Milyen az ateisták világképe?
"Mint mondtam: végezz el egy egyetemet, ahol tanítják."
Szóval ha nem végzek el egy egyetemet, akkor azt sem tudom miről beszélek?
Hm... érdekes logika.
De megkérdőjelezném, hogy te bármilyen egyetemet végeztél volna.
"Ez a primitív ateista válasz is bizonyítja hogy nem tudtok már értelmesen válaszolni."
Szóval éppen ugyan azt csinálod, mint a másik és leprimitívezed? értem.
"Na még egy primtív ateista reakció."
Könyörög, mond már meg miért primitív.
Legyél szíves definiáld a primitív szót és mond meg, hogy a kommentem miért primitív.
"Amint látod én vagyok az egyetlen aki tudományosan elfogadható világképet vázolt fel."
1) Nem.
2) Ez mennyire összeilleszthető a Koránnal?
"Ti ateisták tündérmesében hisztek amiben minden varázsütésre megjelenik és azt mondjátok a véletlen a magyarázat :)"
Én akárhány tanulmányt olvastam, egyszer sem láttam ezt a leírást.
Én úgy tudtam, hogy egyenlőre nincs ötletünk sem, hogy mi volt az ősrobanás előtt.
Vagy mit mond a tudomány?
Úgy néz ki, hogy te jobban tudod, le tudnád nekünk írni?
"Még a legprimitívebb vallás világképe is tudományosan elfogadhatóbb mint az ateista világkép."
Pl.?
A keresztény teremtéstörténetről szeretnél pl. beszélni?
Tudod a teremtés lépéseit él sorrendjeit?
Én nagyon kíváncsi lennék az összes többi vallás teremtéstörténetére és a tudományosságukra kedves kérdező.
Beszélhetnénk erről?
"Szóval éppen ugyan azt csinálod, mint a másik és leprimitívezed? értem."
Csak én jogosan teszem, de ő nem. Én logikus válaszokat adtam bizonyítékokkal alátámasztva.
"Könyörög, mond már meg miért primitív.
Legyél szíves definiáld a primitív szót és mond meg, hogy a kommentem miért primitív."
Szívesen elmagyarázom. Azt állítottad keresztény vs ateista vitát még megérted, de a muszlimok még butább és primitívebb érvekkel védik a hitüket. Na most a keresztény vallás tele van ellentmondással, tudományosan téves állítással mig az iszlámban nincsenek ellentmondások vagy tudományosan téves állítások. Tehát egy muszlim érvelése sokkal inkább elfogadhatótudományos szempontból mit egy keresztény érvelése. Te ezzel nem voltál tisztában ezért vagy primitív. Konkrétan én a fix természeti törvényeket mutattam be mint bizonyíték és a DNS-ben lévő kódot. Ezek tudományos érvek, tehát se nem buta se nem primitív. Mivel ezt nem fogtad fel te vagy primitív.
"Ez mennyire összeilleszthető a Koránnal?"
A tudományos érvelés? 100%-ban.
"Én akárhány tanulmányt olvastam, egyszer sem láttam ezt a leírást."
Olvasd vissza az ateisták válaszait. A véletlenre hivatkoznak mint magyarázat.
"Úgy néz ki, hogy te jobban tudod, le tudnád nekünk írni? "
A tudomány jelen állása szerint nem volt az ősrobbanás előtt semmi.
"A keresztény teremtéstörténetről szeretnél pl. beszélni?
Tudod a teremtés lépéseit él sorrendjeit?"
Ismerem a keresztény teremtéstörténetet. Tele van tudományosan téves állítással de még ez is értelmesebb mint az ateista világkép. Ti ateisták konkrétan abban hisztek hogy csakúgy varázsütésre jött létre minden.
"Én nagyon kíváncsi lennék az összes többi vallás teremtéstörténetére és a tudományosságukra kedves kérdező."
Mindegy melyik vallás teremtéstörténetét nézzük. Bármelyik értelmesebb mint az ateista világkép. Ti ateisták abban hisztek hogy csakúgy varázsütésre jött létre minden.
Akkor össze tudnád hasonlítani azt amit a tudomány mond az ősrobbanásról, amit a Biblia állít a teremtésről és amit a Korán ír a teremtésről.
Én megnéznék egy ilyen összehasonlítást.
"Ti ateisták abban hisztek hogy csakúgy varázsütésre jött létre minden."
Tehát még hazudozol is. Szép...
"Akkor össze tudnád hasonlítani azt amit a tudomány mond az ősrobbanásról, amit a Biblia állít a teremtésről és amit a Korán ír a teremtésről."
A Bibliát hagyjuk, de amit a Korán ír a teremtésről az tudományosan helyes. Például:
51/47 Erővel építettük az eget és kitágítjuk azt.
Ugye az ősrobbanáskor hatalmas energia szabadult fel és tudjuk hogy folyamatosan tágul az univerzum.
21/30 az egek és a föld összefüggő tömeg volt, és mi
választottuk szét azokat"
Tudjuk hogy minden egy pontban sűrűsödött majd a robbanást követően alakult ki minden.
41/11 Aztán az ég felé fordult - és az még füst volt"
Gázból és porból formálódtak a bolygók. A csillagköd vagy nebula csillagközi porból, gázból és plazmából álló csillagközi felhő.
Szerintem a Biblia is nagyon fontos.
Mégiscsak ábrahámi vallás mindkettő és érdekes az összehasonlítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!