Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen az ateisták világképe?

Milyen az ateisták világképe?

Figyelt kérdés
Eddig tapasztalataim alapján változó, de nagyon homályos, tele megválaszolatlan kérdésekkel, ellentmondásokkal. Nem zavarja az ateistákat hogy sok mindenre nincs válasz a világképükben? Például hogy az ősrobbanás csak úgy beindult a semmiből és minden a véletlen műve. Van aki azt mondja előtte is volt valami, de akkor meg az a kérdés hogy jött lére ami előtte volt. Mások egyfajta körforgásként képzelik el véletlenszerűen változó univerzumokkal de ez is nagyon zavaros, problémás.

2023. júl. 31. 21:38
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯
 251/529 anonim ***** válasza:
100%

"Ha véletlen vezérelte és így jött létre az élet, akkor nincs olyan hogy ugyanolyan feltételek mellett mindig létrejön."

Hogyne lenne? Ha X dolog kialakulása Y feltételek meglététől függ, akkor Y esetén mindig létre fog jönni X. Ebből ellenben nem következik hogy Y is garantáltan ki fog alakulni. Vagy ha ki is alakul, simán lehet hogy véletlenül teljesen máshol, máshogy vagy máskor.

"Mivel a lélekben nem hiszel."

Egy szóval sem mondtam se azt hogy nem hiszek benne, se azt, hogy hiszek. Volnál szíves nem hazudozni?

"Ha meg nem determinisztikus és a véletlen vezérli akkor sincs szabad akaratod mert a véletlen alakítja a döntéseid."

A véletlen nem tud alakítani semmit. Te mégis miről beszélsz???

"Reagáltam is. "

Csak épp a reakciódnak semmi köze nem volt ahhoz, amit ténylegesen leírtam. Elég szánalmas, hogy ezután ezt még erőlteted is...

2023. aug. 19. 09:23
 252/529 anonim ***** válasza:
86%

"A keresztények mindig bukják a vitát"

Személyesen is láttam már kb 10 vitádat velük, de mindig rommá cáfolták az érveidet. És az itteni "vita" alapján is pont azt bizonyítottad, hogy se érvelni, se cáfolni nem tudsz, sőt, rengeteg alkalommal fel sem fogod amit olvasol, hisz teljesen irreleváns válaszokat adsz. Nagyon súlyos tévképzeteid lehetnek, ha tényleg azt képzeled hogy te vitákat szoktál nyerni. Nemhogy vitát nem tudsz nyerni, egyetlen érvedet sem sikerül soha alátámasztanod...

2023. aug. 19. 09:26
 253/529 A kérdező kommentje:

"Leírtuk már a véletlen FIX szabályait."

Nem fogod fel hogy nincs ilyen? Olyan mintha azt mondanád mindig hatost dobsz a kockával véletlenül.

"Azon kívül, ugye tudod már, hogy a kvantummechanika IGAZI véletlen. Tehát tudjuk, hogy a véletlen nem csak létezik a világunkban - de az az alapja."

Mi bajod van? :) Ugorj már ki a tizedikről és véletlenül ne legyen belőled palacsinta. Akkor elhiszem hogy igazad van :)

2023. aug. 19. 09:27
 254/529 anonim ***** válasza:
100%

"A keresztények mindig bukják a vitát"

Lehet, hogy ő egy provokátor, a célja az, hogy a forgalmat növelje.

Akkor viszont valóban nyert, hiszen ezt profi módon csinálja. Még akár más kérdése alatt is.

2023. aug. 19. 09:28
 255/529 anonim ***** válasza:
100%

"Mi bajod van? :) Ugorj már ki a tizedikről és véletlenül ne legyen belőled palacsinta. Akkor elhiszem hogy igazad van :)"

Hogy a világunkban bizonyítottan létezik véletlen, abból nem következik hogy minden véletlen egy esemény bekövetkezte és annak eredménye bármi véletlent is tartalmazzon. Komolyan semmi logikai érzéked nincs?

2023. aug. 19. 09:30
 256/529 anonim ***** válasza:
86%

"Olyan mintha azt mondanád mindig hatost dobsz"

Lehet, hogy neked ez fura, de ezeket a szabályokat nem te találod, ki. Ez a szalmabáb érvelés, amit csinálsz.

Mint mondtam: végezz el egy egyetemet, ahol tanítják.

Ja, hogy ahhoz először egy középiskolát is el kéne végezni, ahol legalább a normális szemléletet tanítják...

2023. aug. 19. 09:31
 257/529 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%
Az ide visszalátogató kommentelőktől kérdezném: tudtok valahol olcsón trolltápot? Néma én is etetném az olyanokat mint ezt a “másfélpipás muszlim”-t meg még néhányat, de mostanság szűkös a trolltáp készletem😔
2023. aug. 19. 09:39
 258/529 anonim ***** válasza:
100%
Tevenyereggyártó, trollja válogatja. Ez a másfél pipás muszlim például elég olcsó egy troll, bármilyen tápot bezabál amiről azt képzeli, hogy bele tud kötni :D
2023. aug. 19. 09:45
 259/529 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te gyakorlatilag nem vagy képes különbséget tenni az ok és az okozat között? Vagy csak megjátszod, hogy úgy teszel, mintha bárki is az okozat véletlenségéről beszélt volna?
2023. aug. 19. 10:19
 260/529 anonim ***** válasza:
100%

"mindig hatost dobsz a kockával véletlenül"

Én azért megpróbálom, hátha...

tehát, amit most írtál, az azt jelenti, hogy NINCSEN véletlen.

Te tényleg azt hiszed, hogy a véletlen szabályai azt mondják, hogy nincs véletlen?

???

Nem, nem ezt mondják.

Az első szabály az, hogy a kockának nincs emlékezete, tehát a következő dobásnál BÁRMI jöhet, amit a kocka tud. Hatos után jöhet akár még egy hatos. Utána megint csak jöhet hatos.

A második szabály az, hogy HOSSZÚ távon egyforma mennyiségben fognak kijönni a számok egy szabályos kockánál.

Gondold el, ha ilyen szabály nem lenne, akkor teljes káosz lenne, hiszen AKKOR például lehetne olyan is, hogy mindig hatos jön!

Miért ne, ha egyszer nincsen rá szabály... de van.

És így szól, ahogy leírtam.

2023. aug. 19. 10:23
❮❮ ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!