Ha a szentháromság érthetetlen, akkor miért kéne elfogadnom?
Az a nap(ha nem egyáltalán valami polip, vagy csápos szörny), bennem félelmet kelt. Olyan mintha, a napistent ábrázolná. Erősen misztikus, és ezoterikus. Úgy érzem, hogy az összhatás, olyan pogányos!
Kedves vagy. Ne sajnáld! Semmi baj!
Én ilyen vagyok. A szentháromság, nagyon messze áll tőlem.
Nem tudom megérteni se(szerintem más sem), és akárhonnan közelítem, Isten osztottságát látom benne!
pedig mindig Egyistenhit volt, mindenhol...
Ahol istenekről beszéltek, ott is volt egy fő. Dzeusz -az ősgörögnél, Brahman (semlegesnemű) a hinduknál.
De egy etnográfus előadásán hallottam, hogy a legkisebb, legelzártabb kis törzs: mind- mind tud arről: Egy - a legnagyobb, végtelen,, Örökévaló, Mindenható van.
(ahogy züllik le a világ, úgy bomlik fel ez az Egységlátás... Már tartunk a többmcdonalds hit felé..)
Szt. Ágoston 20 éven keresztül dolgozott a „Szentháromságról" című művén. Úgy mesélik, a tengerparton sétálva egyszer megértette, nem lehet racionálisan megérteni, kifejteni.
Itt: [link]
Igen. Érthetetlen. Misztérium. Titok. Próbálj meg így közelíteni: ez misztérium. Méghozzá talán a legnagyobb, itt lehet megérezni:
Én és az Atya egy vagyunk.
Jn 10,30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!