Ha Einstein relativitáselmélete kimondja, hogy teljesen determinált univerzumban elünk, akkor a coach-ok, motivációs guruk miért mondanak olyanokat, hogy tudunk változtatni az életünkön?
Itt vannak előttem a tankönyveim. Már réges-régen eldőlt, hogy le fogok-e vizsgázni vagy sem.
Nem kell motiváció, az csak színjáték.
Miért dőlt volna el? Most döntöd el, ha tanulsz átmehetsz, ha nem, akkor az esélyed sincs meg.
Ne rázd le magadról a felelősséget.
100%, hogy át fogok menni, de ez azért van, mert már eldőlt minden. Minden úgy van befagyasztva a tömuniverzumba, hogy az ennek az eseménynek kedvezzen: a mentális képességeim, a körülményeim, a világképem stb. Tehát felesleges motiválni, mert az csak színjáték. Nem leszek sem rosszabb, sem jobb.
Tehát a motivációs bizniszt téveszmének tartom. Senkin nem fog segíteni, akinek másfelé determinált az élete.
Ezért szép a világ: mert egy tökéletes illúzióban élünk. Azt hisszük, mi döntünk, pedig nem. Engem ez lenyűgöz.
Megint ez a baromság?
Ha minden determinált, akkor az is determinált, hogy egy coach azt mondja, hogy tudunk változtatni az életünkön, és ha valaki ennek hatására valamit máshogy csinál, akkor az is a determinációra való bizonyíték.
Miért kell folton ezen rugóznod? Megerősítést akarsz, hogy menthetetlen vagy, neked felesleges bármit is tenned?
"Azt hisszük, mi döntünk, pedig nem."
. Akkor ki dönt?
A coach-okról eddig is tudtuk, hogy nem tudnak segíteni, de most már tudományos bizonyíték is van ellenük.
Én a magak részéről sarlatánoknak tartom ezeket az embereket, akik bajba jutott, nehéz embereket hitetnek el, közben meg azok 99%-a nem is lesz sosem gazdag. De a coach, motivációs tréner pénztárcája annál jobban hízik.
#7: komolyan, ennyire telik. Semmi cáfolat? Jaj, de szánalmas.
Nem, Te tényleg nem tudsz magaon segíteni, de ennek semmi köze Einsteinhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!