Élő beszélgetés a vallásokról! Benne lennétek?
ohh és, ha az emberek tényleg benne vannak egy ilyenbe, akkor teljesen mindegy hol vagyunk, mit csinálunk, mert úgy is mindenki türelmesen kivárja, hogy mi történik, hiszen érdeklődik, vagy éppen maga is meg akarja osztani meglátásait...:)
üdv
25/F
LastOne.Left
Esetleg ki lehetne írni 4-5 "kerettémát" kezdetnek, azokhoz írhatna mindenki kérdéseket, így az előadások már eleve úgy születnének meg, hogy ezeket az alapvető kérdéseket megválaszolják.
"Csak úgy" kérdezgetéssel szerintem nem érhetünk el sokat, még ha egy témára is korlátozzuk az érdeklődést. Így viszont alapvető kérdéseket válaszolna meg mindenki egy-egy előadás keretében a maga módján, saját hite, meggyőződései szerint. Majd miután hallottuk a különböző álláspontokat, elkezdhetünk közös pontokat keresni és ez alapján meghatározni egy közös, mindenki által elfogadott álláspontot, amit aztán esetleg újra felolvasnánk és tovább finomíthatnánk....
Így meglesznek a kérdések, LastOneLeft kérésére és a konferencia
a vége lemaradt:
...meglesznek a kérdések LastOneLeft kérésére és a konferencia-jelleg Freya tanácsára :)
ma 10:00
Ez a megoldás a valóságban kivitelezhetetlen, mert a nem hívőket lehetetlennel határos lesz meggyőzni egy felsőbb hatalom elfogadásáról, ahogy a hívőket is az elvetéséről, így nem lesz ebből közös nevező.
Téged is mióta idomítalak a Tudomány témakörben, mégis egy helyben toporgunk. Mindenki a maga igazát véli inkább bizonyítottnak, és a hiányosságai ellenére tökéletes bizonyítást vár el az ellenfelétől (és még ez sem garantálná, hogy elfogadja).
Szia, utolsó, ne haragudj, de szerintem félreérted a dolog lényegét. Senki sem akar meggyőzni senkit, hanem egy intelligens vitát szeretnénk kezdeményezni, ahol az a lényeg, hogy mindenki hallgassa meg a másik érveit és ezáltal a saját nézőpontját is meg tudja majd szemlélni más szemszögből. Egy jó vita eredménye nem egy új ateista agy egy új megtérő, hanem két olyan ember, akik elgondolkodtak a másik fél érvelésein és esetleg ennek hatására másképp tekintenek az "ellenfélre", esetleg tisztelettel. És a saját nézeteiket is próbára tehetik és megerősíthetik itt. Mi erre gondolunk.
Freya
"Szia, utolsó, ne haragudj, de szerintem félreérted a dolog lényegét. Senki sem akar meggyőzni senkit"
Ezért jelöltem meg, hogy mire reagálok:
"De mi történne, ha nem vitázásról szólna ez a dolog?...ugyanis a vita az egymás elleni szellemi küzdelem...harccal nem jutunk előrébb...én úgy gondolom egy szimpla beszélgetés többet érne, amikor mindenki elmondja az ő meglátást, amit végighallgat a többi, és szó szerint egységesítünk, együtt, az összes nézetből összekovácsolunk egyet"
És ebből kiemelve:
"szó szerint egységesítünk, együtt, az összes nézetből összekovácsolunk egyet"
Ez csak hívőknél megy, csak nemhívőknél is megy, de ennek a két csoportnak teljesen ellentétben áll az alaptézise. Így ebből a két világnézetből aztán nem is tudnánk összehozni egyet.
A kultúrált vitával semmi gond. Az értelmes emberek közt működőképes.
Kedves utolsó, bocsánatot kérek, értem amit mondasz. Nem figyeltem oda eléggé.
Kedves LastOneLeft, te meg ne szerénykedjél, tudod jól, hogy nélküled ez az egész nem lenne igazi GYIK fórum :-)) Különben is, szükségünk van arra, hogy valaki végre kifejtse nekünk, hogy miről szól az Önvaló Bölcsessége, mert minden ígéretünk ellenére sokan nem jutottunk el odáig, hogy elolvassuk. (Legalábbis én gyerek mellett és egy netfüggő férj oldalán egyetlen számítógéppel....) Úgyhogy rád különösen szükség van ám! És Péter barátunkat is szívesen látnánk. És olyan sokan névtelenül is annyi érdekes dolgot írnak, olyan jó volna ha tényleg ki tudnánk hozni ebből valamit.
szóval akkor szerintem akit érdekel az küldjön privit a kérdezőnek, írja meg elérhetőségét, a szóba jöhető városokat, illetve hogy mit tudna segíteni, ha tudna. Mondjuk tud-e valami jó kis helyet, iskola, művház, kollégium kiadó termét.
Írja meg, hogy részt kíván-e venni,mint előadó vagy csak hallgató, vannak-e ötletei, kérdései, illetve tud-e, akar e magával hozni érdeklődőt.
Freya
Elnézést, elszólított az öntudatra ébredt lakás :)
Eddig összesen egy privátot kaptam, és Neki is inkább az msn lenne jó.
Most azonban így visszaolvasva egyre jobban látom a lehetőségeket a dologban. Mint ahogyan azt Freya is nagyon jól megfogalmazta, nagyon sok értelmes, elgondolkodtató, jól magyarázó hozzászólás érkezik, akár névvel, akár névtelenül, legalább egyszer megpróbálhatnánk egy nagyobbacska beszélgetést, bár ahogy látom, az "ateista szekció" nem támogatja túlzottan az ötletet, amit sajnálok :(
De ha így nem is jön össze, tarthatnánk akár egy szép, hosszú beszélgetést, akár konferencia formában, akár egy-egy kávé vagy tea mellett.
Na végre valami értelmes ötlet. Benne vagyok én is, főleg ha már ilyen "öreg rókák" mint LastONELeft, vagy Freya is ott vannak. Bocsi fiúk nekem azok vagytok a magam 17 évével. Igen kissé kevés tudom, de tetszik az ötlet...
Csabi
Na még a végén LastOneLeft - Freya közönségtalálkozóba torkollik a konferencia :)
Egyébként szerintem abból is sokat tanulhatnánk :)
Vagy akár egy nagy közös "össze dugjuk a fejünket" kezdeményezésből :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!