Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy hihetik Mohamedet prófétá...

Hogy hihetik Mohamedet prófétának, amikor a könyve tele van tudományos és történelmi tévedésekkel?

Figyelt kérdés

Pl 5:116-ban azt állítja, Jézus azt kérte hogy imádják őt és az anyját, ami nyilvánvaló hazugság.

Vagy 55:14 szerint agyagból készül az ember, ami elég egyértelmű tudományos képtelenség.

2023. márc. 31. 10:35
 71/96 A kérdező kommentje:

Mivel azóta sem tudtál semmire bizonyítékot mutatni, szokás szerint csak provokatív trollkodás a kifakadásod, ami alapján a semmire várnál el helyeslést.

Inkább nem is égetlek tovább, már az eddigi vergődéseddel is bizonyítottad hogy a Koránt csak úgy lehet komolyan venni, ha tudományos tényeket tagadsz és mindenki másról is neked tetsző hazugságokat találsz ki.

2023. ápr. 2. 12:51
 72/96 anonim ***** válasza:
0%

Elmagyaráztam, és hoztam cikkeket amik igazolnak. Te viszont csak azt hajtogatod hogy nem így van és kész :))) Javaslom ne menj bele olyan vitába ami meghaladja az éretlmi képességeidet.

Ezekre nem válaszosz?

Szerinted a keresztények is hazudnak? A protestánsok bálványimádónak tekintik a katlikusokat és ortodoxokat amiért Máriához könyörögnek. Ők is hazudnak? :)

Aztán a földből teremtés keresztény tanítás is. Benne van a Bibliában. Akkor a keresztények is hazudnak? :)

2023. ápr. 2. 13:16
 73/96 anonim ***** válasza:
91%

"A protestánsok bálványimádónak tekintik a katlikusokat és ortodoxokat amiért Máriához könyörögnek."

Ami nyilván hülyeség, mert ettől még nem lesznek bálványok.

Másrészt pedig nem könyörögnek, hanem csak kérik a közbenjárását.

Pont úgy, mint ahogy én is kérhetném a te közbenjárásodat, hogy imádkozz értem.

2023. ápr. 2. 19:21
 74/96 anonim ***** válasza:
0%

"Ami nyilván hülyeség, mert ettől még nem lesznek bálványok.

Másrészt pedig nem könyörögnek, hanem csak kérik a közbenjárását.

Pont úgy, mint ahogy én is kérhetném a te közbenjárásodat, hogy imádkozz értem."

Olvasd el a Máriához szóló imákat. Hozzá könyörögnek. Tőle kérnek, védelmet, oltalmat, gyógyulást, stb. Sokkal többről van szó mint hogy annyi lenne hogy kérik, imádkozzon értül. Mondjuk még ez is marhaság lenne. Szó nincs a Bibliában arról hogy halott emberek meghallják ha szólnak hozzájuk és imádkoznak a tulvilágon értük.

2023. ápr. 2. 22:34
 75/96 anonim ***** válasza:
91%

Csakhogy Máriát elragadták.

Védelmet, oltalmat, gyógyulást pedig természetesen úgy kell kérni, hogy a közbenjárását hozzá.

Tudjuk, hogy néhány katolikus ezt valóban képtelen értelmezni, de tőled meg egyszerű hazugság, ha ezt általánosnak tekinted.

2023. ápr. 2. 22:39
 76/96 anonim ***** válasza:
0%

"Csakhogy Máriát elragadták."

Idézénéd a Bibliából hol mondja azt Jézus hogy Máriát elragadták, és hogy védelmet, oltalmat, gyógyulást stb lehet kérni Máriától mert meghallja és közbenjár ezekben? Ja hogy sehol nem ír ilyet. Ha már itt tarttunk természetesen Jézus magáról sem állít ilyet. Azt mondja csak Istent imádd, tőle kérj bármit is szeretnél. Jézus egy imát tanított ami úgy kezdődik hogy Mi Atyánk. Vagyis az Atáyához kell imádkozni, magyarul Istenhez aki nem Jézus.

Egyébként sem igaz amit mondasz mert a Máriához szóló imákban nem közbenjárást kérnek hanem közvetlen tőle kérik hogy gyógyítson, védjen meg stb. Szóval nem ártana felgyahni a bálványimádással.

2023. ápr. 2. 22:47
 77/96 anonim ***** válasza:
0%

Tessék, ima Máriához:

"Oltalmad alá futunk, Istennek szent Anyja, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől,"

Ez akkora bálványimádás mint a ház.

2023. ápr. 2. 22:50
 78/96 anonim ***** válasza:
100%

"Azt mondja csak Istent imádd, tőle kérj bármit is szeretnél."

Alapból igen.

De bármit lehet kérni bárki mástól is.

Mint már mondtam: akár én is kérhetem tőled, hogy imádkozz értem. Nincs megtiltva.

Csak ezt ugye eleresztetted a füled mellett, mert nem illik a koncepciódba.

Egyébként nem tudom, hogyan vagy képes ennyi negatív dolgot csinálni, és utána éjjel nyugodtan aludni.

Nekem lángvörös lenne a képem a helyedben.

Vagy szerinted van az a pénz?

2023. ápr. 2. 22:54
 79/96 A kérdező kommentje:

"Ez akkora bálványimádás mint a ház."

Mivel a bálványimádás fogalma nem azt jelenti, hogy akitől kérsz valamit, ez már megint hazugság.

2023. ápr. 2. 22:56
 80/96 anonim ***** válasza:
0%

"De bármit lehet kérni bárki mástól is.

Mint már mondtam: akár én is kérhetem tőled, hogy imádkozz értem. Nincs megtiltva. Csak ezt ugye eleresztetted a füled mellett, mert nem illik a koncepciódba."

Válaszoltam erre de te vagy az aki eleresztette a füle mellett ezt. Azt írtam a Máriához szóló imákban nem közbenjárásról van szó hanem közvetlen tőle kérik hogy gyógyítson, védjen meg stb. A kérdésemre pedig nem válaszoltál. Idézénéd a Bibliából hol mondja azt Jézus hogy Máriát elragadták, és hogy védelmet, oltalmat, gyógyulást stb lehet kérni Máriától mert meghallja és közbenjár ezekben?

"Egyébként nem tudom, hogyan vagy képes ennyi negatív dolgot csinálni, és utána éjjel nyugodtan aludni."

Ebben mi a negítív? Felhívom a figyelmeteket hogy amit ti keresztények tesztek az bálványimádás. Tekintve hogy ez a legsúlyosabb bűn, nem ártana átgondolni. Szívesen.

"Nekem lángvörös lenne a képem a helyedben.

Vagy szerinted van az a pénz?"

Ha látod hogy valaki rossz úton jár, nem figyelmezteted? Ebben szerintem nincs semmi rossz. És ezen a ponton én mindg meg is állok. Felhívom erre a figyelmedet és onnantól már a te dolgod hogy folytatod vagy átgondolod.

2023. ápr. 2. 23:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!