Kezdőoldal » Tudományok » Egyéb kérdések » Ha Einstein relativitáselmélet...

Ha Einstein relativitáselmélete kimondja, hogy teljesen determinált univerzumban elünk, akkor a coach-ok, motivációs guruk miért mondanak olyanokat, hogy tudunk változtatni az életünkön?

Figyelt kérdés

Itt vannak előttem a tankönyveim. Már réges-régen eldőlt, hogy le fogok-e vizsgázni vagy sem.

Nem kell motiváció, az csak színjáték.

jún. 13. 14:25
1 2 3 4 5 6
 1/52 Kólauborkával ***** válasza:
86%

Miért dőlt volna el? Most döntöd el, ha tanulsz átmehetsz, ha nem, akkor az esélyed sincs meg.

Ne rázd le magadról a felelősséget.

jún. 13. 14:36
 2/52 A kérdező kommentje:

100%, hogy át fogok menni, de ez azért van, mert már eldőlt minden. Minden úgy van befagyasztva a tömuniverzumba, hogy az ennek az eseménynek kedvezzen: a mentális képességeim, a körülményeim, a világképem stb. Tehát felesleges motiválni, mert az csak színjáték. Nem leszek sem rosszabb, sem jobb.

Tehát a motivációs bizniszt téveszmének tartom. Senkin nem fog segíteni, akinek másfelé determinált az élete.

jún. 13. 14:39
 3/52 Kólauborkával ***** válasza:
86%
Figyelj, lehet, hogy te nem de én tuti biztos vagyok abban, hogy minden nap én döntöm el, hogy épp szétverem azt, aki irritál, vagy szépen megkérem, hogy halkítsa le a telefonját a tömegközlekedési eszközön. Amennyiben ez be lenne fagyva, nem én döntenék erről nap, mint nap, de egészen biztos vagyok benne, hogy enyém a döntés.
jún. 13. 14:44
 4/52 A kérdező kommentje:

Ezért szép a világ: mert egy tökéletes illúzióban élünk. Azt hisszük, mi döntünk, pedig nem. Engem ez lenyűgöz.

jún. 13. 14:48
 5/52 anonim ***** válasza:
88%

Megint ez a baromság?

Ha minden determinált, akkor az is determinált, hogy egy coach azt mondja, hogy tudunk változtatni az életünkön, és ha valaki ennek hatására valamit máshogy csinál, akkor az is a determinációra való bizonyíték.

Miért kell folton ezen rugóznod? Megerősítést akarsz, hogy menthetetlen vagy, neked felesleges bármit is tenned?

jún. 13. 14:59
 6/52 anonim ***** válasza:
86%

"Azt hisszük, mi döntünk, pedig nem."

. Akkor ki dönt?

jún. 13. 15:00
 7/52 A kérdező kommentje:

A coach-okról eddig is tudtuk, hogy nem tudnak segíteni, de most már tudományos bizonyíték is van ellenük.

Én a magak részéről sarlatánoknak tartom ezeket az embereket, akik bajba jutott, nehéz embereket hitetnek el, közben meg azok 99%-a nem is lesz sosem gazdag. De a coach, motivációs tréner pénztárcája annál jobban hízik.

jún. 13. 15:04
 8/52 anonim ***** válasza:
72%

#7: komolyan, ennyire telik. Semmi cáfolat? Jaj, de szánalmas.

Nem, Te tényleg nem tudsz magaon segíteni, de ennek semmi köze Einsteinhez.

jún. 13. 15:06
 9/52 anonim ***** válasza:
14%
A szabad akaratban való hit olyan, mint az istenhit volt régen, semmi alapja, de sokaknak szüksége van erre a mankóra. Ettől még 5-ösnek igaza van, egy szabad akaratot tagadó ember ne kérdezgessen olyanokat hogy "x miért így viselkedik?", "y miért azt mondja?" hiszen az egyetlen logikailag konzisztens válasz a "csak".
jún. 13. 15:08
 10/52 Kólauborkával ***** válasza:
94%
Akkor az is determinált, hogy a coach pénztárcájának híznia kell, mit zavar az téged? Ártott vagy csak irigy vagy,
jún. 13. 15:09
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!