Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi a véleményed a pápa múlt...

Mi a véleményed a pápa múlt szombati kijelentéséről?

Figyelt kérdés

"Ha az ember az evolúció véletlen terméke lenne valahol a világűr peremén, akkor az életének nem lenne értelme"

Ha rendes érveket nem tudunk felhozni, akkor érzelmi alapon győzzük meg az embereket? Ha nem lenne teremtőatyaúristen, akkor senki nem vigyázna rád onnan fentről, sőt, az égész életed "értelmetlen" lenne? Ez komolyan elég érv a tudomány ellen emberek millióinak? Tényleg itt tartunk? Egyáltalán, mi az a fene nagy "értelme" az életnek?

2011. ápr. 29. 22:06
 51/99 anonim ***** válasza:
És igen, mindannyian az első baktériumoktól származunk, növények, állatok, gombák, emberek. Különböző behatásokk értek minket, ez okozta a különböző fejlődési útvonalakat. Azt hiszem négymilliárd év elég ahhoz, hogy egy ekkora mértékű biodiverzitás létrejöjjön. Mi fel se tudjuk fogni mekkora időtartam ez, még akár az egymillió évet sem, pedig itt 4 ezer millió évről van szó!
2011. máj. 6. 15:20
 52/99 anonim ***** válasza:
24%

A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.

Amit írtál teljesen tényként közölt ismeretként írtad le.

Semmi olyant nem írtál, hogy valószínű, lehetséges...

Számomra ezek abszolút nem bizonyított tények!

"létrejött a Naprendszer, hogy hogy az nem ide tartozik, "

Ez pontosan ide tartozik! A nagy semmiből lettünk... egy icipici pontból ekkora valami szerinted lehetséges?

Te , vagy bárki létretudnál hozni akkora erőt ami az "univerzumot" öszetudná ilyen picire nyomni?

Ugyan abból a valamiből lettek a növények is meg az állatok is! Mostanában látott valaki olyant, hogy egy nyírfán almák nőttek volna, vagy egy kutya macskát ellett volna, vagy egy madártojásbó egy krokodil kelt volna ki???

"Én maximum a légköri folyamatokkak kapcsolatban tudok segíteni, ugyanis harmadéves meteorológus hallgató vagyok."

Kössz a segítséget, de nem igazán tudsz meggyőzni, mert te meteorológiát tanulsz. Nálad "tanultab" embereket is körberöhögök! Aki tanult még nem jelenti azt, hogy okos is, és tudja az igazságot!

Remélem nem sértelek meg de a meteorológusokról is az a véleményem, hogy amit elmondanak azt más is el tudja mondani! Ha csak itt a netet nézzük, nem csak egy ilyen oldal van és egy nap alatt többször is változtatják, még az az napi időjárást is! Vagyis még az az napi időjárást sem tudják megmondani! Plánem nem azt, hogy mi lesz 1 hét múlva, mikor az a "ciklon" talán még el sem indult!

" Kb 3.8 milliárd évvel ezelőtt létre is jöttek az első baktériumok, hogy hogyan azt különféle modellekkel próbálták megmutatni (ez a lényege mindennek"

A "próbálták megmutatni", az csak mindenféle okoskodás, fejtegetés, és nem bízonyítás!

2011. máj. 6. 16:07
 53/99 escrogar ***** válasza:
54%

16:07

Könyörgöm, olvass utána, könyörgöm, idegbajt kapok, hogy még mindig nem vagy képes utánanézni annak, amiről vitázol. Olvass el egy evolúcióról szóló könyvet, és lehetőleg ne olyat, amit kreacionista írt. Hogy lehet ilyen baromsáot leírni: "Mostanában látott valaki olyant, hogy egy nyírfán almák nőttek volna, vagy egy kutya macskát ellett volna, vagy egy madártojásbó egy krokodil kelt volna ki???"...szeretném felhívni a figyelmed, hogy egy evolucionista sem mond ilyet! Ha valamihez nem értesz, ne próbálj meg úgy tenni, mintha ismernéd, és tudnál vitázni róla. Katasztrófa, hogy a nemrég bekapcsolódott "kollegával" alapvető természettudományos ismeretekről kell kioktatnunk titeket. A következő az lesz, hogy a gravitációt is tagadni fogod?

