Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményed a pápa múlt...

Mi a véleményed a pápa múlt szombati kijelentéséről?

Figyelt kérdés

"Ha az ember az evolúció véletlen terméke lenne valahol a világűr peremén, akkor az életének nem lenne értelme"

Ha rendes érveket nem tudunk felhozni, akkor érzelmi alapon győzzük meg az embereket? Ha nem lenne teremtőatyaúristen, akkor senki nem vigyázna rád onnan fentről, sőt, az égész életed "értelmetlen" lenne? Ez komolyan elég érv a tudomány ellen emberek millióinak? Tényleg itt tartunk? Egyáltalán, mi az a fene nagy "értelme" az életnek?

2011. ápr. 29. 22:06
 61/99 anonim ***** válasza:
63%
Najó nekem nincs kedvem többet írni, aki az életben nem járt laboratóriumok közelében és a Biblia mellett semmilyen enciklopédiát nem látott még, azt egyszerűen nem lehet meggyőzni semmiről. Nyírfán miért nem látunk almafát, jézusmária... Hát miért, mert a természet nem hülye. Ha a nyírfa túléléséhez almákat kell növesztenie, akkor almát fog növeszteni, de úgy tűnik tökéletesen megvannak almák nélkül is. Hihetetlen, nem látjátok milyen nevetséges érveket hoztok fel tudományos kutatások ellen? Egy vicc, komolyan mondom.
2011. máj. 6. 18:14
 62/99 anonim ***** válasza:
63%

Egyébként ha megfigyelitek az írásaimat soha nem tagadtam természetfeletti erők létezését, csupán azt a szakállas úriembert tagadom, aki hopp gondolt egyet unalmában és teremtett egy világot.

Az időjárás előrejelzésébe pedig ne menjünk be, mert az életben nem értenéd meg, milyen adatokkal dolgozunk. De nyilván Józsi bácsi Mucsaröcsögén a hátfájásával sokkal jobb előrejelzést tud készíteni. Munkánk nagy része pedig nem abból áll, hogy neked elmondjuk, milyen melegen öltözz fel holnap. Inkább majd ha a repülőn ülsz, akkor köszönd meg az előrejelzőknek, hogy a géped nem repült bele egy ciklonba, bár szerintem akkor is Istenhez fohászkodnál, mert micsoda ördögi gépezet ez a repülő.

2011. máj. 6. 18:21
 63/99 anonim ***** válasza:
67%

escrogar!

Mondd, hol vannak a koránban a beteljesűlt próféciák? Idéznél? Haha. Tudom, hogy nincs.

Ha kicsit utánnajárnál (erről beszéltem) a pokol szó görög megfelelőjének, és az mit is jelent, akkor biztos te magad is rájönnél, hogy a jelentése gyakorlatilag sír, tehát elmúlás, halál. Jó a pokol szó, csak rossz értelmezést adtunk már neki.

Buddhának sem volt egy fikarsznyi próféciája, meg Mohamednek sem. Tessék elolvasni ezeket, és akkor biztos elhiszed, hiszen én mondhatnék amit akarok.

2011. máj. 6. 18:25
 64/99 escrogar ***** válasza:
24%

László:

Korán: 41:21, 30:42, 17:105, 4:120, 16:9, 81:7, 51:8

Buddhizmus: Sariputra beszédeiben van.

Zoroasztr.: Avesta, Farvardin Yast 13.129

Hindu: Vishnu Purana 4.24, illetve Vivekananda szövegeiben is van pár.

2011. máj. 6. 18:58
 65/99 anonim ***** válasza:
19%

Korán 41:21:

"Azt mondják a bőrüknek: "Miért tanúskodtatok ellenünk?" Azok azt mondják: "Allah bírt szóra minket, aki mindent szóra bírt." Ő teremtett benneteket először és hozzá van visszatérésetek."

Ez mekkora prófécia...

Korán 30:42:

"Mondd: "Járjátok be a földet, és figyeljétek meg, hogy milyen végre jutottak azok, akik korábban éltek. A legtöbben tásítók voltak.""

Húúú, de jó! Ez is prófécia?

Korán17,105

"Az Igazsággal küldtük le Azt, és az Igazsággal jött le. És csupán örömhírhozó és intő gyanánt küldtünk el téged."

Aha, szupi... prófécia ez is, igaz? ...gyöngyöt fűzzél, ne engem.

Ne haragudj, de többet meg sem nézek, mert erre nincs időm. Ha az első három ilyen, akkor gondolom a többi is elég szórakoztató lehet. Remélem sok időd nem ment erre rá...

2011. máj. 6. 19:06
 66/99 anonim ***** válasza:
19%

Dán9.25-27

"Tudd meg azért és vedd eszedbe: A Jeruzsálem újraépíttetése felől való szózat keletkezésétől a Messiás-fejedelemig hét hét és hatvankét hét van és újra megépíttetnek az utczák és a kerítések, még pedig viszontagságos időkben.

