Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem túlzás ennyi arany szobrot...

AzImi kérdése:

Nem túlzás ennyi arany szobrot meg ennyi arany/aranyozott díszt be rakni egy templomba?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy nézzen ki szépen, de itt már úgy látom több milliós vagy akár több milliárdos érték ami ebben a templomban benne van.

Direkt nem írok helyszínt, mert nem akarok a tolvajoknak kedvezni, de aki járt már ebben a templomban az tudja melyikről van szó. Szerintem az országban nincs még egy ilyen ahol ennyi arany van.

tegnap 08:06
 1/5 Jégszív ***** válasza:
59%

"De gustibus non est disputandum"

Ez egy több évszázados vitatéma, nem mi fogjuk eldönteni! Az ellenreformáció hívei "megindokolták", miért kell, a protestánsok úgyszintén. Nekem ugyan megvan a kialakult véleményem, de nem verem nagydobra.

Vitatkozzanak csak nélkülem a jámbor imádságos lelkek... 😛

tegnap 08:27
 2/5 anonim ***** válasza:
31%

Szia.

Isten szava mély tájékoztatást nyújt mindenkinek ezzel a kérdéssel kapcsolatban is. Ezért mindenkinek személyes felelőssége utána járni, hogy Isten hogyan vélekedik, vagy mit gondol némely imádati formáról.

A döntés szabadsága az emberé, így ha rosszul döntött, el fog számolni vele.

Az igaz, hogy kell figyelmeztetni másokat, azonban a döntéséért mindenki személyesen felel majd.

tegnap 12:05
 3/5 anonim ***** válasza:
85%

A Bibliában olvashatjuk, hogy Isten maga emeltetett aranyozott szobrokat a szentélybe, ahogy a frigyláda is aranyozott volt. Tehát nem túlzás.

De amit te aranynak vélsz, az sokszor fa, kő vagy egyéb fém, amit jobb esetben rendkívül vékony aranyréteggel vonnak be, rosszabb esetben arany színű festékkel festenek le.

Sehol sincsenek tömör aranyból szobrok, azért ennyire butának nem kéne lenni. Valószínleg a tolvajoknak több esze van és pontosan tudják, hogy teljesen felesleges lenne ezeket ellopni, mert a benzinköltséget se tudnák lekaparni róla.

tegnap 12:55
 4/5 anonim ***** válasza:
84%
Valószínű Isten gazdagságát akarják vele jelképezni. Nem az övék, te is bemehetsz megnézni. Bemehetsz imádkozni. Vagyis ez Isten gazdagságát jelképezi. Van sok szép templom, ami sokkal szerényebb. Azokban is ugyanúgy lehet imádkozni, Isten ott is ugyanúgy meghallgat mindenkit! De van egy olyan templom is, ahol sokkal több a dísz, és az arany. Gondolom valamelyik nagyobb templom, nem tudom melyikre gondolsz, mert sok szép, értékes templom van, ami nagy értéket képvisel! De ez így helyes, nem mindegyik templom csak sima templom, valamelyik közkincs, tehát nagyon értékes. Inkább örülj, hogy a kormány ilyen jó állapotban megtartotta. Ha Istenhez akarsz imádkozni, azt más templomban is megteheted. De ott is, ahol sok a dísz, és az arany. Isten akkor is meghallgat, ha szegény körülmények között vagy, és akkor is, ha gazdag. Mindig imádkozz Istenhez, mert Isten mindig meghallgat, és mindig segít! Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget!
tegnap 14:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Remélem nem gondolod azt, hogy ezek tömör arany szobrok... Fel se lehetne emelni.. :D Ahogy remélem azt se gondolod, hogy ezek most tették a templomba.

De egyébként mi legyen velük? Tegyük ki az utcára, vigyük a felcsúti arénába vagy Lázár János legújabb kastélyát díszítse?

Ezek muzeális értékek. Rómában a Piéta valószínűleg többszörösét éri, mint bármelyik magyar templomban levő bármelyik szobor. Már csak az eszmei értéke miatt. A templomok az egyetem kultúra és művészet alkotásainak is őrzői.

tegnap 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!