Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen az ateisták világképe?

Milyen az ateisták világképe?

Figyelt kérdés
Eddig tapasztalataim alapján változó, de nagyon homályos, tele megválaszolatlan kérdésekkel, ellentmondásokkal. Nem zavarja az ateistákat hogy sok mindenre nincs válasz a világképükben? Például hogy az ősrobbanás csak úgy beindult a semmiből és minden a véletlen műve. Van aki azt mondja előtte is volt valami, de akkor meg az a kérdés hogy jött lére ami előtte volt. Mások egyfajta körforgásként képzelik el véletlenszerűen változó univerzumokkal de ez is nagyon zavaros, problémás.

2023. júl. 31. 21:38
 511/529 anonim ***** válasza:
100%

"Kezdjük ott hogy a kereszténység megjelenése hatalmas visszaesést hozott Európában"

Az a római birodalom bukása volt. De nem lep meg hogy már megint csak egy hazugságra telik tőled.

Az említett visszasést követően pedig épp a kereszténységnek volt köszönhető a fellendülés, akik összegyűjtötték, megőrizték és oktatni kezdték a fellelhető ismereteket.

[link]

[link]

"Akkor csak egyet mutass már be ebből hogyan cáfol engem"

Leírtuk azt is, hogy az összes tudományos tanulmány tartalmaz egy magyarázó és leíró ún. absztraktot. Ha ezeket te el se olvasod, mert félsz hogy szembe kéne nézned az igazsággal, nevezetesen hogy a bizonyított tudományos tények rendre téged cáfolnak, nos ez már a te sarad.

Ha te direkt el se olvasod amit a másik oldal bizonyítékként linkel, azon nem tudok segíteni, akkor én is kiszálltam.

2023. aug. 31. 07:20
 512/529 A kérdező kommentje:

"Van, csak te nem tudsz róla. Hogy miért, az a te dolgod. A Biblia is azt írta, hogy a tudás jó dolog."

Idéznéd a Bibliából?

"Nem."

Csillagászok elevenen megégetése mindent elmond.

"De, nagyon is sokat fejlődtek, csak kicsit más irányokba, pl. mezőgazdaság, ipar. Erről már volt itt szó."

Na meséld már el hogy 300-tól 1300-ig mit fejlődött a keresztény világ?

"Én bizony, mert továbbra sem érted (vagy nem akarod)."

Egy értelmes hozzászolásod nem volt. A saját ateista világképedet sem tudod felvázolni. Akkor ki a funkcionális analfabéta?

"Igaz. Írja. DE a tudományon továbbra is az akkori szemléletet érti, ami csak nagyon távolról tudomány, inkább vegyes (részben ezotéria, részben művészet, és semmiképpen nem ellenkezhet a Koránnal, stb.)"

Akkor idéznéd a Koránból hogy azt írja ezotériának és művészetnek tekinti a tudományt? Ha nem tudsz ilyet idézni akkor hazug vagy. Esetleg funkcionális analfabéta.

"Ahogy Móricka képzeli."

Ez a válasz is azt mutatja értelmileg nem vagy azon a szinten hogy beszélgessünk a témában.

"Ja, nem fogod megírni. Ha így lenne lottó ötösöm..."

Te előbb vázold fel az ateista világképed és megnézzük mennyire van rendben tudományos szempontból.

2023. aug. 31. 09:32
 513/529 A kérdező kommentje:

"Az a római birodalom bukása volt. De nem lep meg hogy már megint csak egy hazugságra telik tőled."

Ez hazugság. A római birodalom bukása után keresztény államok jöttek létre amik minden téren messze elmaradtak az ókori világtól. Tehát a tudományos hanyatlás a kereszténységnek volt köszönhető.

"Az említett visszasést követően pedig épp a kereszténységnek volt köszönhető a fellendülés, akik összegyűjtötték, megőrizték és oktatni kezdték a fellelhető ismereteket."

