Milyen az ateisták világképe?
"Hát, a muszlim vallásról még csak-csak van némi fogalmad. Ami nem csoda, amennyit verhették a fejedbe."
Nekem nem verte senki az iszlámot a fejembe. Leültem és tanulmányoztam. De ezek szerint az ateizmust neked a fejedbe verték. Mondjuk tényleg így is történt a kommunizmusban 1990-ig.
"De nagyjából minden máshoz olyan kevés vagy, mint a mackósajtban a brummogás."
Na hát akkor miért nem magyarázod el a linkelt cikkek tartalmát? Ezt kérem már mióta :)
Mert te nem akarod megérteni a magyarázatokat sem, csak valamilyen módon szabotálni. Lehetőleg úgy, hogy azért mi sokat dolgozzunk, de az eredménye lehetőleg legyen nulla.
Eleve becstelenség tőled a mi jóindulatunkat kihasználni (ami miatt nem lépünk fel ellened keményebben, sőt: megpróbáljuk normálisan rendezni veled a helyzetet, amit te viszont nem akarsz).
Amúgy szívesen megnézném, hogy te hogyan tanulmányoztad az iszlámot, mert sok minden máshoz tényleg nagyon buta vagy, még az iszlámban is vannak gondok, és az ilyen emberek általában nem szoktak komolyabb műveket érdemben tanulmányozni. Szóval az érdekelne, hogy neked hogyan sikerült legalább ezt végigvinni.
De nyilván sose fogjuk itt megtudni az igazságot, pedig érdekes téma.
"Mert te nem akarod megérteni a magyarázatokat sem, csak valamilyen módon szabotálni. Lehetőleg úgy, hogy azért mi sokat dolgozzunk, de az eredménye lehetőleg legyen nulla."
Egyelőre semmiféle magyarázatot nem mutattatok így nem értem min dolgoztatok sokat? Vagy nálad a linkelgetés már sok munkának számít? :)
"Eleve becstelenség tőled a mi jóindulatunkat kihasználni (ami miatt nem lépünk fel ellened keményebben, sőt: megpróbáljuk normálisan rendezni veled a helyzetet, amit te viszont nem akarsz)."
Folyamatosan sértegettek, személyeskedtek. Ez nálad a normális? :)
"Amúgy szívesen megnézném, hogy te hogyan tanulmányoztad az iszlámot, "
Úgy hogy leültem és elolvastam a Koránt, hadiszokat és az iszlámmal kapcsolatos könyveket.
"még az iszlámban is vannak gondok, és az ilyen emberek általában nem szoktak komolyabb műveket érdemben tanulmányozni. Szóval az érdekelne, hogy neked hogyan sikerült legalább ezt végigvinni."
Vannak gondok az iszlámban? :) Te már csak tudod :) Tapasztalataim szerint az ateistáknak halvány lila gőzük sincs az iszlámhoz. Még a legalapvetőbb alapkérdésekben is.
"De nyilván sose fogjuk itt megtudni az igazságot, pedig érdekes téma."
El is kezdtem kifejteni, de akkor nem figyeltél vagy nem fogtad fel. Az iszlám az egyetlen vallás ami kötelezően előírja hogy foglalkozz tudománnyal, azon belül is természettudománnyal. Illetve azt mondja ha kételkedsz Istenben, tanulmányozd az élőlényeket, a világot és megtalálod a bizonyítékot. Ez az egyik oka annak hogy muszlim vagyok .
"Az iszlám az egyetlen vallás ami kötelezően előírja hogy foglalkozz tudománnyal, azon belül is természettudománnyal."
Azért a kereszténységben is van hasonló szemlélet, csak nem ennyire kifejezetten.
Közös az is, hogy mindkettő csak elvben támogatja ezt, és csak akkor, ha nem ütközik a vallással.
"Ez az egyik oka annak hogy muszlim vagyok ."
Sajnos nem értesz a tudományhoz (az itteni megnyilvánulásaid alapján) gyakorlatilag semennyire, szóval ezt fölöslegesen írták neked a Koránban. Még az elvéhez sem értesz, az alapjaihoz sem, és ránézésre esélyed sincs, hogy ez a helyzet változzon. Elég baj, mert mindenkinek jobb lenne, ha jobban menne neked. Eleve nem is tudom, hogy miféle tudománnyal foglalkoztál érdemben. Szerintem semmilyennel, csak nagyon-nagyon felületesen.
"Azért a kereszténységben is van hasonló szemlélet, csak nem ennyire kifejezetten."
Ez nem igaz. Szó nincs a Bibliában arról hogy foglalkozz tudománnyal. A keresztény egyház sokáig egyenesen tiltotta hogy bárki tudománnyal foglalkozzon. Ma már nem tudják tiltani de azt mondják ne gondolkozz csak higgy.
"Közös az is, hogy mindkettő csak elvben támogatja ezt, és csak akkor, ha nem ütközik a vallással."
Mi az hogy elvben? :) A Korán azt írja kötelező.
