Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Katolikusok. Mit akadékoskodto...

Katolikusok. Mit akadékoskodtok a determinált világ ellen miközben még a tudomány is bebizonyította a reformátusok igazát, hogy bizony előre elvan döntve hogy mész e a kocsmába vagy nem?

Figyelt kérdés
A klasszikus fizikában, különösen Newton mechanikájában, a világ determináltnak tűnt, mivel minden részecske mozgása és kölcsönhatása pontosan leírható volt.

#szabad akarat #atomok evolúcioja #determinált világ
tegnap 08:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

Megint te???? LEgalább ne ilyen hülyeségeket írnál ki mindig újra!

A tudmány semmi ilyet nem állít, nem bizonyított be semmi ilyesmit, szóval inkább foglald el magad valami értelmes dologgal hülye kérdések kiírása helyett.

tegnap 08:10
 2/13 anonim ***** válasza:
44%

Kedves Kérdező, Isten nem döntötte el előre, hogy mit tehetsz.

Ja és nem vagyok Katolikus. Isten szabad döntési jogot adott, hogy válasz jó és rossz között. Nem rendeli el, hogy mit választhatsz.

ez már beteges.

tegnap 08:36
 3/13 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező! Eszerint te fatalista vagy. Az jó. Minden előre el van döntve. Ne is egyél, hogy éhen halsz-e az is előre el van döntve. Nem befolyásolhatod holmi evéssel.

Vagy inkább valami másról van szó? nem érted a világ működését, viszont látod, hogy sokan értik és az zavar? Nae aggód, ez is el van döntve. Például az is, hogy szemben vele, én jól érzem magam a bőrömben.

Ja, nyilván tapasztalod, rengeteg a korrupció. Én is lefizettem a döntéshozót, hogy nekem jó legyen, neked rossz. Mert én ilyen irigy természet vagyok. Semmi közöm hozzá, ez is el van döntve, de nem akartam emiatt senkit lefizetni.

tegnap 09:48
 4/13 anonim ***** válasza:
37%

Maradjunk annyiban, hogy a tudomány egyelőre sehol se talált szabad akaratot, valamint a relativitás miatt valóban úgy néz ki, hogy befagyott a jövő.

Ezzel együtt ezek még NEM bizonyítékok! A tudomány pedig bizonyítékok alapján dolgozik.

tegnap 10:44
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés téves mint ahogyan azt előttem már leírták.

A világnak pedig nem kell determináltnak lennie ahhoz, hogy ne létezzen szabad akarat vagy Isten (és sok másik istenség sem).

Itt is ezt próbálják megcáfolni de sikertelenül

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..

tegnap 11:44
 6/13 anonim ***** válasza:
79%

Viszont akkor remélem azt is beismered hogy az istened a legnagyobb, legmocskosabb szadista gazember szaralak hogy ilyen szevedésekkel, igazságtalansággal, nyomorral teli világot teremtett ráadásul egy olyan dologért akarna bűntetni minket örökké tartó sanyargatással amiről nem is tehetünk illetve ő maga rendelte el hogy így legyen. Vagy ezt hogy fogod kimagyarázni?

(Nem vagyok katolikus meg semmilyen másfajta valláskárosult. Abban viszont igazad van nyilván hogy teljesen determinált világban élünk és a szabad akarat is illúzió, legalább is a tudomány jelenlegi állása szerint.)

tegnap 12:10
 7/13 anonim ***** válasza:
Nincs semmi bajom a reformátusokkal, hiszen ők is keresztények. Ők is keresztényként hisznek Istenben, Jézus Krisztus szavait követik, és nekik nincs bajuk a katolikusokkal. Néhány szokásukban különböznek, de ez nem a kereszténységgel kapcsolatos, hanem a szokásokkal, Jézus Krisztus szavainak különböző részeit tartják fontosabbnak, vagy helyezik előtérbe.
tegnap 18:08
 8/13 anonim ***** válasza:

"Maradjunk annyiban, hogy a tudomány egyelőre sehol se talált szabad akaratot"

Ennek az az egyik FÖ OKA, hogy nem is keresnek ilyet, mert értelmetlen fogalom.

"a relativitás miatt valóban úgy néz ki, hogy befagyott a jövő."

Ez meg csak azt mutatja, hogy fogalmad sincs a relativitás-elméletröl, csak hallottál valamit, amit más hozzá nem értö hallott valahol.

tegnap 18:16
 9/13 anonim ***** válasza:

"fogalmad sincs a relativitás-elméletröl"

Akkor légy szíves, írd le, hogy ez miért nem jelent befagyott jövőt.

tegnap 18:30
 10/13 anonim ***** válasza:
A keresztényeknek nem szabadna egymást szidniuk. Még másokat sem, csak az Újszövetség szerint, elmondani, ha a másik hibázik, vagy ha valamiben nem értenek egyet. és a legjobb, ha előtte a saját bűneinket nézzük át, bánjuk meg, és imádkozunk Istenhez, hogy adjon erőt, és bölcsességet, egészséget. Imádkozáskor bánjuk meg bűneinket, és bocsássunk meg másoknak is. Isten csak akkor tud segíteni, ha megbocsátunk másoknak. Bocsáss meg másoknak, és imádkozz érte, hogy többet ne tegyen rossz dolgot, és hogy Isten segítse őt. Hogy adjon neki bölcsességet, egészséget, és a Szentlelket, hogy többet ne csináljon rossz dolgot, hanem hívőként normális életet éljen, olyat, amit lehet, hogy nem tudna, ha nem segített volna neki Isten, és ha ő nem lett volna hívő. Lényeges, hogy hívőnek kell lennie neki is, hogy Isten tudjon neki igazán segíteni. Isten azoknak is segít, akik nem hívők, ha a másik imádkozik Istenhez, hiszen Isten meghallgatja az imát, és segít.
tegnap 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!