Ez tényleg így van?
A bűn annyit jelent, mint szándékosan ártani az embereknek. Se többet, se kevesebbet. Ehhez vagy van valakinek egy lelkiismeretnek nevezett receptora, vagy nincs, de ezt beleverni senkibe sem lehet.
Ha ezen felül "erkölcs" címén bárki is korlátozni akarja egy ember szabadságát, az valójában semmiféle bűntől nem akarja azt az adott embert megóvni, csak a saját dogmás és ingatag lábakon álló ideológiai vagy vallási nézetét akarja rákényszeríteni a környezetére (mint azt a barátnőd apja is teszi a lányával).
Sajnos nagyon nehéz gyerekként védekezni az ilyen szülők ellen. A lány helyében én már most úgy rendezném az életem, hogy amint betöltöm a 18-at, rögtön elkerüljek az apámtól, és azután max. csak látogatóba mennék hozzá.
A legjobb megoldás persze az lenne, ha még az eddiginél is sokkal nagyobb autonómiát kapnának a 14 és 18 közöttiek, többek között éppen az ilyen esetek elkerülése végett, ami esetében akár peres eljárást is indíthatna a fiatalkorú, hiszen ez már simán a "személy szabadság megsértése" kategóriájába esik.
#1 vagyok, jó, bocs, nem olvastam elég figyelmesen a kérdést, azt hittem, a lány is Jehova tanúja.
Így már teljesen érthető a dolog, elég faramuci helyzet, de te kívülállóként jobb, haa nem folysz bele, ezt a meccset a barátnődnek kell lejátszania az apjával.
Annál is inkább, mert ha te bármit is mondasz, vagy tanácsolsz neki ez ügyben, és véletlenül elmondja az apjának, akkor még el is tilthatja tőled teljesen, az meg nem volna jó egyikőtöknek sem.
az anyuka nincs a képben? Ő talán a pártotokra állna (még akkor is, ha esetleg ő is Jehova tanúja, mert köztük sem mindenki egyformán szigorú. Én ismertem abszolút racionálisan gondolkodó Jehova tanúkat is.
És egy anya amúgy is hajlamosabb az engedékenységre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!