Hogy hihetik Mohamedet prófétának, amikor a könyve tele van tudományos és történelmi tévedésekkel?
Pl 5:116-ban azt állítja, Jézus azt kérte hogy imádják őt és az anyját, ami nyilvánvaló hazugság.
Vagy 55:14 szerint agyagból készül az ember, ami elég egyértelmű tudományos képtelenség.
"Mivel a bálványimádás fogalma nem azt jelenti, hogy akitől kérsz valamit, ez már megint hazugság."
Az is bálványimádás ha Isteni erővel ruházol fel valakit és tőle várod azt amit csak Isten teljesíthet.
Dehogynem. Idéztem is egy keresztény imát Máriához:
"Oltalmad alá futunk, Istennek szent Anyja, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől,"
Ez bálványimádás.
A bálványhoz azért imádkoznak, hogy ő maga tegyen csodát.
De azt vajmi kevés keresztény képzeli úgy, hogy Mária erre képes lenne.
A keresztények az ő KÖZBENJÁRÁSÁT kérik az istennél. Az imáját, ha úgy jobban érted.
Igen: akkor is azt kérik, amikor védelmet emlegetnek.
Mint már mondtam: NEM képzelik azt, hogy Mária maga jönne le megvédeni bárkit is, vagy netán angyaloknak parancsolna.
Ezek után még egyszer kérdezem: te hogyan számolsz el magaddal esténként?
"Tudom hogy idéztél, csak épp semmi nem volt az idézetben, ami azonos lenne a bálvány fogalmával."
Látom nem fogtad fel. Ahogy mondtam az is bálványimádás ha Isteni erővel ruházol fel valakit és tőle várod azt amit csak Isten teljesíthet.
"Ahogy mondtam az is bálványimádás ha Isteni erővel ruházol fel valakit és tőle várod azt amit csak Isten teljesíthet."
És ilyesmi nem is történt.
"A bálványhoz azért imádkoznak, hogy ő maga tegyen csodát."
Máriához is azért imádkoznak hogy ő maga tegyen csodát.
"De azt vajmi kevés keresztény képzeli úgy, hogy Mária erre képes lenne.
A keresztények az ő KÖZBENJÁRÁSÁT kérik az istennél. Az imáját, ha úgy jobban érted.
Igen: akkor is azt kérik, amikor védelmet emlegetnek."
Ott van feketén fehéren leírva az ima szövegében, de te azt mondod nem az van leírva :)
"Mint már mondtam: NEM képzelik azt, hogy Mária maga jönne le megvédeni bárkit is, vagy netán angyaloknak parancsolna."
Az imák szövegében az van hogy Máriához könyörögenk és tőle várnak védelmet, gyógyulást stb. Ha valaki nem ezt képzeli, akkor miért ezt mondja az ima alatt? :) Erre tudsz valami értelmes magyarázatot adni? :)
"Ezek után még egyszer kérdezem: te hogyan számolsz el magaddal esténként?"
Érdekes hogy te engem kérsz számon, miközben azt akarod behazudni, hogy aki ilyen imát mond az nemúgy érti mint ami az ima szövegében szerepel :)
Egyébként meg még ha úgy is lenne ahogy mondod, ami nincs úgy mert ott az ima szövege, még akkor is ellentétes lenne a Bibliával mert Jézus egy szóval sem mondta hogy Máriától kérj bármit is és hallani fogja és közben jár.
"A bálványhoz azért imádkoznak, hogy ő maga tegyen csodát."
Csak hogy tisztázzuk. Ha valki mégis úgy érti ahogy le van írva az ima szövegében és Máriától várja közvetlenül hogy megvédje, meggyógyítsa stb, az bálványimádás szerinted is?
"Jézus egy szóval sem mondta hogy Máriától kérj bármit is és hallani fogja és közben jár."
Mohamed se mondta hogy interneten provokálj és hazudozz, aztán mégis itt égeted magad...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!