Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jehova tanuinak miért olyan...

Jehova tanuinak miért olyan fontos, hogy "megtérítsék" a népet?

Figyelt kérdés
Többször felcsengetnek, kopognak otthon, de olyan is volt, hogy mikor egy üzletben dolgoztam bejártak havonta és hiába mondtam határozottan, hogy nem érdekel, köszönöm, tapadtak rám emlékszem, hogy "de miért nem meg nem tudhatom, hogy a jövőben nem-e fog érdekelni, hallhassam meg" stb. Bunkónak kell lenni, hogy értsenek a szóból?
ma 15:13
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Minél több hívő, annál több befolyás annál több hatalom, annál több vagyon, ...
ma 15:16
 2/10 anonim ***** válasza:
35%

Nem egyszerűek. Hívőnek tartom magam, a bibliát is olvasom. De szerintük az nem elég, majd ők megmondják nekem a tutit. Ilyenkor azt mondom, hogy ha már minden pogányt megtérítettek, beszélhetünk újra.

De ezt se értik. Nekik mindenki pogány, aki nem szóról szóra az ő nézeteiket osztja.

Nagyon nehéz elég határozottnak, de nem gorombának lenni velük. Mintha direkt arra utaznának, hogy semmit se fogadnak el, amit mondasz.

ma 16:49
 3/10 anonim válasza:
100%
Kicsit OFF: engem például sosem akartak megtéríteni. Kimentem, adtak valami prospektust, újságot, amit val elolvastam, vagy nem aztán mentek tovább.
ma 17:56
 4/10 anonim ***** válasza:

A tanú feladata a tanúskodás, ami egy aktív részvétel az ige hirdetésében. Nem ügynökök akiknek be KELL szervezniük az embereket, csak elmondja a mondókáját és megy tovább. De ahhoz nyilván bele kell vonniuk az embereket egy párbeszédbe, hogy el tudják mondani amit akarnak. Vagy csak ad valamilyen kis tájékoztató lapot, esetleg elmondja hogy ekkor és ott lesz egy rendezvény ahol részt lehet venni. De nem nyomja a süketelést, hogy márpedig te is legyél tanú, különben hujujuj.

Ugyanilyen amikor az utcán a standjuk mellett állnak télen-nyáron. Nem kell eladnia semmit, sőt még jobban is jár ha egyszerűen átnéz rajta az ember ahelyett hogy odaállna kötekedni. Ez a passzívabb formája, de mivel ő ott van és rendelkezésre áll, így egyben tanúskodik is.

Nekik pedig ez a fontos, gondolom majd az istene látja hogy ő csinálta a dolgát, és ezért megjutalmazza. Ha nulla embert "térített meg", de tanúskodott, akkor is nyert.

ma 18:05
 5/10 anonim válasza:

#3 vagyok, amellett, hogy a Jehova tanúi velem szemben soha nem tanúsítottak sem agressziót, sem nyomást, anyámék rendesen agresszívan, offenzívan kezelték őket.

"Már megint itt vannak a térítők" mondták, ha jöttek, meg erőszakosan utasították el őket ami valahol jól példázta akkoriban is az átlag ember primitívségét.

Apám mindig azzal jött, hogy "őt aztán nem szervezik be" "az ő pénzét nem veszik el" majd elhúzott a haverjaihoz az alkohol templomába (kocsma). A fél életét ott töltötte, az alkoholista barátai meg rajta röhögtek, hogy már megint fizette részegen az aznapi körüket.

Na meg eleve az emberen nem nagyon szeretik, ha házhoz jön bárki kéretlenül és zavarja őket a létezésükben, én sem szeretem ha odajön bárki az utcán, azt főleg nem, ha az otthonom előtt kell fogadnom. Még akkor sem, ha ismerős.

ma 18:25
 6/10 anonim ***** válasza:
33%
Minden vallásnak az a célja hogy megtérítsenek. A Jehovák hozzám is szoktak kopogni, sőtt utcán is nyomkodtak a kezembe hittérítő könyveket. De a katolikusok meg az interneten szokták magukat kiélni főleg tiktokon találkoztam sokukkal. Igazából szerintem az eltérés csak annyi hogy az egyik valóságban történik a másik meg nem. Plussz amit a Jehovákkal tapasztaltam hogy kevésbé agresszívak mint néhány másik vallás. Elmondják amit akarnak, aztán mennek a dolgukra, míg sok másik vallás úgy próbál téríteni hogy "ha nem hiszel az örökkévalóságig szenvedni fogsz, és biztos csak azért nem hiszel mert nem érted a bibliát". Alapvetően minden vallás célja hogy minnél több embert behúzzanak. Sőtt a legtöbb vallásban az Isten kifejezetten megjutalmazza azokat akik valakit megtérítettek pl az iszlámban is.
ma 18:27
 7/10 anonim ***** válasza:
0%

Szia

Nem a "megtérítés" a fontos, ugyan is minden ember önmagáért ad számot majd Istennek.

