Hívők! Én szeretnék hinni Istenben, de akárhányszor meglátom Ratzinger Pápát a tévében vagy a neten még az élettől is el megy a kedvem. XVI. Benedek pápa miért ennyire ellenszenves?
Legyél inkább ateista. Én is az ilyen dolgok miatt lettem az, pedig szerettem volna hinni istenben. Ehhez jött még hozzá a biblia olvasása, ami kiábrándított, főleg az a nehezen értelmezhető Károlyi-féle fordítás a sok régies múltidővel.
20/F/Ateista
LACi
A Károli féle fordítás valóban nehezen értelmezhető, de megpróbálhatsz egy Szent István Társulat által fordítottat, vagy egy NASB-ot, ha beszélsz angolul, az a lehető legegyszerűbb nyelvezetű.
A hit és a vallás nem ugyanaz. A hit nem jöt akaratból, az vagy megszületik benned, vagy nem.
Miért a vallás keresed, miért egyházakat? Isten keresed, az igazságot, vagy ezeket. Hol adta tudtunkra Isten, hogy vess keresztet, hol mondta, hogy éppúgy bűnös emberek által kikiáltott "szenteltvíz"-et kell fröcskölnünk a homlokunkra, hol mondta, hogy emberek által készített templomokban bolulj le fadarabok, meg kődarabok előtt? Holott megtiltotta a bálványimádást, megmondta, hogy nem lakik kézzel csinált templomokban.
Mit szeretsz jobban az Isten rendeléseit, vagy az emberek rendeléseit?
Aki képeket mutogat olyan pozicióban, mintha magával a sátánnak néznénk szemben, csak szólok, hogy sátán nem szarvakkal lévő csúf lény. Ő nagyon is okos és a Biblia szerint szép is. Ő elhiteti mind a nemzeteket.
Sátán nem ellenszenves. Sátán pontosan tudja, hogy miképpen hitetheti el a népeket. Elég régóta csinálja, és nagyon jól is megy neki. Gyakorlatilag szinte az egész világ hazugságok tömkelegének fogságában van, melyet észre sem vesz, sőt, ráadásúl még jól is érzi magát benne. Sátán nem egy ember, mint például az úgynevezett pápa.
Ha nehéz a Károli-féle, akkor valóban van egyéb könnyebben-könnyen érthető átfordítás is. De saját véleményem szerint a Károli-féle fordítás a most "piacon lévő" fordítások közűl a legszebb, és szerintem a legpontosabb.
Gerzsenyi Sándor mondta egyszer a hasonló szituációra ezt:
"Attól, hogy ronda a szakács, még meg eszem a vacsorámat, és a fizetésemet is elveszem a postástól, akkor is, ha pecsétes az ingje."
Ne a pápa feje érdekeljen, hanem Isten, akkor menni fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!