Élő beszélgetés a vallásokról! Benne lennétek?
Na hát egyszer-kétszer csak akad egy kis idő hétvégén (gondolom, család mellett), nem? :)
Jó, persze, én könnyen beszélek, múlt héten vesztettem el az állásom, úgyhogy most van egy nyugodt hetem (remélhetőleg csak egy :S).
Mindenesetre remélem, tudsz majd időt szakítani a dologra :)
De mi történne, ha nem vitázásról szólna ez a dolog?...ugyanis a vita az egymás elleni szellemi küzdelem...harccal nem jutunk előrébb...én úgy gondolom egy szimpla beszélgetés többet érne, amikor mindenki elmondja az ő meglátást, amit végighallgat a többi, és szó szerint egységesítünk, együtt, az összes nézetből összekovácsolunk egyet, ami mindenkinek smakkol, mondjuk megpróbálnánk levetkőzni az elfogultságot erre az időre...mert ha nem tesszük, akkor adunk a "kakinak" egy jó nagy pofont. Erről kéne szólnia inkább, mintsem harcról, ami maga után vonja automatikusan a sárdobálást is...hiszen ha küzdelem van, akkor mindenki győzni akar...az igazi győzelem pedig az, ha mindenki nyer, ezért kell az együttműködés. :P
üdv és meglássuk
25/F
LastOne.Left
Mar egyik kommentben olvastam, hogy nem zavarna a "nezok" tabora. Ha ez meg mindig all, akkor szivesen csatlakoznek en is, kivancsian figyelve a beszelgeteseket, mivel a tema nagyon erdekelne, de nem erzem magam eleg jartasnak, illetve felkeszult "vita"partnernek ebben a temaban.
Rendben?
Van olyan álláspont különben, amiben mindenki magára ismer, és mindenki elfogad...és elnézést, hogy kijavítottalak, csak út közben módosítottál vitára...de akkor ugyanarról beszélünk, és a való életnek is valami ilyesmiről kellene szólnia. :)
üdv és kiderül az igazság
25/F
LastOne.Left
Sziasztok, engem nagyon érdekelne a dolog, bár inkább élőben, mert a neten korlátolt időben tudok lógni.
Ez akkor menne jól, ha mondjuk mindenkinek lenne egy kb 10 perces előadása, ami után lehetne kérdéseket föltenni. Egyszerre három embernél többet nem érdemes összeereszteni, esetleg 2-2 egymás után, (az izgalmak kedvéért három különböző álláspontút szerintem)és először ők kérdezgetnének egymást, majd a résztvevők is. Így be lehetne indítani egy konferenciát, mondjuk két havonta, szerintem valamelyik iskola minimális juttatásért rendelkezésünkre bocsátana egy nagyobb termet, amit egy olcsó belépőárból tudnánk is fedezni.
Na jó, most lőjetek le, beindult a vérbeli pedagógus, már tervezgetek. Szóval én benne lennék, de nekem az élő könnyebb. Ha neten hozzátok össze, majd számoljatok be róla itt is!
Freya
Én benne lennék akár egy élőben is. Ezzel egy probléma van... Az emberek 90%-a hajlamos külső, látszólagos életkor alapján megítélni, hogy egy adott személy "mennyire lehet jártas vagy tapasztalt" egy adott témában. Én sem a harmincas korosztályt "erősítem", inkább a húszasat (és annak is inkább az alsó határát súrolgatom) és nem szeretném azt hallgatni, hogy a korom miatt nem fogadnak el tőlem egy hozzászólást.
De alapvetően jó ötlet lenne egy konferencia is :) Havonta-két havonta egy adott témában mondjuk három-három előadás a különböző oldalakról.
Ó, és még egy probléma az élővel: Hol tartanánk? Személy szerint én már "csak úgy" is szívesen találkoznék jópár emberrel, de ha teszemazt egy ember Pécset, a másik Győrben, a harmadik Debrecenben a negyedik Kiskunhalason él és így tovább, akkor elég nehéz lesz szervezkedni.
A további össze-vissza írogatásomat megelőzendő: én budapesti vagyok.
Én szigetszentmiklósi vagyok. Talán az lenne érdekes a konferenciákban hogy tarthatnánk különböző helyeken, az egyiket mondjuk Budapesten, a másodikat Pécsett, vagy ahol van rá igény. (Ha van köztünk egyetemista, az simán meg is szervezhetne ilyet valami klubdélután keretében).
Kéne egy lista azokról,akik el szeretnének jönni, lehet, hogy nem is annyira nagy a szórás. Én is csak relatíve közel tudnék menni (nekem Budapest, Miskolc ahol meg is tudnék szállni gyerekkel.)
Az életkor ne zavarjon, a többség itt szerintem a húszas éveiben van. (én a magam 33 évével szerintem vénasszony vagyok... :-))
Esetleg kedvcsinálónak adhatnánk címeket az előadásoknak, pl: A hit és a tudomány viszonya, Miért jó/rossz a vallás, Van-e Isten stb. Vagy csak úszunk az árral.
Szerintem aki előadna, annak valami vázlat félét el kellene küldenie a szervezőnek, ez esetben mondjuk neked, és kéne egy moderátor is, ez esetben akár te is lehetsz, vagy aki vállalja. A moderátor bevezetné a témát, mérné az időt az egyéni előadásoknál, feltenné a kérdéseket stb. Ja, és vigyázna, nehogy egymásnak essenek a magyar virtussal rendelkező t. előadók.... :-))
Freya
Na ez kezd körvonalazódni :) Tudni kéne egy létszámot az esetleges terembérlés miatt mindenképpen.
Szerintem jó ötlet lenne, ha a konferenciát megelőzően külön-külön összeülnének a két oldal előadói. Érdemes lenne akár msnen kezdeményezni egy kisebb konferencia beszélgetést, hogy mik is lennének az ötletek. Nekem lenne ezernyi, gondolom, Nektek is, de ezeket itt egy kicsit hosszú lenne megbeszélni. Akit esetleg érdekelne az msnes "előkészület", írjon nekem egy privátot, msn címet cserélünk és részemről akár most azonnal nekiállhatunk :)
Ja és Freya, LastOneLeft, nagyon örülök, hogy a Ti érdeklődéseteket is felkeltette a dolog :)
No visszanéztem ide. :)
de én semmiképp sem akarok másra ráerőltetni semmit, és nem szeretnék ily módon szerepelni. én nagyon szívesen válaszolok az emberek kérdéseire, de ha konkrétan az én meglátásomra vagytok kíváncsiak...nos az le van írva, és tudok adni hozzá némi nemű személyes hozzáfűzést, de erre sincs annyira szükség. sőt én úgy veszem észre, azért itt annyi nézet van, ahány ember ugye. szóval szerintem egy alapvető dolgot kellene megbeszélni/letisztázni, amiből nincs annyiféle szemlélet, ahány ember, és utána indulhat a diskurzus, ha már kíváncsi valaki "rám", de itt igaziból elvről van szó, mintsem személyről. úgy "illik", hogy az elején kezdjük a dolgokat, ateista, hívő...mindegy. :)
üdv
25/F
LastOne.Left
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!