Olvasgatva a kérdéseket, eszembe jutott, hogy jó lenne egyszer összehozni egy "össznépi" beszélgetést ÉLŐBEN. Mivel gondolom, elég "elszórtan" vagyunk az országban, akár chat is lehetne belőle. Mindenki jöhetne, hívők minden vallásból, ateisták, egyszóval akárki és mindenki feltehetné a kérdéseit a "másik oldalnak", így talán kicsivel közelebb kerülhetnénk egymáshoz, jobban megérthetnénk a másikat, kevesebb lenne a "hülye vagy" és több az "értem az álláspontod, de én úgy gondolom, hogy...". Röviden: Mit szólnátok hozzá?
Jaj ez olyan jól hangzik. Benne vagyok.:) De nekem csak msn em van.:(
2010. nov. 2. 20:28
12/147 A kérdező kommentje:
Oké, szóval kezd kialakulni egy "szabályzat", nem? Tehát linkelgetés, bemásolgatás nincs, mindenkinek legyenek saját gondolatai. Nekem korrektnek tűnik. Felkészülési idő... hát én úgy gondoltam, hogy itt összeszedegetnénk a "témaköröket" és a végleges "üléstervezet" elkészültével kitűzünk egy időpontot, mondjuk egy héttel későbbre. Így mindenki tudna készülni.
2010. nov. 2. 20:31
13/147 A kérdező kommentje:
Ohó, majd' elfelejtettem! Olyan "harcedzett" valláskritikai vitázókat is várnék szívesen, mint Freya vagy LastOneLeft
2010. nov. 2. 20:32
14/147 A kérdező kommentje:
Ja és újabb szabály, ez az én kikötésem lenne:
Ez VITA, nem SÁRDOBÁLÁS! Inkább arról kéne szólnia, hogy jobban megértsük egymást, nem arról, hogy sárba döngöljük a másik hitét, vagy annak hiányát (persze ilyen is lesz nyilván, de próbáljunk meg tartani bizonyos határokat).
Valamint semmi személyeskedés!
2010. nov. 2. 20:36
15/147 anonim válasza:
Benne vagyok.
2010. nov. 2. 20:37
16/147 A kérdező kommentje:
A jelentkezők dobhatnának nekem egy privátot azzal, hogy melyik módszert tartanák a legjobbnak (MSN/chat/Google Wave/skype), valamint hogy mikor érnének rá egy ilyen eszmefuttatásra (ami nyilván nem két perc lesz, inkább órákról beszélünk), illetve melyik tábort képviselik, esetleg pár szabály javaslatot is várnék, ha van.
2010. nov. 2. 20:42
17/147 A kérdező kommentje:
Még a jelentkezőknek!!!
Pár téma javaslat is jöhet, ha gondoljátok, elég címszavakban is...
Plusz kérések:
Ateista szekciónak:
A témajavaslatok ne kezdődjenek úgy, hogy "Hogy hihetitek el ezt és ezt a baromságot?" vagy "Ép elméjű ember nem hiszi el azt, hogy..."
Hívőszekciónak:
A témajavaslatok ne kezdődjenek úgy, hogy "Miért féltek attól, hogy..." esetleg "Hogy lehettek olyan vadbarmok, hogy nem látjátok, hogy..."
Előre is köszi :)
2010. nov. 2. 20:48
18/147 anonim válasza:
"Nézőnek" lehet menni? Érdekes lenne egy ilyen vitát olvasni. Hozzászólni már szerintem nem tudnék érdemben.
2010. nov. 2. 21:06
19/147 A kérdező kommentje:
Részemről akárhány néző belefér :) ...és Te is írhatsz privit témajavaslatokkal, amikről esetleg hallani szeretnél :)
2010. nov. 2. 21:12
20/147 anonim válasza:
LastOneLeft tényleg érdekes partner, vele már volt néhány ütközetünk. Néha elég kiborító, de általában intelligens vitapartner.
A témákat úgy képzeltem el, mint a lélek mibenlétéről, az érzelmek mibenlétéről, A világ irányítottságáról.
Bár kötve hiszem, hogy lenne annyi időm, amennyit egy ilyen vita megkövetel, itt is csak azért szoktam belemenni, mert a fórum nem szalad el, írok mikor tudok, aztán reagálhatok 3 nap múlva is, ha úgy alakul.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!