon, békességben, adasson meg minden szeretet, kegyelem az Úr Jézus Krisztus által nektek.

Sziasztok

2011. máj. 6. 21:30
 79/99 Tom Benko ***** válasza:
60%

Tegnap 22:27: Nem, az evolúció nem világnézet. Az evolúció egy tudományos elmélet, ami leír, magyaráz és előrejelez.

én lászló: Nem vagy te véletlenül wmiki rokona?

Nagy ebben a topikban a sötétség. :(

2011. máj. 6. 21:59
 80/99 anonim ***** válasza:
55%

Ha már így visszakanyarodtunk az eredeti kérdéshez amit már én is megválaszoltam, azt is mondhatnánk, hogy a kérdés egy költői kérdés is lehetne. Hiszen aki a teremtéstörténetben és Isten egyszülött fiában Krisztusban hisz /mint én is, bár nem vagyok katolikus, sem nem atrtozom egy ik gyülekezethez, felekezethez sem!/, az erre a kérdésre egyértelműen azt fogja vválaszolni, hogy ez így igaz! Aki nem hisz Krisztus másodikeljövetelében az természetesen azt fogja mondani, hogy a pápának ez a kijlentése egy baromság! akkor miért is ez a kérdés?

Akkor még annyit kérdeznék, hogy ennyire a véletlenek művei lennénk? Év milliókon keresztül ennyi véletlen??? Véletlenül születtünk meg erre a földre?

teljesen véletlenül egy tornádó egy szemét telep felett megy el, hány % esély van rá, hogy egy mig 29-es repülőt "összerak" a tornádó???

Kedves Tom Benko! Számomra 2 világnézet van! Vagy Isten teremtette a világot 6 nap alatt, vagy nem! Mivel az evolúció az a teremtéstörténettel áll szemben, vagy így nézed a világot, vagy a másik szemszögből: Most a sok "szélsőséges" dolgot hagyjuk, maradjunk enneél a kettőnél!

"A ki velem nincs, ellenem van; és a ki velem nem takar, tékozol."Luk.11.23.

Még valami! Ha ennyire a sötétségben élsz, keresd a világ világosságát, hátha megvilágosítja az elmédet!

"Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá, hanem hogy a gyertyatartóba tegyék és fényljék mindazoknak, a kik a házban vannak." Máté5.15.

2011. máj. 6. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!