Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Találkozhat a tudomány és a hit?

Találkozhat a tudomány és a hit?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, hogy sok hívő tévesen értelmezi a saját nézetét. Egy másik kérdésemben többen is egyetértettek abban, hogy nem gondolunk szabadon arra, amire akarunk és az öntudat egy általános illúzióban ringatja az embert. Ha ez így van, akkor nincs szabad akarat és akkor minden érzés csupán illúzió, valamint a vágyakozás és a félelem érzése hiábavaló és felesleges.

Azt állítom, hogy az írások üzenete valójában az, hogy az öntudat képes kialtatni az ösztönös agyi motort és akkor elérhető egy különleges tudati állapot. Mivel az ember attól érzi emberinek magát, hogy érzései vannak, ezért ezt a tudati átalakulást elérni közel lehetetlen. Mivel az ember hajlamos a vágyain keresztül nézni a régi írásokat, ezért a hívek többsége hamis úton jár és félremagyarázzák az írásokat. Az ember szereti megszemélyesíteni a dolgokat.

Jézus azt állította, hogy ő az igazság. Buddha egyik teste is az igazság test. A tudomány is az igazságot kutatja. Jézus és Buddha tanítása alapján az igazság meglátása szükséges a feltámadáshoz és a megvilágosodáshoz.

Szerintem találkozni fog a tudomány és a hit. Neked mi a véleményed?

2024. máj. 28. 10:17
 51/94 anonim ***** válasza:
73%
Eleve senkit sem támadtam se tekintélyében, se máshogy. Egyedül arra mutattam rá, hogy az érveid hamisak, hisz te magad sem tudod mivel alátámasztani őket.
2024. máj. 29. 14:18
 52/94 anonim ***** válasza:
11%
Most arra hivatkozol álszent módon, hogy nem támadtál senkit? Ne játszd meg magad!
2024. máj. 29. 16:12
 53/94 anonim ***** válasza:
72%

Valóban nem.

Hogy te támadásnak veszed amikor rámutatnak, hogy csak a levegőbe beszéltél, az nem az én saram.

2024. máj. 29. 16:15
 54/94 anonim ***** válasza:
11%
Ne tagadd le, mert nem tudod. Nagyon jól tudod, hogy nem beszélek a levegőbe és azt is hogy a következő lépésed a személyük és tekintélyük támadása lett volna.
2024. máj. 29. 16:25
 55/94 anonim ***** válasza:
78%
Tehát te vádolsz engem hazug módon, hogy megpróbáld elterelni a figyelmet arról, hogy te voltál aki nem tudta semmivel alátámasztani a szavait? Na jó, akkor tényleg ennyit rólad. Ez szánalmas...
2024. máj. 29. 16:28
 56/94 anonim ***** válasza:
18%
Véleményem szerint sok ponton találkozhat a hit és a tudomány,de mindig lesznek olyan hitbéli dolgok amikkel a tudomány soha nem fog tudni mit kezdeni...de pár konkrét dolog...először is a Biblia egy közel 6 ezer éves történelmet ír le s mivel a hitet pedig úgy deffiniálja,hogy a nem látott dolgokról való meggyőződés ezért csak hittel tudjuk megragadni a bibliai eseményeket történelmi bizonyítékokat nem fogunk tudni kreálni. Másrészt Isten egy természetfölötti lény soha senki nem látta tehát róla sem fogunk tudni helyéről kinézetéről sem tényszerű bizonyítékkal rendelkezni őt magát is csupán a biblia kinyilatkoztatásából tudjuk megismerni már amennyít magából közöl,s pl a biblia istene az Ábrahám Izsák Jákób istenének nevezi magát így határozza meg magát s kizár minden más magát istennek tituláló isten is akár más kinyilatkoztatás istenét is és azt idegen istennek nevezi! Egyik lényeges tulajdonságának nevezi,hogy csodatevő isten és adódik a kérdés számunkra,hogy mi az,hogy csoda?? Kb csoda az amikor isten a fizikai törvényeket bizonyos ideig vmilyen különleges céllal átmenetileg felfüggeszti!! Jópár történet van a bibliában amikor isten csodát tett a történelemben ( hitem szerint ezek vban a történelemben lezajlottak tehát szó szerint vehetőek) pl Vörös tenger kettéválasztása,A nap 24 óráig egy helyben állt,embereket bedobtak a tüzes kemencébe és nem égtek el hanem élve jöttek ki,cethal lenyelt egy ember napokra majd kiköpte ,s nem utolsó sorban már az újszövetségbe Jézus több napos halottat feltámasztott s nem utolsó sorban ő maga is 3.napra feltámadt!! Ez utóbbi az üdvözítő hit lényeg tehát minden ember aki üdvösségre vágyik egy csodában fog hinni mert ez már 2 ezer éve megtörtent,s ezeket a tudomány soha nem is fogja bizonyítani és ha napjainkba is isten úgy döntene hogy vmilyen csodát tenne az a fizikai törvények felfüggesztésével járna tehát tudomány számára értelmezhetetlen lenne..Mi emberek véges tudattal soha nem fogunk tudni ellentmondások nélkül megérteni egy végtelen mindenható lényt a mi agyunk kapacitása erre nem megfelelő...mi sokmindent csak deffiniálunk azaz meghatározunk határt szabunk végesítünk,hogy tudjunk pl a pí= 3.14..... dolgozni,a végtelent nem tudjuk megragadni....ezért a tudomány egy korlátozott vmi szerintem van egy határa meddig tudunk eljutni benne de fejlődik kérdés meddig?? Lehet amíg vissza nem jön az Úr....ahogy az ige irja jelenleg rész szerint van bennünk az igazság,de majd színről szinre akkor fogunk látni ha eljön a Teljesség!!!
2024. máj. 29. 16:48
 57/94 anonim ***** válasza:
0%