Mert a gravitáció az a bizonyos erő, ami képes icipici helyre összehúzni az anyagot, és egy hatalmas robbanás az, ami képes ezt leküzdve gyorsulási pályára állítani ugyanezen anyagot.

Mellesleg elképesztően nagyképű vagy. Nálad tanultabb embereket is körberöhögsz, csak mert azt hiszed, hogy neked van az igazad. A tudományos közösség szerint pedig nem. Az időjárásról alkotott vélemények is alapvető földrajztudás hiányát bizonyítják, bár ezen a ponton már elég erősen gondolkodom azon, hogy csak egy troll vagy (viszont a 65%-os válaszadásod nem ezt mutatja).

És akkor pontosítanék is: nem próbálták megmutatni, hanem megmutatták. Olvass utána, leírtuk mindketten, hogy melyik kísérletről beszélünk.

2011. máj. 6. 16:53
 54/99 anonim ***** válasza:
15%

"Úgy cc. 4-5 milliárd évvel ezelőtt" Kb, mi? 1-2 milliárd év ide vagy oda.

"hogy hogy az nem ide tartozik"-pedig ha valami akkor ez ide tartozik, csak f_ngod sincs róla.

"Létrejött a Föld is"-ja, böfögött egyet az univerzum, és fogalmad sincs, de létrejött. Ezt miért nem modellezték? Nincs akkora hely?

"mert a légkör csak nyomokban tartalmazott oxigént." Odamentél, és megelemezted? Ne ámíts, mert ha azt mondom, hogy 32%-ot tartalmazott, akkor az én állításom miért kevesebb, mint a "tudományé". Megmondom, mert a tudomány sem tudja, csak mondott egy nagyot. Csak ő hangosabban ordít.

"A tudomány jelenlegi állása szerint" Igen, ami évente kicsit változik, igaz, hogy addig az előző teóriát égették bele több milliárd ember agyába. Az enyém több,mint hatezer éve változatlan.

"kozmikus forrásból származik az óceánok víze" Ez mekkora bemondás, gondoltam, hogy nem a vécéből.

"tehát nagy mennyiségű H2O-t tartalmazó meteoritok becsapódásából" Aha, jéggolyók potyogtak az égből. Ja, hogy jégesső hullott, csak magasabbról? Sehova máshova nem, csak a földre. Ez állati, mekkora mázli...

"Megvan tehát a víz, már csak az élet kell bele." A tudomány nem egyenlő a szakácsművészettel? Egy csipet ez, egy csipet az, és hoppá, megjött Pityuka.

"Kb 3.8 milliárd évvel ezelőtt létre is jöttek az első baktériumok" Igen? A jégesőből, nem?

"modellezzük a dolgokat, hogy közelebb kerüljünk az igazsághoz!" Oké, tegyél a tálba 1000 élettelen követ, kavicsot, gázokat, szilárd anyagokat, azt csinálsz velük amit akarsz, majd kiváncsi lennék, hogy mikor mászik ki egy baktérium, amiből majd megszületik édesanyád.

Tudod, mit? Nem érdekel. Ahogy előttem már mondták, nagyobb "tudóst" is sz@rrá röhögtem már. Semmit nem tudtok, de ahhoz nagyon sokat tanultok.

A meteorológia szerintem is nagyon érdekes dolog, főleg az, hogy csodálom, hogy még a tegnapi időjárást is eltalálják, nemhogy a jövő hetit. Amit már nem tudom, hogy hány műholddal, radarral, statisztikákkal figyelnek, azt sem tudják, hogy 3 nap múlva mi lesz pontosan. Akkor ne akarjuk tudni, hogy mi volt x milliárd (mennyire nevetséges ez a szám) éve.

