Mi a véleményed a pápa múlt szombati kijelentéséről?
"Ha az ember az evolúció véletlen terméke lenne valahol a világűr peremén, akkor az életének nem lenne értelme"
Ha rendes érveket nem tudunk felhozni, akkor érzelmi alapon győzzük meg az embereket? Ha nem lenne teremtőatyaúristen, akkor senki nem vigyázna rád onnan fentről, sőt, az égész életed "értelmetlen" lenne? Ez komolyan elég érv a tudomány ellen emberek millióinak? Tényleg itt tartunk? Egyáltalán, mi az a fene nagy "értelme" az életnek?
Nem értem, mire utalsz azzal, hogy langyos lennék. Egyesek szerint szélsőséges vagyok, mások szerint langyos. Szerencsére az Úr nem emberi bemondásra ítél.
Nem tudom, hol tagadtam a 6 napos teremtést? Volt egy merész megjegyzésem, de ez nem Egyházunk tana, csak hangos gondolkodás volt. Erre külön fel is hívtam a figyelmet.
Mindenesetre olybá tűnik, az irományom jelentős része fölött átugrottál, és katolikus ellenes kampányba kezdtél. Ez nem helyénvaló, mivel a pápa kijelentéséről vitáztunk, és nem hittételekről.
Teljesen mindegy, hogy ki mondja! Aki ilyet ír: ". EGY BIZTOS: MINDEN EMBER A FÖLDÖN UGYANATTÓL AZ EGY (ember) ANYÁTÓL SZÁRMAZIK! És ez is: MINDEN EGYETLEN SEJTTEL KEZDŐDÖTT!" az megtagadta a 6 napos teremtést, és erről nincs is tovább mit beszélni! Én itt be is fejeztem.
Amit hangosan gondolkodtál azt nem te találtad ki, nehogy azt hidd, hogy olyan okos vagy ! Ezt úgy hívják, hogy deizmus! Ez a katolikus egyház hitvallása jelenleg.
"Szerintem azzal, aki a hatnapos teremtést így, szó szerint elhiszi, azzal nem lehet érdemben tárgyalni, úgyhogy javaslom a téma beszüntetését. 10 oldal épp elég kell, hogy legyen."
Támogatom :\
Tegnap 22:45-nek:
A pápa kijelentése egyszerűen értelmetlen. Három egymástól független állítást kapcsol egybe. Ez hittől függetlenül értelmetlen.
Igen, véletlenek eredményeképpen. Na és? Mi ebben a meglepő?
0%. Hogy jön ez ide?
Még egyszer mondom: Az evolúció nem világnézet, hanem tudományos elmélet. Nem kötelez arra, hogy elhiggyem, attól függetlenül működik. Egyszerűen leír, magyaráz és előrejelez. A teremtéstörténeted (vagy bármelyik másik is) képes erre? Egyáltalán, bizonyítja valami?
„... Az Isten szó számomra nem más, mint az emberi gyengeség kifejeződése és terméke, a Biblia pedig kétségkívül tiszteletre méltó, de mégis primitív legendák gyűjteménye, amelyek emellett meglehetősen gyerekesek is. Legyen az bármily kifinomult is, semmilyen magyarázat sem tud meggyőzni ennek ellenkezőjéről"
Albert Einstein
Azt mondta, amit Lao-Ce:
"Az életben bármit teszel felesleges, de tedd azt."
Egyébként Jézus a tanításokat lehet Lao-Ce-től vette, nagyon sok olyan idézete van, amit Jézus is hirdetett:
"Aki úrrá lesz az élet-vágyon,
orrszarvútól, tigristől nem fél,
sem harcban a fegyveres katonától.
Az orrszarvú nem döfi beléje szarvát,
a tigris nem vágja beléje karmát,
nem sebzi meg a katona kardja.
Miért?
Mert a halálnak nincs rajta hatalma."
"Az arannyal és drágakővel teli termet senki sem tudja megőrizni. Aki gazdagságával és előkelőségével kevélykedik, maga zúdít magára szerencsétlenséget."
"Amikor az égalattiban mindenki felismeri a szépről, hogy szép, akkor megjelenik a rút is. Amikor mindenki felismeri a jóról, hogy jó, akkor megjelenik a rossz is."
"A győzni tudó nem támad,
a vezetni tudó alázatos."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!