Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Milyen az ateisták világképe?

Milyen az ateisták világképe?

Figyelt kérdés
Eddig tapasztalataim alapján változó, de nagyon homályos, tele megválaszolatlan kérdésekkel, ellentmondásokkal. Nem zavarja az ateistákat hogy sok mindenre nincs válasz a világképükben? Például hogy az ősrobbanás csak úgy beindult a semmiből és minden a véletlen műve. Van aki azt mondja előtte is volt valami, de akkor meg az a kérdés hogy jött lére ami előtte volt. Mások egyfajta körforgásként képzelik el véletlenszerűen változó univerzumokkal de ez is nagyon zavaros, problémás.

2023. júl. 31. 21:38
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
 261/529 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom, de valahányszor láttam keresztény vs ateista vitát azt még valamennyire megértem.

De a muszlimok még butább és peimitívebb érvekkel védik a hitüket.

Komolyan te szeretnél itt rendet tenni kedves kérdező?

Ezzel a hangnemmel és okoskodásoddal nem hogy embereket fogsz meggyőzni, hanem aktívan kerülni fogják a vallásokat és aktívan ellenük lesznek.

Szóval levontam a következtetést, hogy ez 100% önhasznú.

Kicsit olyan, mint szervízmérnök úr, csak muszlim.

2023. aug. 19. 14:29
 262/529 anonim ***** válasza:
100%

Kedves 261-es!

Szerintem ez azért van, mert az ő hitüket kevésbé lehetett megkérdőjelezni az elmúlt évszázadban legalábbis a kereszténységhez képest, így kevésbé hullottak ki a rossz érvek, és kevesebb ők volt meggyőző érvek kidolgozására.

2023. aug. 19. 18:56
 263/529 anonim ***** válasza:
100%

Nem bántásból, hanem jó tanácsként mondom, hogy muszlimok szerintem jobban tennék, ha csendben gyakorolnák a vallásukat, és nem kezdenének ilyen vitákat, mint ez itt. A zsidó és keresztény vallás például megalapozottabbnak tűnik mint az iszlám, hiszen az ő szentírásaik már régen le voltak írva, akkor, amikor Mohamed színre lépett.

A muszlim hitet, amely a zsidó és keresztény hit alternatíváját nyújtja, még úgy sem sikerült igazolni, hogy a régi keresztény szövegekben eltéréseket mutatott ki a szövegkritika. Egy szó sincs arról, hogy Izmaelt kellett volna (a próba miatt) feláldozni Izsák helyett, sem arról, hogy Jézus nem halt meg a kereszten, ahogyan az iszlám mondja. Ezek olyan igazolatlan állítások, mint a Jehova tanúié, akik a mai napig azt állítják, hogy az Újszövetségben szerepelt a Tetragrammatom, csak kivették belőle, ez sincs igazolva.

Szóval akik ilyen vallásokat követnek, mint az iszlám, meg a Jehova tanúi azok szerintem ne akarjanak a szkeptikus szerepében feltűnni, amikor a saját vallásukkal szemben sem szkeptikusak.

2023. aug. 20. 07:59
 264/529 anonim ***** válasza:
100%

Még valami: nem gyakorolom egyik ábrahámi vallást sem. Agnosztikus vagyok.

#263 voltam

2023. aug. 20. 08:08
 265/529 anonim ***** válasza:
100%

Hú, hogy meg fogod te kapni tőle, hogy márpedig a Korán az mennyivel hitelesebb meg igazságosabb meg csodálatosabb meg mindenebb, mint a Biblia, mert Allah minden néphez küldött prófétákat és minden létező vallás csak Allah üzenetének meghamisítása, stb. Nagyon imád ilyeneket mantrázni, csak bizonyítani nem sikerült még neki egyszer sem :D

2023. aug. 20. 08:40
 266/529 A kérdező kommentje:

Az utóbbi napokban nem voltam gép közelben de látom azóta nem nagyon érkezett értelmes válasz ateistáktól.

"Hogy a világunkban bizonyítottan létezik véletlen, abból nem következik hogy minden véletlen egy esemény bekövetkezte és annak eredménye bármi véletlent is tartalmazzon. Komolyan semmi logikai érzéked nincs?"

Nem létezik véletlen a makro világban. A kavantumvilágot meg csak most kezdték tanulmányozni. Ha meg azt állítod bizonyos esetekben lehet véletlen máskor meg nem, az szintén egy szabályszerűség és tervezésre utal. Ha igazi véletlen létezne akkor bármelyik természeti törvény bármikor megváltozna.