Újabb hazugság. A keresztények megsemmisítették az ókori műveket vagy jobb esetben nem használták azokat. A muszlim világ gyűjtötte össze és őrízte megaz ókori műveket.

"Leírtuk azt is, hogy az összes tudományos tanulmány tartalmaz egy magyarázó és leíró ún. absztraktot. Ha ezeket te el se olvasod, mert félsz hogy szembe kéne nézned az igazsággal, nevezetesen hogy a bizonyított tudományos tények rendre téged cáfolnak, nos ez már a te sarad."

Ugyanazt ismételgetitek többszáz hozzászólásban :) Ott a link és abban a bizonyíték :) Annyit kértem hogy nézzünk meg egyetlen egyet, de erre sem vagytok hajlandóak. Kiválasztottam én egyet, kérdeztem mi ebben a bizonyíték de nem jött válasz. Szánalmas :)

2023. aug. 31. 09:40
 514/529 anonim ***** válasza:
100%
Tehát a történelmi tényeket letagadod, a tudományos tanulmányokat pedig nem vagy hajlandó elolvasni. Csoda hogy folyton elbukod az összes vitát...?
2023. aug. 31. 09:46
 515/529 A kérdező kommentje:

"Tehát a történelmi tényeket letagadod, a tudományos tanulmányokat pedig nem vagy hajlandó elolvasni. Csoda hogy folyton elbukod az összes vitát...?"

Ennyi a reakció? Fantasztikus teljesítmény :) Még egy kereszténynek is több köze van a tudományos nézőponthoz mint nektek ateistáknak.

2023. aug. 31. 10:02
 516/529 anonim ***** válasza:
96%

Most is linkeltem konkrét történelmi adatokat, mire tőled annyi tellett hogy rávágtad, hogy hazugság. Erre milyen reakciót várnál?

A tények ott vannak, ahogy a tudományos tények is ott vannak a már linkelt cikkekben. Ha te csak annyira vagy képes hogy oda se nézel amikor mások rámutatnak a téged cáfoló tényekre, azzal senki nem tud mit kezdeni, bocs. Illetve egyvalaki tudna, te, ha legalább a szándék meglenne benned hogy legalább alapszintű tudományos és történelmi ismeretekhez juss.

2023. aug. 31. 10:07
 517/529 A kérdező kommentje:

"Most is linkeltem konkrét történelmi adatokat, mire tőled annyi tellett hogy rávágtad, hogy hazugság. Erre milyen reakciót várnál?"

Kértem hogy sorold fel, 300-tól 1300-ig mit fejlődött a keresztény világ. Válaszoltál? Nem, ergo egy újabb hazugság részedről.

"A tények ott vannak, ahogy a tudományos tények is ott vannak a már linkelt cikkekben. Ha te csak annyira vagy képes hogy oda se nézel amikor mások rámutatnak a téged cáfoló tényekre, azzal senki nem tud mit kezdeni, bocs. Illetve egyvalaki tudna, te, ha legalább a szándék meglenne benned hogy legalább alapszintű tudományos és történelmi ismeretekhez juss."

Ez tényleg kemény munka részetekről hogy századszorra is leírjátok ugyanezt a mellébeszélést:)

2023. aug. 31. 11:18
 518/529 anonim ***** válasza:
100%

Tessék:

[link]

2023. aug. 31. 11:36
 519/529 anonim ***** válasza:
100%
Mellesleg eleve nem is tőlem kérdezted, szóval újfent bizonyitottad hogy csak egy hazug provokátor vagy.
2023. aug. 31. 11:38
 520/529 A kérdező kommentje:

Még egy link? :)

"Mellesleg eleve nem is tőlem kérdezted, szóval újfent bizonyitottad hogy csak egy hazug provokátor vagy."

Mivel ugyanazt az értelmi szintet képviselitek, nem teszek különbséget közöttetek.

2023. aug. 31. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!