Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Találkozhat a tudomány és a hit?

Találkozhat a tudomány és a hit?

Figyelt kérdés

Úgy gondolom, hogy sok hívő tévesen értelmezi a saját nézetét. Egy másik kérdésemben többen is egyetértettek abban, hogy nem gondolunk szabadon arra, amire akarunk és az öntudat egy általános illúzióban ringatja az embert. Ha ez így van, akkor nincs szabad akarat és akkor minden érzés csupán illúzió, valamint a vágyakozás és a félelem érzése hiábavaló és felesleges.

Azt állítom, hogy az írások üzenete valójában az, hogy az öntudat képes kialtatni az ösztönös agyi motort és akkor elérhető egy különleges tudati állapot. Mivel az ember attól érzi emberinek magát, hogy érzései vannak, ezért ezt a tudati átalakulást elérni közel lehetetlen. Mivel az ember hajlamos a vágyain keresztül nézni a régi írásokat, ezért a hívek többsége hamis úton jár és félremagyarázzák az írásokat. Az ember szereti megszemélyesíteni a dolgokat.

Jézus azt állította, hogy ő az igazság. Buddha egyik teste is az igazság test. A tudomány is az igazságot kutatja. Jézus és Buddha tanítása alapján az igazság meglátása szükséges a feltámadáshoz és a megvilágosodáshoz.

Szerintem találkozni fog a tudomány és a hit. Neked mi a véleményed?

máj. 28. 10:17
 41/94 anonim ***** válasza:
14%
Leírtam hogy hol találod meg. De azt is, hogy a sötét módszered az egyik legnagyobb emberi érvelési hiba!
máj. 29. 12:16
 42/94 anonim ***** válasza:
72%
Nem igaz, hisz nem találtam egy tényleges szakértőt sem. Mindenhol csak alaptalan hivatkozásokat ezekre az állítólagos szakértőkre. Úgyhogy akkor ennyit erről.
máj. 29. 12:19
 43/94 anonim ***** válasza:
14%

Na erről beszélek!

Egyrészt neked senki sem "szakértő", aki ellentmond a téveszméidnek, másrészt pedig a személyeskedés és a tekintélyimádat súlyos érvelési hiba.

máj. 29. 12:31
 44/94 anonim ***** válasza:
61%
Eleve nincsenek téveszméim, pont hogy elég szkeptikus vagyok, és csakis az objektív, bizonyított dolgokat tudom elfogadni. Tekintélyre hivatkotni pedig eddig egyedül te próbáltál. Csak az is visszafelé sült el.
máj. 29. 12:35
 45/94 anonim ***** válasza:
14%

Számomra a Biblia a tekintély, mert meggyőződtem róla, hogy Isten Szava.

Egyébként meg te voltál, aki kétségbe voltad az Úvf hitelességét és azon szakemberek tekintélyét, sőt létezését próbáltad eltörölni, akikre hivatkoztam? Ezért nem mentem bele ebbe a tisztességtelen játékodba!

máj. 29. 12:44
 46/94 anonim ***** válasza:

"Na erről beszélek!

Egyrészt neked senki sem "szakértő", aki ellentmond a téveszméidnek,"

Nekem itt az az érzésem, hogy a válaszoló már előre tudta, hogy akikre hivatkozott azokat nem fogadtátok volna el.

Vajon miért?

máj. 29. 12:50
 47/94 anonim ***** válasza:
84%

Én arra reagáltam, hogy szakértőkre hivatkoztál, és valójában egy szakértőt sem tudtál mutatni, aki igazolná a szavaid.

Ergo az állításaid hitelességét te tetted nullává.

máj. 29. 12:52
 48/94 anonim ***** válasza:
14%

47

Te is tudod, hogy mire hivatkoztam, sőt azt is hogy nem csak a jw.org-on, hanem meg lehet találni őket itt a gyakorin is. Tehát innentől kezdve a hiteltelenség rád mutat, mert igaz, amit írtam: személyükben és tekintélyükben tudnád csak támadni őket, amit eddig is sok tisztességtelenül érvelő ember tett!

máj. 29. 13:30
 49/94 anonim ***** válasza:
84%
A tekintélyüket is te járattad le, azzal, hogy először nagy mellénnyel hivatkoztál rájuk, aztan kiderült hogy te sem tudsz egyikükről sem írni konkrétan semmit.
máj. 29. 13:34
 50/94 anonim ***** válasza:
14%
Állandóan ugyanaz a "személyükben" és "tekintélyükben" támadó szellem hajt téged. Ugyanaz, mint a világ szelleme - hiszen ez az. Ott is bárkit el tudnak tenni az útból, csak személyeskedni kell és a tekintélyükben támadni. A legtöbb ember pedig hallgat ezekre, de mindenesetre könnyen befolyásolhatók a negatív, elutasító irányba.
máj. 29. 13:46

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!