"Sajnos nem értesz a tudományhoz (az itteni megnyilvánulásaid alapján) gyakorlatilag semennyire, szóval ezt fölöslegesen írták neked a Koránban. Még az elvéhez sem értesz, az alapjaihoz sem, és ránézésre esélyed sincs, hogy ez a helyzet változzon. Elég baj, mert mindenkinek jobb lenne, ha jobban menne neked. Eleve nem is tudom, hogy miféle tudománnyal foglalkoztál érdemben. Szerintem semmilyennel, csak nagyon-nagyon felületesen."
Ja hogy erre a mellébeszélésre, személyeskedésre érted hogy keményen dolgoztatok :) Az igaz hogy az ateista hozzászólások kb 90%-a ilyen mellébeszélés és személyeskedés.
Itt én vagyok az egyetlen aki tudományos szempontból állt a témához.
"A keresztény egyház sokáig egyenesen tiltotta hogy bárki tudománnyal foglalkozzon"
Épp csak a keresztény egyháznak köszönhető az egyetemek létrehozása, a tudományos ismeretek terjesztése. Hány hazugsággal mosták ki a fejed?
"Itt én vagyok az egyetlen aki tudományos szempontból állt a témához"
Te vagy az, aki tudományos tanulmányokat kapott cáfolatként. Azt képzelted tudományos hozzáállásnak, hogy tudományos tényeket tagadsz?
"Szó nincs a Bibliában arról hogy foglalkozz tudománnyal."
De én nem is ezt mondtam. Magyarul is elég gyengén tudsz (funkcionális analfabetizmus).
"A keresztény egyház sokáig egyenesen tiltotta hogy bárki tudománnyal foglalkozzon."
Nem, ilyen soha nem volt. A vallással szembeálló tudást tiltották, ahogy a többi vallás is.
"A Korán azt írja kötelező."
De attól még ugyanígy működik. Ahogy írták is neked: a Korán még az ókori (félig) tudományos szemléletre gondol, ez még nem igazán tudomány.
Persze nem is merted megírni, hogy milyen tudományhoz értesz (szerinted).
"Épp csak a keresztény egyháznak köszönhető az egyetemek létrehozása, a tudományos ismeretek terjesztése. Hány hazugsággal mosták ki a fejed?"
Hogy mi bajod van? :) Kezdjük ott hogy a kereszténység megjelenése hatalmas visszaesést hozott Európában. Mind tudományos, kultúrális és társadalmi szinten. Ezer évig szinte semmi fejlődés nem történt. Ezzel szemben az iszlám hatalmas fejlődést hozott. Ha volt is egy két keresztény egyetem, azt az egyház a saját céljaira használta.
"Te vagy az, aki tudományos tanulmányokat kapott cáfolatként. Azt képzelted tudományos hozzáállásnak, hogy tudományos tényeket tagadsz?"
Még mindig itt tartasz? :) Akkor csak egyet mutass már be ebből hogyan cáfol engem. Ja hogy az nem megy :)
"De én nem is ezt mondtam. Magyarul is elég gyengén tudsz (funkcionális analfabetizmus)."
Azt írtad "Azért a kereszténységben is van hasonló szemlélet" ami hazugság. Nincs ilyen szemlélet.
"Nem, ilyen soha nem volt. A vallással szembeálló tudást tiltották, ahogy a többi vallás is."
Kb mindent a vallással szembenállónak tekintették. Éppen ezért nem is fejlődött a keresztény Európa kb ezer évig szinte semmit.
"De attól még ugyanígy működik. Ahogy írták is neked: a Korán még az ókori (félig) tudományos szemléletre gondol, ez még nem igazán tudomány. "
Te beszélsz funkcionális analfabetizmusról? Azt írja a Korán foglalkozz tudománnyal. Ha kételkedsz méginkább foglalkozz tudománnyal. Tiszta tudományról van szó.
"Persze nem is merted megírni, hogy milyen tudományhoz értesz (szerinted)."
Biztos hogy többhöz mint ti. Nálatok a tudomány kimerül linkek bemásolásában:)
"Azért a kereszténységben is van hasonló szemlélet"
Van, csak te nem tudsz róla. Hogy miért, az a te dolgod. A Biblia is azt írta, hogy a tudás jó dolog.
"Kb mindent a vallással szembenállónak tekintették."
Nem.
"nem is fejlődött a keresztény Európa kb ezer évig szinte semmit."
De, nagyon is sokat fejlődtek, csak kicsit más irányokba, pl. mezőgazdaság, ipar. Erről már volt itt szó.
"Te beszélsz funkcionális analfabetizmusról?"
Én bizony, mert továbbra sem érted (vagy nem akarod).
"Azt írja a Korán foglalkozz tudománnyal. Ha kételkedsz méginkább foglalkozz tudománnyal."
Igaz. Írja. DE a tudományon továbbra is az akkori szemléletet érti, ami csak nagyon távolról tudomány, inkább vegyes (részben ezotéria, részben művészet, és semmiképpen nem ellenkezhet a Koránnal, stb.)
"Tiszta tudományról van szó."
Ahogy Móricka képzeli.
"Persze nem is merted megírni, hogy milyen tudományhoz értesz (szerinted)."
"Biztos hogy többhöz mint ti."
Ja, nem fogod megírni. Ha így lenne lottó ötösöm...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!