2023. aug. 23. 19:38
 267/529 A kérdező kommentje:

"Lehet, hogy neked ez fura, de ezeket a szabályokat nem te találod, ki. Ez a szalmabáb érvelés, amit csinálsz.

Mint mondtam: végezz el egy egyetemet, ahol tanítják.

Ja, hogy ahhoz először egy középiskolát is el kéne végezni, ahol legalább a normális szemléletet tanítják..."

Ez a primitív ateista válasz is bizonyítja hogy nem tudtok már értelmesen válaszolni.

2023. aug. 23. 19:39
 268/529 A kérdező kommentje:

"tehát, amit most írtál, az azt jelenti, hogy NINCSEN véletlen."

Még jó hogy nincs. Láttál már olyat hogy egy természeti törvény megváltozott?

"Az első szabály az, hogy a kockának nincs emlékezete, tehát a következő dobásnál BÁRMI jöhet, amit a kocka tud. Hatos után jöhet akár még egy hatos. Utána megint csak jöhet hatos."

De ti ateisták azt állítjátok a természet törvényeit a véletlen alakította. Ez azt jelentené hogy mindig minden egyes dobásnál hatos lesz az eredmény fixen. Nem érzed hogy ez vicc kategória? :)

"Gondold el, ha ilyen szabály nem lenne, akkor teljes káosz lenne, hiszen AKKOR például lehetne olyan is, hogy mindig hatos jön!"

Te most miről beszélsz? :) A kockára a természet törvényei hatnak. Semmi köze a véletlenhez. A természet törvényei határozzák meg hogy mi lesz az eredmény. Milyen erővel dobod, milyen irányba, milyen felületre stb.

2023. aug. 23. 19:46
 269/529 A kérdező kommentje:

"De a muszlimok még butább és peimitívebb érvekkel védik a hitüket.

Komolyan te szeretnél itt rendet tenni kedves kérdező?

Ezzel a hangnemmel és okoskodásoddal nem hogy embereket fogsz meggyőzni, hanem aktívan kerülni fogják a vallásokat és aktívan ellenük lesznek.

Szóval levontam a következtetést, hogy ez 100% önhasznú.

Kicsit olyan, mint szervízmérnök úr, csak muszlim."

Na még egy primtív ateista reakció. Amint látod én vagyok az egyetlen aki tudományosan elfogadható világképet vázolt fel. Ti ateisták tündérmesében hisztek amiben minden varázsütésre megjelenik és azt mondjátok a véletlen a magyarázat :) Még a legprimitívebb vallás világképe is tudományosan elfogadhatóbb mint az ateista világkép.

2023. aug. 23. 19:50
 270/529 A kérdező kommentje:

"Nem bántásból, hanem jó tanácsként mondom, hogy muszlimok szerintem jobban tennék, ha csendben gyakorolnák a vallásukat, és nem kezdenének ilyen vitákat, mint ez itt"

Látom tele lett a gatya. Tartsd meg a jótanácsaidat. A keresztényektől már megszoktam hogy hamar személyeskedni, sértegetni kezdenek, de úgy látom az ateisták sem különbek a keresztényeknél. Éppen ezért folytatni fogom az ilyen vitákat az ateistákkal.

"A muszlim hitet, amely a zsidó és keresztény hit alternatíváját nyújtja, még úgy sem sikerült igazolni, hogy a régi keresztény szövegekben eltéréseket mutatott ki a szövegkritika. Egy szó sincs arról, hogy Izmaelt kellett volna (a próba miatt) feláldozni Izsák helyett,"

Na még egy észlény iszlám szakértő. Már rég bizonyított tény hogy zsidó és keresztény szent írások meglettek változtatva, ahogy az iszlám állítja.

Honnan tudod hogy nem Izmaelt akarta Ábrahám feláldozni? Mert a Biblia nem azt írja? :) Az össze vissza hamisított Biblia:)

"sem arról, hogy Jézus nem halt meg a kereszten, ahogyan az iszlám mondja."

Semmi bizonyíték nincs arra hogy Jézus meghalt a kereszten. Sőt, még a Biblia is igazolja az iszlám állítását. Azt írj a Biblia hogy Isten homályt bocsátott az emberek szemére és még Jézust sem ismerték fel.

"Szóval akik ilyen vallásokat követnek, mint az iszlám, meg a Jehova tanúi azok szerintem ne akarjanak a szkeptikus szerepében feltűnni, amikor a saját vallásukkal szemben sem szkeptikusak."

Ti ateisták vagytok a legkevésbbé szkeptikusak a saját világképeteket illetően. Konkréten tündérmesében hisztek amiben minden varázsütésre történik amire rávágjátok hogy véletlen :)

2023. aug. 23. 20:00
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!