Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nem túlzás ennyi arany szobrot...

AzImi kérdése:

Nem túlzás ennyi arany szobrot meg ennyi arany/aranyozott díszt be rakni egy templomba?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy nézzen ki szépen, de itt már úgy látom több milliós vagy akár több milliárdos érték ami ebben a templomban benne van.

Direkt nem írok helyszínt, mert nem akarok a tolvajoknak kedvezni, de aki járt már ebben a templomban az tudja melyikről van szó. Szerintem az országban nincs még egy ilyen ahol ennyi arany van.

jan. 6. 08:06
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
#9 De a mostani szobrok azért vannak, hogy mutassák Isten gazdagságát. Mert Isten temploma, szentélye, vagy akárhogy mondjuk, megérdemli, hogy szép legyen, és hogy mutassa Isten vételen hatalmát. Nyilván nem minden templom ilyen, és ez így is helyes. Vannak szegényebb templomok, mert Isten háza az imádság háza. A dísz, már csak tisztelet. Az ember, akár keresztény, és imádkozni akar, akár nem keresztény, és csak látogató, ámuljon Isten végtelen hatalmán, ha templomba megy. Jobb, hogy közkincs lett ebből a gazdagságból, és ott vannak a templomban, mintha magánszemélyeké lenne. Ezek közkincsek. És a szobroknak sem régen, sem most nincs imádati célja a kereszténységben, és előtte Isten sem szánta arra őket, hogy imádati célja legyen! Jelképes volt, mégha az Isten kérésébe bele is tartoztak. Isten nem várta el, hogy szobrokat imádjanak, sőt tiltotta. Sem az akkori szobrok, sem a mostani szobrok nem bálványimádás. Mert csak díszek, mint bármely más díszítés. Templomtól függ, hogy melyikben mennyi dísz van.
jan. 11. 21:14
 12/12 anonim ***** válasza:
Lehet e köré húzni sok mindent. A keresztény mindig is hatalmi egyház volt. Azért kellett az arany és kell is a mai napig. Nem értem miért beszélgetünk erről mikor ezt egy csepp józan ésszel bíró ember is tudhatja.
jan. 16. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!