A hatvankét hét mulva pedig kiirtatik a Messiás és senkije sem lesz. És a várost és a szenthelyet elpusztítja a következő fejedelem népe; és vége lesz mintegy vízözön által, és végig tart a háború, elhatároztatott a pusztulás.

És egy héten át sokakkal megerősíti a szövetséget, de a hét felén véget vet a véres áldozatnak és az ételáldozatnak, és útálatosságok szárnyán pusztít, a míg az enyészet és a mi elhatároztatott, a pusztítóra szakad."

Na ez prófécia.

2011. máj. 6. 19:10
 67/99 escrogar ***** válasza:
24%

László:

Ugye te sem gondolod ezt komolyan? Fel sem merült benned, hogy az Újszövetséget direkt úgy írták, hogy beteljesítsenek próféciákat az Ószövetségből, hogy Jézus (akinek létezéséről bizonyíték sincs, annak ellenére, hogy 200 históriás élt a közvetlen környezetében, arra viszont van elég terjedelmes háttér, hogy pogány istenekből összegyúrt mitikus figura csupán) messiási szerepben tűnjön fel? Nem egy pontja van az evangéliumoknak, ahol ordenáré hülyeségeket és konkrétan cáfolt dolgokat állítanak. Körbeérveled magad.

Mellesleg Ószövetség szerint elég sok más dolog van, aminek még meg kéne felelnie, ebből viszont egyet sem teljesít a te messiásod:

Ézs 1:26

Ézs 2:4

Ézs 2:17

Ézs 11:2

Ézs 11:4

Ézs 11:10

Ézs 11:12

Ézs 25:8

Ézs 26:19

Ézs 51:11

Ézs 52:7

Ézs 52:13

Zak 8:23

Ezék 36:9

Szof 3:9

Jer 31:33

Zsolt 37:4

Ézs 51:3

2011. máj. 6. 19:39
 68/99 anonim ***** válasza:
69%

Ha már a tudományaiddal jössz!

"Az időjárás előrejelzésébe pedig ne menjünk be, mert az életben nem értenéd meg, milyen adatokkal dolgozunk. De nyilván Józsi bácsi Mucsaröcsögén a hátfájásával sokkal jobb előrejelzést tud készíteni. Munkánk nagy része pedig nem abból áll, hogy neked elmondjuk, milyen melegen öltözz fel holnap."

Nem tudtam, hogy csak azok tudhatják milyen idő lesz valójában akik repülőn ülnek! Annak nem számít aki két lábbal áll a földön? De ha egyszer naponta változtatják az előrejelzéseket akkor minek mondják előre, hogy milyen idő lesz? Ráadásul mióta egy nagyon "elismert" meteorológust megkérdeztek, hogy milyen idő lesz és a válasza: se-se, is-is! Nahát, ezt én is meg tudnám állapítani! Aztán valamelyik biztosan belyön!

Azért a tudományt sem kéne feltétel nélkül elfogadni! Gondolkodni is kéne néha, Ha már olyan sokat tanultok!

2011. máj. 6. 20:25
 69/99 anonim ***** válasza:
67%

Ézs 1:26: "És adok néked oly birákat, mint régen, és oly tanácsosokat, mint kezdetben, s ekkor azt mondják te néked: ez igaz város, ez hív város."

Ezt te el is olvastad?

Ézs 2:4: "Ki ítéletet tesz a pogányok között, és bíráskodik sok nép felett; és csinálnak fegyvereikből kapákat, és dárdáikból metszőkéseket, és nép népre kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanul."

Bocs, de beteljesűlt, és még be is fog. Úgy hívják ezt ebben az életben, hogy megtérés, de amiről igazán szól, az Krisztus második eljövetele.

Ézs 2:17: "És porba hajtatik a közember kevélysége, és megaláztatik a főemberek magassága, és egyedül az Úr magasztaltatik fel ama napon." Az ama nap a Bibliában (hogy minden esetben arra most nem emlékszem) a végső nepot jelenti, tehát ennek még be sem kellett teljesűlnie.

Ebből is hármat néztem csak meg, mert 3:0-ra nem megyek tovább.

1János2,22-23

"Ki a hazug, ha nem az, a ki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, a ki tagadja az Atyát és a Fiút.

Senkiben nincs meg az Atya, a ki tagadja a Fiút. A ki vallást tesz a Fiúról, abban az Atya is megvan."

Ez viszont többek között benned is beteljesűlt.

2011. máj. 6. 20:32
 70/99 anonim ***** válasza:
24%
Arra gondoltam, hogy ha a repülőtereknek nem küldenénk előrejelzéseket, akkor vakon repülnének, nem hiszem, hogy ennyire nehéz a felfogásod. Talán ez fontosabb, mint hogy tudd, esni fog-e holnap. Nagyon felszínes vagy, semminek nem nézel a mélyére, ezért tudsz nagyon keveset a világról.
2011. máj. 6. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!