2011. máj. 6. 17:05
 55/99 anonim ***** válasza:
18%

escrogar

Ne bosszantsd magad. Szegényke hülyébb, mint két segg összefordítva, ráadásul nem is kíváncsi a magyarázatokra. Jól elvan a fantasy novelláskötetével.

Én sem vitatkozok csak olyannal, akivel van értelme. A többinek csak beszólok, aztán jót szórakozom a sok hülyeségen, amit összehord.

2011. máj. 6. 17:22
 56/99 anonim ***** válasza:
100%

gyakorivalasz2!

Ti röhögtök, mert hülyék vagyunk, én meg majd' sírok, mert ha nem születtek újjá, meghaltok bűneitekben.

2011. máj. 6. 17:27
 57/99 anonim ***** válasza:
22%

Csak nyugodtan. Majd nézel egy hosszút, amikor te sem születsz újjá. Várj csak! Mégsem! Mivel nem születsz újjá, nézni sem tudsz.

Ha meg mégis igazad van, akkor sem születsz újjá. Elkárhozol, mert ugyan olyan arrogáns és tuskó vagy, mint én, de nekem legalább van mentségem. Bunkó ateista vagyok ;)

2011. máj. 6. 17:31
 58/99 escrogar ***** válasza:
24%

Képzeld, kedves László, a keresztény teológia mai állása szerint (ugye-ugye, ezt is változtatják, hidd el, értek hozzá, egyházi gimibe jártam) a pokol nem a sztenderd kénköves hely, ahogy eddig hitte mindenki, csak egy olyan "állapot", ahol Istentől teljesen el vagyunk zárva. Én ateistaként jelenleg is el vagyok zárva tőle, tehát nem fog változni az életminőségem.

Mellesleg honnan tudod, hogy nem Zeusszal vagy Thorral fogsz "fent" találkozni? Ezt úgy kérdezem tőled, mint ateista az ateistától, hiszen a Földön ismert kb. 330 millió istenség közül te egy kivételével tagadod az összeset, én pedig csak eggyel többet.

2011. máj. 6. 17:35
 59/99 anonim ***** válasza:
67%

Sajnos bábel tornya óta, mióta a népek szétmentek, mindenki "csinált" magának istent. Csak hogy értsd: magyarok istene. Nem aki, teremtett mindent, csak a magyaroké. Aztán harcolunk ezzel-azzal, és majd aki győz annak az istene erősebb.

El lehet olvasni különböző vallások kinyilatkoztatásait, de csak egy van, amelyik rengeteg próféciát tartalmaz, ami be is következett. Egyetlen Isten van, amelyik időbeli próféciát nyilatkoztatott ki ötszáz évvel korábban. Ez Dániel könyve, mely évre pontosan megmondta, hogy mikor jön el a Krisztus, mikor végzik ki.

Ezt hol találod meg máshol? És ez nem értelmezés kérdése, mert feketén-fehéren le van írva.

Egyházi gimidet meg felejtsd el, mert ha olvastad volna a Bibliát, akkor tudnád, hogy nincs pokol, persze ehhez nem csak olvasni kellene, hanem értelmezni, foglalkozni vele.

A teológia úgy vélem egyenlő a katolikus egyházzal, ami hihetetlen, de rengeteg helyen eltér, meghamisít, megváltoztat a Bibliából. De sajna ehhez nem gimibe kell járni, hanem foglalkozni vele.

Tehát: A teológiához lehet, hogy konyítasz, de Isten kinyilatkoztatásához nem sok közöd van.

2011. máj. 6. 17:49
 60/99 escrogar ***** válasza:
24%

László:

legkevesebb 10 vers van a pokolról a Bibliában.

Illetve a Koránban is vannak beteljesült próféciák, illetve vannak még buddhista, zoroasztriánus, hindu, indián, baha'i próféciák, amik szintúgy beteljesültek.

2011. máj. 6. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!