55

"Tehát te vádolsz engem hazug módon, hogy megpróbáld elterelni a figyelmet arról, hogy te voltál aki nem tudta semmivel alátámasztani a szavait?"

Ne hazudozz, mert nem áll jól! Nagyon jól tudod, hogy az említett szakértők léteznek és kompetensek a témában. Én nem említettem meg őket konkrétan szándékosan, mert egyértelműen látszott mi a sötét szándékod.

Bármikor képes vagyok a bibliai igazságokat megvédeni, de te erre nem vagy kíváncsi, te csak az általam hivatkozott emberek tekintélyére pályázól.

Ez a szánalmas!

2024. máj. 29. 18:42
 58/94 anonim ***** válasza:
84%

"Én nem említettem meg őket konkrétan szándékosan, mert egyértelműen látszott mi a sötét szándékod."

Tehát tudod, hogy van valamilyen gond az úgynevezett szakértőkkel és tudod, hogy ha küldenél egy nevet akkor egyből megtudná mindenki, hogy az egész egy nagyon eltúlzott kamu volt.

Persze a ne hazudj is biztos félrefordítás volt a többi fordításban.

2024. máj. 29. 18:55
 59/94 anonim ***** válasza:

"Nagyon jól tudod, hogy az említett szakértők léteznek és kompetensek a témában."

Nem tudok ilyesmiről, pont ezért kértem példákat.

"Bármikor képes vagyok a bibliai igazságokat megvédeni,"

Mellébeszélés és személyeskedés illetve bizonyítási kényszer áthárítása pont ellenkezője a megvédésnek.

2024. máj. 29. 18:58
 60/94 anonim ***** válasza:

59

Én részemről rá kerestem erre a kutatásra ami össze hasonlította a Biblia fordításokat és megállapította, hogy az újvilági a legjobb.

Nem találtam semmit. Eddig arra gyanakodtam, hogy azért beszél mellé és nem linkel semmit mert nem hitelesek. De egyre inkább arra gyanakszom, hogy nincs egyáltalán semmi ilyen össze hasonlítás, senkitől sem.

2024. máj. 29. 19:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!