Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen az ateisták világképe?

Milyen az ateisták világképe?

Figyelt kérdés
Eddig tapasztalataim alapján változó, de nagyon homályos, tele megválaszolatlan kérdésekkel, ellentmondásokkal. Nem zavarja az ateistákat hogy sok mindenre nincs válasz a világképükben? Például hogy az ősrobbanás csak úgy beindult a semmiből és minden a véletlen műve. Van aki azt mondja előtte is volt valami, de akkor meg az a kérdés hogy jött lére ami előtte volt. Mások egyfajta körforgásként képzelik el véletlenszerűen változó univerzumokkal de ez is nagyon zavaros, problémás.

2023. júl. 31. 21:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/529 anonim ***** válasza:
100%

"Ha így gondolod akkor nálad komoly gondok vannak. Persze, leélheted úgy az életed hogy eszel, iszol, szaporodsz, de ez az állatok szintje."

Az, hogy úgy gondolod, hogy az életnek van értelme vagy nincs nem változtat az életen. Ha így nézzük akkor a papok és mindenki csak "eszel, iszol, szaporodsz,".

Persze attól még, hogy az életnek nincs értelme én nem így látom az életem. Én sok boldog időt töltöttem el eddig is a szeretteimmel és tervezem ezek után is.

A többi írásoddal kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy te tudod mi az a tudomány?

2023. aug. 2. 21:48
 42/529 A kérdező kommentje:

"Amúgy meg teljesen mindegy is, milyen közel vannak - mivel a vallásos ember soha nem fog közelíteni az igazsághoz, csak egy helyben áll. Maximum a vallása lehetőségeit használja ki - HA van olyan"

Ha az ateista embernek köze lenne az igazsághoz akkor idővel vallásos lenne mert látnia kell hogy az vallásos világkép tudományosan elfogadtató.

"Az ateista meg vizsgálja az igazságot, és közelít hozzá."

Az ateista nem közelít az igazsághoz. Az ateista elképzelések mese kategóriába tartoznak. Ezért nem is írta le itt egy ateista sem hogyan is képzeli el.

2023. aug. 2. 22:03
 43/529 A kérdező kommentje:

"Az, hogy úgy gondolod, hogy az életnek van értelme vagy nincs nem változtat az életen. Ha így nézzük akkor a papok és mindenki csak "eszel, iszol, szaporodsz,"."

Dehogynem. Egy vallásos ember számára van értelme az életnek ami egy jóval magasabb cél mint "eszel, iszol, szaporodsz,".

"Persze attól még, hogy az életnek nincs értelme én nem így látom az életem. Én sok boldog időt töltöttem el eddig is a szeretteimmel és tervezem ezek után is."

Erre mondtam hogy ki lehet találni ilyeneket de akkor is ott lesz az üresség benned. Az ember túl intelligens ahhoz hogy beérje ilyen célokkal.

"A többi írásoddal kapcsolatban lenne egy olyan kérdésem, hogy te tudod mi az a tudomány?"

Én tudom, te viszont biztosan nem tudod mert ha tudnád, vallásos lennél.

2023. aug. 2. 22:09
 44/529 anonim ***** válasza:
100%

A kérdező egyszerű provokátornak tűnik, akkora butaságokat ír.

Szerintem arra vár, hogy mikor ugrunk ezekre.

2023. aug. 2. 22:21
 45/529 anonim ***** válasza:
93%

Kedves kérdező!

Az ateisták döntő többségének több célja van az életben, mint "eszel, iszol, szaporodsz". Értem, hogy szeretnéd feltünteti az ateistákat úgy, mintha egy velejéig romlott barbár csürhe lenne, de ez nem jelenti azt, hogy ebből bármi is igaz.

És amúgy a te vallásod által diktált, és nem mindig inernalizált értékek mitől objektívek?

Általában a mélyszegény, veszélyeztetett emberekre igaz az, hogy primitívebb céljaik vannak, és náluk nagyobb a vallásosak aránya.

Én és az általam ismert ateisták empatikus emberek, fogékonyak a kultúrára a művészetekre, tudományokra is és szeretnék úgy elhagyni a világot, hogy egy kicsit jobba tették azt, és segítettek másokon.

Én nem zárom ki, hogy erre egy vallásos ember is képes, de én gyakran csak az ájtatoskodást önsanyargatást és mások abuzálását látom, ami, ha a ti vallásotok általatok értelmezett verziója igaz talán értékes dolog, de önmagában szerintem nem sok értéket lehet neki tulajdonítani.

Ahhoz meg hogy jó életet élj és jó legyél másokhoz nem kell vallás, sőt, gyakran eltántorít attól, főleg ha a másik ember mást gondol mint te.

2023. aug. 2. 22:47
 46/529 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem semmi természetfelettiben. Egy ateista.
2023. aug. 3. 12:23
 47/529 Mojjo ***** válasza:
100%
@39: Á, oké, így már értem, köszi! Így még nem gondoltam erre, de abszolút van értelme.
2023. aug. 3. 12:45
 48/529 anonim ***** válasza:
100%

"Mintha szuperpozícióban lennének"

Hát... aki nem hisz az istenekben, az ateista. Akkor is, ha nem is tud róluk.

Aki meg hisz, az teista.

Milyen szuperpozícióra gondoltál?

2023. aug. 3. 13:03
 49/529 anonim ***** válasza:
29%
#49 nem azokról volt szó, akik nem tudnak róla, hanem akiket nem érdekli isten létének kérdése, nem foglalkoztatja őket, nem tartják relevánsnak. Róluk mondtam, hogy az ő teizmusuk/ateizmusuk nem egy eldöntött kérdés, így nem sorolnám őket egyik kategóriába sem.
2023. aug. 3. 13:15
 50/529 anonim ***** válasza:
100%

Ők is ateisták, mivel istenek nélkül élnek.

Az igaz, hogy még dönthetnek.

2023. aug. 3. 13:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!