(Cselekedetek 20:26, 27) 26 Ezért e mai napon felszólítalak benneteket annak tanúsítására, hogy mindenkinek a vérétől tiszta vagyok, 27 mert nem tartottam vissza magam attól, hogy elmondjak nektek mindent Isten szándékáról.

A keresztény életet élő életéhez hozzátartozik az a szolgálat, amire Krisztus parancsot adott. Továbbá hozzátartozik az Istennek bemutatott imádathoz, valamint áldozat is egyben.

(Héberek 13:15) 15 Mindig őáltala ajánljunk fel Istennek dicséretáldozatot, vagyis az ajkaink gyümölcsét, amelyekkel nyilvánosan hirdetjük Isten nevét.

(Róma 1:14, 15) 14 Görögöknek is, barbároknak is, bölcseknek is, ostobáknak is adósa vagyok: 15 úgyhogy részemről megvan a buzgó készség, hogy hirdessem a jó hírt nektek is,. . .

Továbbá adósai vagyunk azoknak az embereknek, akiket Jézus vérén megvásároltak, és kötelesek vagyunk segíteni nekik szellemileg. Ez egy személyes felelősség az embertársaink felé.

Ezzel a hálánkat is kifejezhetjük Istennek azért az irgalomért, amit Krisztus által tanúsít felénk Istenünk.

Ugyanakkor a szeretetünket is kifejezzük az embertársaink felé, mivel Isten a megmentést többek között ehhez is kötötte:

(1Timóteusz 2:4, 5) 4 Ő azt akarja, hogy mindenfajta ember megmeneküljön, és pontosan megismerje az igazságot. 5. . .

Isten szeretetét utánozzuk, ha időt és energiát szánunk arra, hogy beszéljünk másoknak a Jézus áldozatán alapuló megmentésről szóló jó hírről.

Az embereknek pedig az életük múlik azon, hogy elfogadják ezt vagy sem.

(János 17:3) 3 Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.

Ez minden időben hozzátartozott Isten népe életéhez:

(Ezékiel 3:18, 19) 18 Ha azt mondom a gonosznak: »Biztosan meghalsz«, de te nem figyelmezteted, és elmulasztasz szólni neki, hogy figyelmeztesd, hogy hagyjon fel gonosz viselkedésével, és így életben maradhasson, akkor ő meghal a vétke miatt, mivel gonosz, de a vérét tőled kérem számon. 19 Ha azonban figyelmezteted a gonoszt, és mégsem tér meg gonoszságából, mégsem hagy fel gonosz viselkedésével, akkor ő meghal a vétke miatt, de te biztosan megmented az életedet.

A szolgálat pedig a keresztény életnek az egyik fontos eleme, amit minden kereszténynek parancsba adott Krisztus, kedvező és kedvezőtlen időben. Mert ez is az Istennek bemutatott imádat része.

(2Timóteusz 4:2) 2 hogy hirdesd a szót, mégpedig késedelem nélkül, a kedvező időszakban is, és a nehéz időkben is. . . .

(1Korintusz 9:16) 16 Ha pedig hirdetem a jó hírt, az nem ok arra, hogy dicsekedjem, mert ez a kötelességem. Igen, jaj nekem, ha nem hirdetem a jó hírt!

Istennek úgy is imádatot mutatunk be, ha rendszeresen gyülekezetbe járunk, és oktatásban részesülünk, amit a minden napi életünkben alkalmazunk, és dicsérjük Isten nevét a tetteinkkel, ajkunkkal.

ma 19:08
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

És komolyan azt várják, hogy ezzel, hogy meg se hallgatják az embert, csak ledarálják a a sales-es szöveget, ők jó keresztényekké válnak?

Ez nem tanúskodás semmiről, még a nevük is félreértelmezés minden részében. A Jehova kitalált név is; meg hogy mi egy tanú, az is.

Agyrém az egész.

ma 19:18
 9/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mi pont azt beszéltük ismerősökkel, hogy ez az erőszakosság, hogy egy kedves "köszi, nem érdekel." nem elég és csak mondja tovább, pont, hogy kontraproduktív, mert sokan (jó magam is) ha valamit rájuk akarnak erőszakolni, csak azért sem. Hiába mondtam, ráadásul munka közben, hogy kaptam már ezer ismertetőt, maradt és csak mondta tovább a mondókáját.
ma 19:54
 10/10 anonim ***** válasza:
Legalább könnyen felismerhető, hogy hamis tan.
ma 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!